Ο Barack Obama εξηγεί γιατί είναι σημαντικό να μπούμε σε καραντίνα οικειοθελώς

Την ίδια ώρα που ο Donald Trump προκαλεί παγκόσμιο πανικό.

13 Μαρτίου 2020

Τα τελευταία 24ωρα ήταν δύσκολα για τον Donald Trump, διότι μπορεί αρχικά στις δηλώσεις του να αντιμετώπιζε τον κορονοϊό με κάποια σχετική αδιαφορία συνδυαζόμενη με έπαρση και γερές δόσεις από "ωχαδερφισμό", όταν όμως αποφάσισε να πάρει κάποια σοβαρά μέτρα, ήταν όλα προς τη λάθος κατεύθυνση: Κατονόμασε τον SARS-CoV-2 ως "ξένο ιό", εισβολέα δηλαδή, απαγόρευσε τις πτήσεις από και προς Ευρώπη ενώ κατάφερε να μπερδέψει μέσα σε όλα αυτά και τα έξοδα που οφείλουν να καλύπτουν οι ασφαλιστικές εταιρείες. Με λίγα λόγια, τα έκανε μαντάρα.

Στην αντίπερα όχθη τώρα, ο πρώην Πρόεδρος των Η.Π.Α Barack Obama τοποθετήθηκε και εκείνος από τελείως, όμως, διαφορετικό πρίσμα. Αντί να επενδύσει επιθετικές λογικές τύπου Trump, οι οποίες προσπαθούν απεγνωσμένα να πείσουν ότι η μοναδική λύση σε όλα τα προβλήματα της Αμερικής είναι να μη συνεργάζεται με τον υπόλοιπο κόσμο, μίλησε μέσω των δικών του social media εξετάζοντας το ζήτημα στο "εσωτερικό" του.

 

If you’re wondering whether it’s an overreaction to cancel large gatherings and public events (and I love basketball),...

Posted by Barack Obama on Thursday, March 12, 2020

"Αν αναρωτιέστε για το κατά πόσο είναι υπερβολή το να ματαιωθούν μεγάλα δημόσια events (και εγώ αγαπώ το μπάσκετ) και συναθροίσεις, ακολουθεί ένα πολύ χρήσιμο infographic που εξηγεί για ποιον λόγο αυτά τα μέτρα μπορούν να επιβραδύνουν την εξάπλωση του ιού και να σώσουν ζωές. Πρέπει να προστατεύσουμε ο ένας τον άλλον" έγραψε στο μήνυμά του, το οποίο συνοδεύτηκε από στοιχεία που παρουσίασε το Vox.

Μπορεί πολιτικοί αρχηγοί τύπου Trump να προσπαθούν να κουνήσουν το δάχτυλο προς άλλες πλευρές, προσπαθώντας να νίψουν τας χείρας τους  ως άλλοι Πόντιοι Πιλάτοι, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας όμως ήταν σαφής: Βρισκόμαστε σε φάση πανδημίας. Έτσι, είναι σημαντικό σημαίνοντα πρόσωπα ως ο Barack Obama να συνδράμουν στον αγώνα της σωστής ενημέρωσης. Ο μοναδικός τρόπος για να βγούμε από αυτήν την υγειονομική κρίση με τις λιγότερες δυνατές απώλειες είναι το lock down. Τα συστήματα υγείας του πλανήτη δε θα αντέξουν αλλιώς. Το infographic το παρουσιάζει καθαρά και ξάστερα. Ας το ακούσουμε.


Κεντρική φωτογραφία © Getty Images 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το 'Ροζ Φεγγάρι'

Τι είναι ακριβώς; Γιατί ονομάζεται έτσι; Και κυρίως, πότε θα μπορέσεις να το απολαύσεις;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Οι ερωτήσεις στη φόρμα που θα συμπληρώνουν τα θύματα κακοποίησης

Αλλάζει το πρωτόκολλό της η Αστυνομία, μετά τη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα έξω από το Α.Τ των Αγίων Αναργύρων.

To παρασκήνιο της απομάκρυνσης του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Προσωπική απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη ήταν η καρατόμηση του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρουν πηγές του κόμματος.

Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν

Πύραυλοι που εκτόξευσαν αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Παπανώτας

Έπειτα από απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη.