Το τηνιακό Thama του Δημήτρη Κατριβέση

Τι μαγειρεύει ο κορυφαίος σεφ στην πανέμορφη Κυκλάδα.

Όταν ο Δημήτρης Κατριβέσης πήγαινε για πρώτη φορά στη ζωή του στην Τήνο, πριν από περίπου ένα χρόνο, δεν είχε σε καμία περίπτωση στο μυαλό του πως λίγο καιρό μετά θα ξεκινούσε ένα φιλόδοξο γευστικό project εκεί. Το Thama λοιπόν είναι το αποτέλεσμα της γοητείας που άσκησε στον δημοφιλή σεφ το νησί, συνδυαστικά με τον πλούτο των τοπικών προϊόντων αλλά και τη συνεχή γαστρονομική αναζήτηση του ίδιου.

Το τηνιακό Thama του Δημήτρη Κατριβέση
THAMA ΤΗΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΡΙΒΕΣΗΣ 1
THAMA ΤΗΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΡΙΒΕΣΗΣ 6

Εκείνο που σε κερδίζει αρχικά στο Thama είναι ο εξαιρετικά feelgood, ατόφια κυκλαδίτικος και παράλληλα κοσμοπολίτικα boho-chic χώρος του εστιατορίου, στον οποίο ασφαλώς δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν κάποια στοιχεία που διαχρονικά λατρεύει ο σεφ.

Όλα όμως είναι απόλυτα εναρμονισμένα στον τόπο και το συγκεκριμένο σημείο που είναι τοποθετημένο, εντασσόμενο πλήρως στη γενικότερη φιλοσοφία του νησιού. Παράλληλα, η γενικότερη αύρα μοιάζει να υπηρετεί πιστά το motto "Happiness is homemade", το οποίο είναι γραμμένο με neon φώτα ακριβώς δίπλα από την ανοιχτή κουζίνα. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Babis Doukas (@its_the_duke_dude) on

Οι μαγειρικές κατευθύνσεις εδώ ακολουθούν το δόγμα του tradinnovation (συνδυασμός των λέξεων tradition και innovation), με την προσέγγιση να ισορροπεί ανάμεσα στην κουλτούρα του Δημήτρη Κατριβέση και την αξία των τοπικών πρώτων υλών. Το γεγονός πως ο ίδιος εμφανίζεται πιο κεφάτος και χαλαρός από ποτέ συμβάλλει καθοριστικά και στο γευστικό αποτέλεσμα, που αυτή τη φορά δεν έχει να κάνει με τις γνώριμες nikkei γραμμές - αυτές εντάσσονται όμορφα περισσότερο σαν τελικές πινελιές σε κάθε πρόταση.

Η αγνότητα και η αυθεντικότητα της ελληνικής κουζίνας είναι κάτι παραπάνω από προφανείς σε ένα αυθεντικό μενού που ακολουθεί τις σύγχρονες τάσεις, σε έναν γενικότερο πλαίσιο μεσογειακής κουζίνας, πολύ κοντά και ταυτόχρονα πολύ μακριά από τα κυκλαδίτικα γαστρονομικά στερεότυπα. Σε όλα αυτά εντάσσονται -και πώς θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά άλλωστε;- οι γευστικές εμπειρίες, τα ταξίδια, οι μαγειρικές γνώσεις και κυρίως η δημιουργικότητά του σεφ, πάντοτε σε ισορροπία.

THAMA ΤΗΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΡΙΒΕΣΗΣ 7
THAMA ΤΗΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΡΙΒΕΣΗΣ 4

Προτάσεις όπως το βουτυράτο τυρί με σταφύλι και λάδι από φύλλο συκιάς (σερβίρεται σε αντίστοιχο φύλλο), ο ταραμάς με yuzu και τρίμμα αυγοτάραχου, οι κροκέτες καλαμαριού με μελάνι σουπιάς (παναρισμένες με πάνκο), τα πάντοτε θαυμάσια σεβίτσε, το χταπόδι που ψήνεται στον josper και τα prime cuts φρέσκων ψαριών είναι απλά η θριαμβευτική πιστοποίηση όλων των προηγουμένων.

Εδώ και μερικές ημέρες το Thama ανοίγει και το μεσημέρι (Παρ., Σαβ., Κυρ. από τις 13.00-16.00 και 19.00-00.00).

THAMA ΤΗΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΡΙΒΕΣΗΣ 2

Info

Λ. Σταύρου Κιονίων, Χώρα Τήνου

Τηλ. 22830 29021

www.thamarestaurant.com

Instagram: Thama_tinos

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο

Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Chic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza

Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.

10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά

Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα

Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.

Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'

Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.

Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια

Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα