Το Balthazar (ίσως) πιο νόστιμο από ποτέ

Ο Χριστόφορος Πέσκιας σε μεγάλα κέφια, στην ομορφότερη αυλή της Αθήνας.

Υπάρχουν πάρα πολλοί λόγοι που το Balthazar είναι ένα από τα πιο αγαπημένα και διαχρονικά στέκια της καλοκαιρινής Αθήνας. Αρχικά, το γεγονός πως βρίσκεται σε ένα σημείο που ειλικρινά δεν θα μπορούσα να φανταστώ ποτέ πως υπήρξε οτιδήποτε άλλο εκεί (κάτι που δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα αν αναλογιστεί κάποιος τα χρόνια που λειτουργεί), συν το γεγονός πως αποτελεί τον πιο όμορφα διαμορφωμένο κήπο της Αθήνας, ακριβώς στην καρδιά μιας εκ των πιο χαρακτηριστικών περιοχών αυτής. 

Έπειτα, η κοσμοπολίτικη αλλά σε καμία περίπτωση "εχθρική" essence, καθώς εδώ θα συναντήσεις το ενδεχομένως πιο ενδιαφέρον, από κάθε άποψη, crowd της πόλης. Όλα αυτά, σε ένα περιβάλλον που θυμίζει αρκετά διακοπές, με γλυκό φωτισμό και μία θαυμάσια μπάρα - με εξίσου θαυμάσια ποτά, όπως το πληθωρικό (και σε ιντριγκαδόρικο ποτήρι) His Majesty, The Zombie ή το Exoti-que Old Fashioned. Και μετά, ο Πέσκιας. Ο πάντοτε πρωτοποριακός και ένας από τους σημαντικότερους σεφ της ελληνικής γαστρονομικής σκηνής διανύει περίοδο εξαιρετικής φόρμας, αν αναλογιστούμε τα όσα δοκιμάσαμε κατά τη βραδιά της επίσκεψής μας, πατώντας πάντοτε στα γνώριμα fusion μονοπάτια - δίχως όμως να ξεχάσει την επένδυση στην απλότητα. Τόσο, που πλέον κάθε φορά που περνάς τη σιδερένια αυλόπορτα του πανέμορφου νεοκλασικού ξέρεις ότι θα φας σίγουρα (πολύ) καλά.

Η σαλάτα με καρπούζι, αβοκάντο, φέτα, jalapeno, lime και κόλιανδρο, η "εναλλακτική" χωριάτικη με κόκκινα και κίτρινα ντοματίνια καθώς και το καρπάτσιο λαβράκι με αχινό, αυγοτάραχο, passion fruit που πλαισιώνεται με ελαιόλαδο και φρεσκοψημένο ψωμί (οι "βουτιές" επιτρέπονται), είναι μία άριστη εισαγωγή για τα επόμενα πιάτα, από τα οποία ξεχωρίζουν σίγουρα τα fish tacos με ταρτάρ τόνου και σάλτσα poblano. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Balthazar (@balthazar_athens) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Babis Doukas (@its_the_duke_dude) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Balthazar (@balthazar_athens) on

Το μαγιάτικο στη σχάρα με σάλτσα puttanesca είναι μία πραγματική αποκάλυψη, ακόμη κι αν κάποιοι το προτιμούν παραπάνω ψημένο από όσο χρειάζεται -οι περισσότεροι δηλαδή- ενώ το μοσχαρίσιο φιλέτο Black Angus με κολοκύθι γεμισμένο με μοσχαρίσιο ραγού, με την γεμάτη demi-glace σος με κράνμπερι και τις άψογες τηγανητές πατάτες ικανοποιεί ακόμη και τον πιο απαιτητικό κρεατοφάγο. Ακόμη και αν έχει χορτάσει κάποιος με μερικά από τα παραπάνω (ή όλα εξ' αυτών) οφείλει να διατηρήσει λίγο χώρο στο στομάχι του και για τα all time classic κεφτεδάκια με πατάτες τηγανιτές και dip γιαούρτι-δυόσμο. 

Το Balthazar (ίσως) πιο νόστιμο από ποτέ
ΜΠΑΛΤΑΖΑΡ 1

Όσον αφορά την κάρτα του σούσι, δεν υστερεί καμία επιλογή αλλά το καραμελωμένο eggplant roll με μελιτζάνα-miso, καρότο σε πίκλα, μελιτζάνα, vegan mayo και σουσάμι προκαλεί τη μεγαλύτερη έκπληξη.

Τα γλυκά στέκονται σε εξίσου υψηλό επίπεδο, με την τάρτα κανέλας με παγωτό κάνελα να είναι το αδιαμφισβήτητο highlight.

ΜΠΑΛΤΑΖΑΡ 3

Info

Τσόχα 27, Αμπελόκηποι
Τηλ. 21 06441215
balthazar.gr

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας