Το μεγάλο ερωτηματικό για τη βότκα μετά την εισβολή στην Ουκρανία

Τι συμβαίνει με τα ρωσικά προϊόντα που εισάγονται στην Ελλάδα;

Γράφει: Esquire Editors 06 Μαρτίου 2022

Από τη μέρα της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία την περασμένη εβδομάδα, αρκετές είναι οι εταιρείες παγκοσμίως, οι οποίες προέβησαν σε συγκεκριμένες κινήσεις με στόχο να κόψουν τους δεσμούς με την Ρωσία σαν ένδειξη διαμαρτυρίας. Τα μέτρα έχουν σκοπό να απομονώσουν την χώρα και να καταδικάσουν τις ενέργειές της πέραν των οικονομικών κυρώσεων που έχουν επιβληθεί από τις κυβερνήσεις. Ένα τέτοιο παράδειγμα αποτελεί ο Enotria&Coe ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές premium κρασιών και αλκοολούχων ποτών όπως η βότκα στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο οποίος ανακοίνωσε ότι δε θα προμηθεύεται πλέον ενεργά ρωσικά προϊόντα ενώ σχεδιάζει να δωρίσει όλα τα κέρδη από τις πωλήσεις των υφιστάμενων αποθεμάτων για την υποστήριξη των θυμάτων του πολέμου.

Μεταξύ των ρωσικών brands βότκας για τα οποία ανακοίνωσε η εταιρεία ότι θα βάλει στοπ, συγκαταλέγονται η Stolichnaya, η οποία παράγεται στην Λετονία και ανήκει στον Ρώσο δισεκατομμυριούχο Yuri Shefler και η Russian Standard, η οποία ανήκει στον Ρώσο ολιγάρχη και ιδιοκτήτη της Russian Standard Bank Roustam Tariko. Παρόμοιες κινήσεις έχουν γίνει και από άλλες επιχειρήσεις καθώς και αλυσίδες σούπερ μάρκετ, οι οποίες "κατεβάζουν" από τα ράφια τους ρωσικά προϊόντα. 

Στην Ελλάδα, μέχρι στιγμής, οι εταιρείες που διανέμουν ρωσικά brands βότκας τηρούν στάση σιωπής ενώ μένει να δείξει ο χρόνος εάν οι Έλληνες καταναλωτές θελήσουν να γυρίσουν την πλάτη τους στη βότκα ρωσικών συμφερόντων. Σε επικοινωνία που είχε το capital.gr με την Ένωση Επιχειρήσεων Αλκοολούχων Ποτών, η οποία εκπροσωπεί τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου, που εισάγουν και διακινούν το 80% των διεθνών μαρκών, το σχόλιο από την πλευρά της ένωσης περιορίστηκε στο ότι είναι ακόμη νωρίς για να υπάρξει μια πρώτη εκτίμηση για το εάν θα επηρεαστεί η κατανάλωση ρωσικής βότκας στη χώρα μας. Επιπλέον, η ένωση διευκρίνισε ότι δε διαθέτει κανένα επίσημο στοιχείο σχετικά με τη συνολική πορεία της συγκεκριμένης κατηγορίας στην ελληνική αγορά.

Οι εισαγωγές της Ελλάδας από την Ρωσία 

Και μπορεί οι επιδόσεις της ρωσικής βότκας στην ελληνική αγορά να είναι γρίφος για γερούς λύτες, πιο ξεκάθαρη είναι η εικόνα των ρωσικών προϊόντων που εισάγονται στην χώρα μας από την Ρωσία. 

Η συνέχεια στο Capital.gr

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ανατροπή στην υπόθεση Harvey Weinstein

Το ανώτατο δικαστήριο της Ν.Υόρκης ακυρώνει την αρχική απόφαση.

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Όλα όσα περιείχε η αφρικανική σκόνη που 'έπνιξε' τη χώρα

Η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών εκπόνησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μελέτη σχετικά με τη σύσταση της αφρικανικής σκόνης.