5 πράγματα που δείχνουν πόσο εξωφρενικά πλούσιος είναι ο Mark Zuckerberg

Είναι πολλά, πάρα πολλά τα λεφτά Mark.

Γράφει: Esquire Editors 06 Ιουλίου 2020

Οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους κι όμως κάποιες φορές δεν καταφέρνουν να αποδώσουν τη συνολική εικόνα. Ο ιδιοκτήτης του Facebook, Mark Zuckerberg, για παράδειγμα, μόλις πρόσφατα έχασε σχεδόν 10 δισεκατομμύρια δολάρια από την περιουσία του -όταν κολοσσοί όπως η Coca-Cola και η Starbucks ανακοίνωσαν ότι "παγώνουν" τη διαφήμισή τους στα social media για το προσεχές διάστημα. Κι όμως, εξακολουθεί να παραμένει ένας από τους πιο πλούσιους ανθρώπους στον πλανήτη! Ωστόσο, όσοι τον γνωρίζουν λένε ότι δεν είναι από τους ανθρώπους που σπαταλούν χρήματα σε πολυτέλειες όπως ακριβά αυτοκίνητα και πως ζει με τη γυναίκα και τις δύο κόρες του σαν μια απλώς εύπορη αμερικανική οικογένεια. Αυτό όμως δεν αλλάζει το γεγονός ότι τα έσοδά του είναι εξωφρενικά! Για να καταλάβεις πόσο πολύ, λάβε υπόψη τα εξής:

Μπορεί να ζει με ετήσιο μισθό ενός δολαρίου

Μέχρι πριν από κάποια χρόνια, η θέση του ως CEO του Facebook του εξασφάλιζε κάτι λιγότερο από 1 εκατομμύριο δολάρια το χρόνο. Το 2013 όμως έκανε μια αλλαγή στο καταστατικό της εταιρείας και όρισε ως μισθό για τον ίδιο το ποσό του ενός δολαρίου του χρόνο! Προφανώς, ποτέ δεν βασίστηκε στο μισθό του, αφού το κύριο μέρος των εσόδων του προέρχεται από τις μετοχές του Facebook εκ των οποίων το 17% του ανήκουν.

Η συνέχεια στο madamefigaro.gr.


φωτογραφία Getty Images

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Νέα

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Τηλεργασία, η νέα εργασιακή κουλτούρα;

Η εργασία από το σπίτι μπήκε δυναμικά στη ζωή μας, κάτι που πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη οι εργοδότες, λένε οι ειδικοί.

Millennials και Gen Z: 2 γενιές έτοιμες για επανεκκίνηση μετά την πανδημία

Σύμφωνα με νέα έρευνα, είναι οι πιο ανθεκτικές γενιές στις δυσκολίες όσον αφορά τα επαγγελματικά.