Η πόλη με τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους

Spoiler alert: Δεν είναι καμία από αυτές που φαντάζεσαι.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 09 Απριλίου 2021

Νέα Υόρκη, Λονδίνο ή μήπως Ζυρίχη; Πιθανότατα, σκεπτόμενος ποια πόλη του πλανήτη θα φιλοξενούσε τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους του μάταιου τούτου κόσμου, ο νους σου θα ανέτρεχε αβίαστα σε κάποια από τις προαναφερθείσες. Κι όμως, το Πεκίνο βρίσκεται στην κορυφή της σχετικής λίστας, σύμφωνα με την πρόσφατη αναφορά του Forbes για τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη για το 2021.

> Διάβασε ακόμη: Το απαραίτητο εγχειρίδιο του ανερχόμενου entrepreneur

Συγκεκριμένα, η κινεζική πρωτεύουσα αύξησε κατά 33 τους δισεκατομμυριούχους της συγκριτικά με το περασμένος έτος -πλέον ανέβηκαν στους 100- ξεπερνώντας κατά έναν (99) εκείνους της Νέας Υόρκης, που την ακολουθεί στη δεύτερη θέση. Για την ιστορία, το Μεγάλο Μήλο ήταν εκείνο που συναντούσε κάποιος στην κορυφή για 7 χρόνια σερί.

Γιατί το Πεκίνο

Η γρήγορη διαχείριση και μετέπειτα περιορισμός της Covid-19 από την πλευρά της Κίνας, η άνοδος των εταιρειών τεχνολογίας και των χρηματιστηρίων ήταν οι βασικότεροι λόγοι για όλα τα παραπάνω. Φαίνεται, πως αρκετοί μεγαλοεπενδυτές (ή απλά πλούσιοι) είδαν μία νέα, πιθανότατα πρόσκαιρη, οικονομική Μέκκα στο αχανές Πεκίνο.

> Διάβασε ακόμη: Η εξωφρενική ζωή του μεγιστάνα της πληροφορικής John McAfee

Παρόλα αυτά, η συνολική περιουσία αυτών της Νέας Υόρκης παραμένει μεγαλύτερη από εκείνη των δισεκατομμυριούχων του Πεκίνου - για να μιλήσουν οι αριθμοί, οι συνολικές περιουσίες (κατά μέσο όρο) στην αμερικανική μητρόπολη ξεπερνούν τα 80 δισ. δολάρια έναντι των 65 της πρωτεύουσας της Κίνας.

Ο πιο πλούσιος κάτοικος του Πεκίνου

Σε περίπτωση που αναρωτιώσουν ποιος είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος που κατοικεί αυτή τη στιγμή στο Πεκίνο, αυτός δεν είναι άλλος από τον Zhang Yiming.

> Διάβασε ακόμη: Θα πετύχαινε άραγε το πείραμα της 4ήμερης εργασίας;

Αν δεν σου λέει κάτι το όνομα, μάθε πως μιλάμε για τον ιδρυτή του video-sharing app TikTok και chief executive του firm ByteDance. Στη Νέα Υόρκη, ο αντίστοιχος είναι ο Michael Bloomberg. 

 


Διάβασε ακόμη πώς διαχειρίζονται το άγχος οι μεγαλύτεροι CEOs του κόσμου, 12 ψυχολογικά τρικ από τον κόσμο των πωλήσεων και 5 πράγματα που δείχνουν πόσο εξωφρενικά πλούσιος είναι ο Mark Zuckerberg.

 

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι ακριβώς σημαίνει η άρση της πατέντας των εμβολίων

Και ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα με αυτήν.

O Elon Musk και οι εξωπραγματικές απολαβές του για το 2020

Είναι πραγματικά εντυπωσιακές και ξεπερνούν κατά πολύ όλων των υπόλοιπων CEOs.

Άνοιγμα αγοράς: Τέλος των click away και click inside

Στις 14 Μαΐου τελειώνουν τα click away και click inside - Τι θα γίνει με το SMS στο 13032

Ανοίγουν οργανωμένες παραλίες και διαδημοτικές μετακινήσεις

Υποχρεωτικά τα self-test και οι μάσκες για τους εργαζόμενους στις πλαζ, χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού οι μετακινήσεις προς την περιφέρεια

Χωρίς αιτήσεις θα αποδοθούν οι αποζημιώσεις ενοικίων του Απριλίου

Όλα όσα ισχύουν σχετικά με τις αποζημιώσεις ενοικίων για τους δικαιούχους

Κορονοϊός: 3.421 νέα κρούσματα

Πώς εξηγείται η απότομη αύξηση που παρουσίασαν τα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα.