Η πόλη-φάντασμα της Ουχάν έγινε περίπου ταινία

Στο τετράλεπτο viral βίντεο που τιτλοφορείται Wuhan: The Long Night, πρωταγωνιστής είναι ο κοροναϊός COVID-19.

Esquire Team
Γράφει: Μπάμπης Δούκας 21 Φεβρουαρίου 2020

Οι δρόμοι είναι απελπιστικά άδειοι. Τα κτίρια μοιάζουν να στέκονται σιωπηλά. Σχεδόν κανένα σημάδι ζωής δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα. Θα μπορούσαν να είναι εικόνες από κάποια post-apocalyptic ταινία αλλά είναι από εκείνες τις περιπτώσεις που η πραγματικότητα έρχεται να συναντήσει την φαντασία.

Η Ουχάν των 14.000.000 ανθρώπων και ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα δεν θυμίζει σε τίποτα τον παλιό, καθημερινό εαυτό της μετά το ξέσπασμα της επιδημίας του κοροναϊού COVID-19.

Η πόλη-φάντασμα της Ουχάν έγινε περίπου ταινία

Κατά τις πρώτες ημέρες του 2020, ένα κινηματογραφικό συνεργείο βρέθηκε στην πρωτεύουσα της επαρχίας Χουμπέι της Κίνας προκειμένου να γυρίσει μία ταινία. Το γεγονός ότι η πόλη μπήκε σε καραντίνα -από τις 23 Ιανουαρίου 2020- δεν επέτρεψε αυτό να συμβεί. Ωστόσο, ο σκηνοθέτης Lan Bo και οι συνεργάτες του παρέμειναν εκεί και αποτύπωσαν όλα όσα λαμβάνουν χώρα τον τελευταίο καιρό. 

"Βρισκόμαστε στην Ουχάν και θέλουμε να κάνουμε κάτι που να έχει νόημα, να καταγράψουμε όλα όσα συμβαίνουν. Αφενός γιατί μετά την απαγόρευση της κυκλοφορίας δεν έχει γίνει κάποιο άλλο βίντεο και αφετέρου, γιατί αυτές οι εικόνες μπορεί να είναι ιστορικά πολύτιμες και για κάποια άλλα ντοκιμαντέρ" ανέφερε σχετικά ο Bo, που μαζί με τον μοντέρ Xie Dan έφτιαξαν το βίντεο/ ταινία μικρού μήκους, που τιτλοφορείται Wuhan: The Long Night και πλέον παίζει παντού στο ίντερνετ.


Διάβασε ακόμη για την μάχη της παγκόσμιας οικονομίας με την επιδημία, το παράξενο ρομπότ που σκοτώνει τον κοροναϊό και τι συμβαίνει αν έρθεις σε επαφή με τον COVID-19.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τα 35 ονόματα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Όπως ανακοινώθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, συμμετείχαν στις προκριματικές είτε με διαδικτυακή ψήφο είτε δια ζώσης περισσότερα από 63.000 μέλη και φίλοι του κόμματος.

H Ελεονώρα Μελέτη για την υποψηφιότητά της στις Ευρωεκλογές

"Δεν είναι το χρώμα που με έπεισε, αλλά η στιγμή...".

Τι σημαίνει η επιλογή Μπελέρη για τις Ευρωεκλογές

Η επιλογή του πρωθυπουργού, η οποία χειροκροτήθηκε παρατεταμένα στην κεντρική αίθουσα του Ωδείου Αθηνών, περιέχει υψηλούς συμβολισμούς.

O Donald Trump αποφάσισε να πάρει έναν υπνάκο κατά τη διάρκεια της δίκης του

"Τα τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια" ή μήπως η δίκη ήταν τόσο βαρετή πια;

Γραφει Παυλος Κρουστης

Πόσο κόστισε στο Ισραήλ να αμυνθεί απέναντι στο Ιράν

Ένας πρώην οικονομικός σύμβουλος των Δυνάμεων Άμυνας του Ισραήλ μιλά με αριθμούς, που μεταξύ μας, ξεπερνούν κάθε φαντασία.

Γραφει Γιαννης Σπανος