Ο Barack Obama εξηγεί γιατί είναι σημαντικό να μπούμε σε καραντίνα οικειοθελώς

Την ίδια ώρα που ο Donald Trump προκαλεί παγκόσμιο πανικό.

13 Μαρτίου 2020

Τα τελευταία 24ωρα ήταν δύσκολα για τον Donald Trump, διότι μπορεί αρχικά στις δηλώσεις του να αντιμετώπιζε τον κορονοϊό με κάποια σχετική αδιαφορία συνδυαζόμενη με έπαρση και γερές δόσεις από "ωχαδερφισμό", όταν όμως αποφάσισε να πάρει κάποια σοβαρά μέτρα, ήταν όλα προς τη λάθος κατεύθυνση: Κατονόμασε τον SARS-CoV-2 ως "ξένο ιό", εισβολέα δηλαδή, απαγόρευσε τις πτήσεις από και προς Ευρώπη ενώ κατάφερε να μπερδέψει μέσα σε όλα αυτά και τα έξοδα που οφείλουν να καλύπτουν οι ασφαλιστικές εταιρείες. Με λίγα λόγια, τα έκανε μαντάρα.

Στην αντίπερα όχθη τώρα, ο πρώην Πρόεδρος των Η.Π.Α Barack Obama τοποθετήθηκε και εκείνος από τελείως, όμως, διαφορετικό πρίσμα. Αντί να επενδύσει επιθετικές λογικές τύπου Trump, οι οποίες προσπαθούν απεγνωσμένα να πείσουν ότι η μοναδική λύση σε όλα τα προβλήματα της Αμερικής είναι να μη συνεργάζεται με τον υπόλοιπο κόσμο, μίλησε μέσω των δικών του social media εξετάζοντας το ζήτημα στο "εσωτερικό" του.

 

If you’re wondering whether it’s an overreaction to cancel large gatherings and public events (and I love basketball),...

Posted by Barack Obama on Thursday, March 12, 2020

"Αν αναρωτιέστε για το κατά πόσο είναι υπερβολή το να ματαιωθούν μεγάλα δημόσια events (και εγώ αγαπώ το μπάσκετ) και συναθροίσεις, ακολουθεί ένα πολύ χρήσιμο infographic που εξηγεί για ποιον λόγο αυτά τα μέτρα μπορούν να επιβραδύνουν την εξάπλωση του ιού και να σώσουν ζωές. Πρέπει να προστατεύσουμε ο ένας τον άλλον" έγραψε στο μήνυμά του, το οποίο συνοδεύτηκε από στοιχεία που παρουσίασε το Vox.

Μπορεί πολιτικοί αρχηγοί τύπου Trump να προσπαθούν να κουνήσουν το δάχτυλο προς άλλες πλευρές, προσπαθώντας να νίψουν τας χείρας τους  ως άλλοι Πόντιοι Πιλάτοι, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας όμως ήταν σαφής: Βρισκόμαστε σε φάση πανδημίας. Έτσι, είναι σημαντικό σημαίνοντα πρόσωπα ως ο Barack Obama να συνδράμουν στον αγώνα της σωστής ενημέρωσης. Ο μοναδικός τρόπος για να βγούμε από αυτήν την υγειονομική κρίση με τις λιγότερες δυνατές απώλειες είναι το lock down. Τα συστήματα υγείας του πλανήτη δε θα αντέξουν αλλιώς. Το infographic το παρουσιάζει καθαρά και ξάστερα. Ας το ακούσουμε.


Κεντρική φωτογραφία © Getty Images 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Σε άλλα νέα, κροίσοι ανοίγουν family οffices στην Ελλάδα

Τα νομικά καθεστώτα που ισχύουν πλέον στην Ελλάδα για όσους μεταφέρουν τη φορολογική κατοικία τους δημιουργούν αντιδράσεις.

Hearthy, η startup που φτιάχνει eco-friendly λίπασμα από μαλλιά

H Δέσποινα Αδαμοπούλου και ο Εριάλ Σέγι, φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών δημιούργησαν τη Hearthy.

Πώς η Κιβωτός του Κόσμου έγινε μια τεράστια "μπίζνα"

Η περιουσία των 28 εκατ. ευρώ, ήθελαν να τους γράφουν ακίνητα, κυκλοφορούσαν με Porsche.

Χρονιά αυξήσεων των μισθών και στον ιδιωτικό τομέα το 2023

Ετος αυξήσεων το 2023, παρά την επιχειρηματολογία ότι ο υψηλός πληθωρισμός δεν πρέπει να οδηγήσει σε μεγάλες αυξήσεις μισθών.

Αφοί Σεπετά, η δεύτερη γενιά επιχειρηµατιών της Βίκος

Τριάντα χρόνια διαδροµής συµπληρώνει φέτος η εταιρεία εµφιάλωσης φυσικού µεταλλικού νερού και αναψυκτικών.