Ο Χριστόφορος Πέσκιας γίνεται Dopios και στη Γλυφάδα
Το μεζεκλίδικο πόνημα Dopios του δημοφιλούς σεφ Χριστόφορου Πέσκια κάνει πρεμιέρα με νέο πόστο και στα νότια προάστια και συγκεκριμένα στην Γλυφάδα.
Γύρω από το τραπέζι κάθονται οι φίλοι. Στο κέντρο του απλωμένοι οι μεζέδες της ελληνικής κουζίνας. Τα ποτήρια, γεμάτα, τσουγκρίζουν. Ακούγεται ένα ξαφνικό γέλιο. Κάποιος διακόπτει τη συζήτηση λέγοντας: "Αυτό το πιάτο πρέπει να το δοκιμάσετε!". Ο Dopios γεννήθηκε ακριβώς για αυτές τις στιγμές. Ένα σύγχρονο μεζεδοπωλείο για να χωρέσει όμορφες αναμνήσεις. Κι όντως, στα τέσσερα χρόνια λειτουργίας του ο Dopios φιλοξένησε αμέτρητες αναμνήσεις στο αθηναϊκό του σπίτι, στην πλατεία Αγίων Θεοδώρων. Αλλά το φετινό καλοκαίρι σκέφτηκε να "μαγειρέψει" ακόμη μία νόστιμη έκπληξη, αυτή τη φορά στη νότια πλευρά της πόλης. Και εγένετο Dopios, volume 2: Tο καινούργιο μεζεδοπωλείο της Γλυφάδας έχει την υπογραφή του Χριστόφορου Πέσκια.

Στην οδό Λαοδίκης, σε έναν από τους πιο όμορφους δρόμους της περιοχής, ο Dopios στρώνει ένα ακόμη λαχταριστό τραπέζι. Είναι ένα ηλιόλουστο εστιατόριο με το μεγαλύτερο μέρος του να είναι υπαίθριο για να απολαμβάνουμε μεζεδάκια κάτω από τον αττικό ουρανό χειμώνα-καλοκαίρι.

Το νέο κατάστημα στα ΝΠ έχει την ίδια φιλοσοφία και -φυσικά- τον ίδιο σεφ. Ο Χριστόφορος Πέσκιας ανακαλύπτει τοπικά προϊόντα μικρών παραγωγών από όλη την Ελλάδα και με αυτά φτιάχνει τους μεζέδες του, πάντα με τον δικό του μοναδικά δημιουργικό τρόπο.
Στον Dopio της Γλυφάδας το μενού είναι το ίδιο, γιατί δεν αλλάζεις μια πετυχημένη συνταγή. Έτσι, βρίσκεις κι εδώ το χταπόδι με την πεσκέικη φάβα του Αρβανίτη (ένας εξαιρετικός παραγωγός της Σαντορίνης), τα γαριδάκια popcorn που βουτάνε με λαχτάρα στην πλούσια σκορδαλιά μαύρου σκόρδου, τη σπιρτόζα ρεγγοσαλάτα, το φίνο λαβράκι με κρούστα ψωμιού και σάλτσα από ελιές Καλαμών, τα κεφτεδάκια. Φυσικά και υπάρχουν τα κεφτεδάκια.


Από το τραπέζι του μεζέ ποτέ δεν λείπει το κρασί. Ο Dopios το ξέρει καλά και στην κάβα του φυλάει προσεκτικά 50 κρασιά από τους αμπελώνες της Ελλάδας, αλλά και 24 εκλεκτά ελληνικά αποστάγματα, ανάμεσά τους και αρκετά δυσεύρετα, όπως μονοποικιλιακά ή παλαιωμένα τσίπουρα, καλύπτοντας τις περισσότερες ποικιλίες της χώρας. Έχει ακόμη και ένα ολοκαίνουργιο house wine, μια ειδική εμφιάλωση που έγινε αποκλειστικά για εκείνον από το Κατώγι Αβέρωφ.
Όλα τα παραπάνω σε περιμένουν στον Dopio της Γλυφάδας από την Πέμπτη 19 Ιουνίου, για να αρχίσει το καλοκαίρι στα νότια με μια νόστιμη υπόσχεση.
Info
Dopios Glyfada
Λαοδίκης 31, Γλυφάδα
Τηλ. 210 8981747
/ Ανοιχτά καθημερινά 12.30-00.30
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Το Whisky Live Athens 2026 έρχεται στην Τεχνόπολη
Το Whisky Live, ο θεσμός με το παγκόσμιο αποτύπωμα, επιστρέφει στην Αθήνα στις 7 και 8 Μαρτίου και γίνεται το μοναδικό σημείο συνάντησης και αναφοράς για τους φίλους του whisky.
Λένε πως αυτά είναι τα πιο δημοφιλή εστιατόρια και μπαρ της Αθήνας
Τα Tasty Awards x Esquire Greece by Ploom επιστρέφουν και η ψηφοφορία για να αναδείξεις τα αγαπημένα σου μέρη παίρνει παράταση, έως και την Κυριακή 8 Μαρτίου 2026.
Revearse searing: Το κόλπο για ζουμερή και νόστιμη μπριζόλα
Είναι το αγαπημένο των σεφ και δεν είναι τυχαίο που το γνωρίζουν όλοι οι μυημένοι ψήστες. Καιρός να το μάθεις και εσύ.
Ένας μεγάλος σεφ από την Κάλυμνο: Όταν το Καπάδικο κατέκτησε την Αθηναϊκή Ριβιέρα
Ο πολυβραβευμένος Καλύμνιος σεφ Μιχάλης Μάρθας άφησε για λίγο το νησί των σφουγγαράδων και τη θέα στο βαθύ μπλε, για να μεταφέρει στη Γλυφάδα μια κουζίνα θαλασσινή, βιωματική και απολύτως προσωπική.
Πίνουν οι Έλληνες μπύρα χωρίς αλκοόλ; Τι δείχνουν τα στοιχεία
Τελικά πίνουν οι Έλληνες μπύρα χωρίς αλκοόλ; Τι δείχνουν τα στοιχεία των πωλήσεων στην Ελλάαδα και τι σημαίνουν για τις ζυθοποιίες.
Ποιο είναι το αγαπημένο σου νέο εστιατόριο ή μπαρ στην Αθήνα;
Ώρα να ασχοληθείς σοβαρά με εκείνα τα μέρη που προστέθηκαν σχετικά πρόσφατα στην εστίαση της πόλης και έχουν κάτι να πουν.