Ο Δημήτρης Κατριβέσης έκανε το THAMA του στην Τήνο

Ο κορυφαίος σεφ μεταφέρει τις γαστρονομικές του ιδέες στην πανέμορφη Κυκλάδα, σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα εστιατορικά concepts του καλοκαιριού.

O Δημήτρης Κατριβέσης βρέθηκε για πρώτη φορά στην Τήνο μόλις τον περασμένο Οκτώβριο και, όπως ο ίδιος μου είπε, "έπαθε την πλάκα του". Αυτό ήταν αρκετό για να επιλέξει μία από τις ομορφότερες και πιο δυναμικά ανερχόμενες Κυκλάδες ως βάση για το επόμενο εστιατορικό του βήμα, το THAMA, που θα ξεκινήσει να σερβίρει από τις αρχές Ιουλίου. 

Ο Δημήτρης Κατριβέσης έκανε το THAMA του στην ΤήνοΗ εκλεπτυσμένη ομορφιά από την μία και η αγριάδα των τοπίων από την άλλη, ο μυστικισμός και η απλότητα, η ηρεμία, η σεμνότητα της φρεσκάδας, η ποιότητα και η γεύση των τοπικών πρώτων υλών είναι λίγοι μόνο από τους λόγους που οδήγησαν τον σεφ στην επιλογή του συγκεκριμένου νησιού. Το βασικό concept εδώ είναι το tradinnovation (συνδυασμός των λέξεων tradition και innovation) και η προσέγγιση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα πάντρεμα μαγειρικών παραδόσεων με μία πιο μοντέρνα ματιά, που δεν περιορίζεται σε γεωγραφικά σύνορα, πάντοτε όμως σέβεται την εποχικότητα και τοποθετεί στο επίκεντρό του τα ντόπια προϊόντα.

Σκοπός είναι να διατηρηθεί η αγνότητα και η αυθεντικότητα της ελληνικής κουζίνας, με ένα αυθεντικό μενού μέσα από μια σύγχρονη οπτική γωνία, στο γενικότερο πλαίσιο της μεσογειακής κουζίνας σαν έναν γενικότερο τρόπο ζωής. Τα προϊόντα της Τήνου αποτελούν τα καταλληλότερα υλικά, που θα αξιοποιούνται πάνω έναν αέναο καμβά μεταξύ παράδοσης και καινοτομίας. Οι γεύσεις, τα αρώματα και η φρεσκάδα θα αποτελούν τα σημαντικότερα στοιχεία όλων των πιάτων, στα οποία θα απεικονίζονται οι γευστικές εμπειρίες, τα ταξίδια, οι μαγειρικές γνώσεις και κυρίως η δημιουργικότητά του σεφ, πάντα σε ισορροπία.

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ THAMA ΤΗΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΡΙΒΕΣΗΣ 2
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ THAMA ΤΗΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΡΙΒΕΣΗΣ 3

Παράλληλα, ο Δημήτρης Κατριβέσης μένει πιστός στις αξίες του, με την αειφορία και την οικολογική συνείδηση στην κουζίνα να βρίσκονται σε πρώτο πλάνο. Το ΤΗΑΜΑ είναι τοποθετημένο σε μια εντυπωσιακή τοποθεσία, μία ανάσα από το λιμάνι της Τήνου, κάτι που ενισχύει τη γενικότερη εμπειρία του επισκέπτη.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Thama (@thama_tinos) on


Info

Λ. Σταύρου Κιονίων, Χώρα Τήνου

Τηλ. 22830 29021

www.thamarestaurant.com

Instagram: Thama_tinos

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Cupola, για dolce vita στο Παγκράτι

Ιταλικές παραδοσιακές γεύσεις, cozy περιβάλλον και feelgood χαρακτήρας λειτουργούν πάντοτε ως αφορµές για να επιστρέφεις στο Cupola.

Γραφει Μπαμπης Δουκας