Η πόλη-φάντασμα της Ουχάν έγινε περίπου ταινία

Στο τετράλεπτο viral βίντεο που τιτλοφορείται Wuhan: The Long Night, πρωταγωνιστής είναι ο κοροναϊός COVID-19.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 21 Φεβρουαρίου 2020

Οι δρόμοι είναι απελπιστικά άδειοι. Τα κτίρια μοιάζουν να στέκονται σιωπηλά. Σχεδόν κανένα σημάδι ζωής δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα. Θα μπορούσαν να είναι εικόνες από κάποια post-apocalyptic ταινία αλλά είναι από εκείνες τις περιπτώσεις που η πραγματικότητα έρχεται να συναντήσει την φαντασία.

Η Ουχάν των 14.000.000 ανθρώπων και ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα δεν θυμίζει σε τίποτα τον παλιό, καθημερινό εαυτό της μετά το ξέσπασμα της επιδημίας του κοροναϊού COVID-19.

Η πόλη-φάντασμα της Ουχάν έγινε περίπου ταινία

Κατά τις πρώτες ημέρες του 2020, ένα κινηματογραφικό συνεργείο βρέθηκε στην πρωτεύουσα της επαρχίας Χουμπέι της Κίνας προκειμένου να γυρίσει μία ταινία. Το γεγονός ότι η πόλη μπήκε σε καραντίνα -από τις 23 Ιανουαρίου 2020- δεν επέτρεψε αυτό να συμβεί. Ωστόσο, ο σκηνοθέτης Lan Bo και οι συνεργάτες του παρέμειναν εκεί και αποτύπωσαν όλα όσα λαμβάνουν χώρα τον τελευταίο καιρό. 

"Βρισκόμαστε στην Ουχάν και θέλουμε να κάνουμε κάτι που να έχει νόημα, να καταγράψουμε όλα όσα συμβαίνουν. Αφενός γιατί μετά την απαγόρευση της κυκλοφορίας δεν έχει γίνει κάποιο άλλο βίντεο και αφετέρου, γιατί αυτές οι εικόνες μπορεί να είναι ιστορικά πολύτιμες και για κάποια άλλα ντοκιμαντέρ" ανέφερε σχετικά ο Bo, που μαζί με τον μοντέρ Xie Dan έφτιαξαν το βίντεο/ ταινία μικρού μήκους, που τιτλοφορείται Wuhan: The Long Night και πλέον παίζει παντού στο ίντερνετ.


Διάβασε ακόμη για την μάχη της παγκόσμιας οικονομίας με την επιδημία, το παράξενο ρομπότ που σκοτώνει τον κοροναϊό και τι συμβαίνει αν έρθεις σε επαφή με τον COVID-19.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Επικαιρότητα

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Η μητροπολιτική γοητεία του Explorer’s Bar Bistro

Το γευστικό project του NJV Athens Plaza σερβίρει προσεγμένα πιάτα σε έναν από τους πιο ιδιαίτερους χώρους της Αθήνας.

Choripan, ο βασιλιάς του αργεντίνικου street food

Σαν να λέμε ο Lionel Messi των σάντουιτς.