Ο Barack Obama εξηγεί γιατί είναι σημαντικό να μπούμε σε καραντίνα οικειοθελώς

Την ίδια ώρα που ο Donald Trump προκαλεί παγκόσμιο πανικό.

Γράφει: 13 Μαρτίου 2020

Τα τελευταία 24ωρα ήταν δύσκολα για τον Donald Trump, διότι μπορεί αρχικά στις δηλώσεις του να αντιμετώπιζε τον κορονοϊό με κάποια σχετική αδιαφορία συνδυαζόμενη με έπαρση και γερές δόσεις από "ωχαδερφισμό", όταν όμως αποφάσισε να πάρει κάποια σοβαρά μέτρα, ήταν όλα προς τη λάθος κατεύθυνση: Κατονόμασε τον SARS-CoV-2 ως "ξένο ιό", εισβολέα δηλαδή, απαγόρευσε τις πτήσεις από και προς Ευρώπη ενώ κατάφερε να μπερδέψει μέσα σε όλα αυτά και τα έξοδα που οφείλουν να καλύπτουν οι ασφαλιστικές εταιρείες. Με λίγα λόγια, τα έκανε μαντάρα.

Στην αντίπερα όχθη τώρα, ο πρώην Πρόεδρος των Η.Π.Α Barack Obama τοποθετήθηκε και εκείνος από τελείως, όμως, διαφορετικό πρίσμα. Αντί να επενδύσει επιθετικές λογικές τύπου Trump, οι οποίες προσπαθούν απεγνωσμένα να πείσουν ότι η μοναδική λύση σε όλα τα προβλήματα της Αμερικής είναι να μη συνεργάζεται με τον υπόλοιπο κόσμο, μίλησε μέσω των δικών του social media εξετάζοντας το ζήτημα στο "εσωτερικό" του.

 

If you’re wondering whether it’s an overreaction to cancel large gatherings and public events (and I love basketball),...

Posted by Barack Obama on Thursday, March 12, 2020

"Αν αναρωτιέστε για το κατά πόσο είναι υπερβολή το να ματαιωθούν μεγάλα δημόσια events (και εγώ αγαπώ το μπάσκετ) και συναθροίσεις, ακολουθεί ένα πολύ χρήσιμο infographic που εξηγεί για ποιον λόγο αυτά τα μέτρα μπορούν να επιβραδύνουν την εξάπλωση του ιού και να σώσουν ζωές. Πρέπει να προστατεύσουμε ο ένας τον άλλον" έγραψε στο μήνυμά του, το οποίο συνοδεύτηκε από στοιχεία που παρουσίασε το Vox.

Μπορεί πολιτικοί αρχηγοί τύπου Trump να προσπαθούν να κουνήσουν το δάχτυλο προς άλλες πλευρές, προσπαθώντας να νίψουν τας χείρας τους  ως άλλοι Πόντιοι Πιλάτοι, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας όμως ήταν σαφής: Βρισκόμαστε σε φάση πανδημίας. Έτσι, είναι σημαντικό σημαίνοντα πρόσωπα ως ο Barack Obama να συνδράμουν στον αγώνα της σωστής ενημέρωσης. Ο μοναδικός τρόπος για να βγούμε από αυτήν την υγειονομική κρίση με τις λιγότερες δυνατές απώλειες είναι το lock down. Τα συστήματα υγείας του πλανήτη δε θα αντέξουν αλλιώς. Το infographic το παρουσιάζει καθαρά και ξάστερα. Ας το ακούσουμε.


Κεντρική φωτογραφία © Getty Images 

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Πώς ο Mike Karanikolas έγινε δισεκατομμυριούχος με 50.000 δολ. κεφάλαιο

Το success story της εταιρείας Revolve που δεν πτοήθηκε από την πανδημία.

Τι ισχύει για την τελευταία εβδομάδα του lockdown

Όλα όσα αλλάζουν με το άνοιγμα του τουρισμού.

Οι 10 πιο πολύτιμες εταιρείες του κόσμου αυτή τη στιγμή

Οι 10 επιχειρηματικοί κολοσσοί και η αξία τους σε δισεκατομμύρια.

Γραφει Ραφαελλα Ραλλη

Τι πραγματικά ισχύει με την ινδική μετάλλαξη του κορονοϊού

Φαίνεται να είναι πιο μεταδοτική και ανθεκτική στα εμβόλια κατά της Covid-19.

Οι αλλαγές στο νομοσχέδιο για ζώα συντροφιάς και αδέσποτα

Με το νέο σχέδιο νόμου, η Ελλάδα αποκτά Εθνικό Μητρώο Ζώων συντροφιάς και αυστηροποιεί τις ποινές για κακοποίηση και εγκατάλειψη.

Η ελπιδοφόρα θεραπεία για τον κορονοϊό από την AbCellera

Το υποψήφιο αντίσωμα για τη θεραπεία του κορονοϊού "1404" ίσως αποδειχθεί εξαιρετικά αποτελεσματικό.