Το τηνιακό Thama του Δημήτρη Κατριβέση

Τι μαγειρεύει ο κορυφαίος σεφ στην πανέμορφη Κυκλάδα.

Όταν ο Δημήτρης Κατριβέσης πήγαινε για πρώτη φορά στη ζωή του στην Τήνο, πριν από περίπου ένα χρόνο, δεν είχε σε καμία περίπτωση στο μυαλό του πως λίγο καιρό μετά θα ξεκινούσε ένα φιλόδοξο γευστικό project εκεί. Το Thama λοιπόν είναι το αποτέλεσμα της γοητείας που άσκησε στον δημοφιλή σεφ το νησί, συνδυαστικά με τον πλούτο των τοπικών προϊόντων αλλά και τη συνεχή γαστρονομική αναζήτηση του ίδιου.

Το τηνιακό Thama του Δημήτρη Κατριβέση
THAMA ΤΗΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΡΙΒΕΣΗΣ 1
THAMA ΤΗΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΡΙΒΕΣΗΣ 6

Εκείνο που σε κερδίζει αρχικά στο Thama είναι ο εξαιρετικά feelgood, ατόφια κυκλαδίτικος και παράλληλα κοσμοπολίτικα boho-chic χώρος του εστιατορίου, στον οποίο ασφαλώς δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν κάποια στοιχεία που διαχρονικά λατρεύει ο σεφ.

Όλα όμως είναι απόλυτα εναρμονισμένα στον τόπο και το συγκεκριμένο σημείο που είναι τοποθετημένο, εντασσόμενο πλήρως στη γενικότερη φιλοσοφία του νησιού. Παράλληλα, η γενικότερη αύρα μοιάζει να υπηρετεί πιστά το motto "Happiness is homemade", το οποίο είναι γραμμένο με neon φώτα ακριβώς δίπλα από την ανοιχτή κουζίνα. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Babis Doukas (@its_the_duke_dude) on

Οι μαγειρικές κατευθύνσεις εδώ ακολουθούν το δόγμα του tradinnovation (συνδυασμός των λέξεων tradition και innovation), με την προσέγγιση να ισορροπεί ανάμεσα στην κουλτούρα του Δημήτρη Κατριβέση και την αξία των τοπικών πρώτων υλών. Το γεγονός πως ο ίδιος εμφανίζεται πιο κεφάτος και χαλαρός από ποτέ συμβάλλει καθοριστικά και στο γευστικό αποτέλεσμα, που αυτή τη φορά δεν έχει να κάνει με τις γνώριμες nikkei γραμμές - αυτές εντάσσονται όμορφα περισσότερο σαν τελικές πινελιές σε κάθε πρόταση.

Η αγνότητα και η αυθεντικότητα της ελληνικής κουζίνας είναι κάτι παραπάνω από προφανείς σε ένα αυθεντικό μενού που ακολουθεί τις σύγχρονες τάσεις, σε έναν γενικότερο πλαίσιο μεσογειακής κουζίνας, πολύ κοντά και ταυτόχρονα πολύ μακριά από τα κυκλαδίτικα γαστρονομικά στερεότυπα. Σε όλα αυτά εντάσσονται -και πώς θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά άλλωστε;- οι γευστικές εμπειρίες, τα ταξίδια, οι μαγειρικές γνώσεις και κυρίως η δημιουργικότητά του σεφ, πάντοτε σε ισορροπία.

THAMA ΤΗΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΡΙΒΕΣΗΣ 7
THAMA ΤΗΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΡΙΒΕΣΗΣ 4

Προτάσεις όπως το βουτυράτο τυρί με σταφύλι και λάδι από φύλλο συκιάς (σερβίρεται σε αντίστοιχο φύλλο), ο ταραμάς με yuzu και τρίμμα αυγοτάραχου, οι κροκέτες καλαμαριού με μελάνι σουπιάς (παναρισμένες με πάνκο), τα πάντοτε θαυμάσια σεβίτσε, το χταπόδι που ψήνεται στον josper και τα prime cuts φρέσκων ψαριών είναι απλά η θριαμβευτική πιστοποίηση όλων των προηγουμένων.

Εδώ και μερικές ημέρες το Thama ανοίγει και το μεσημέρι (Παρ., Σαβ., Κυρ. από τις 13.00-16.00 και 19.00-00.00).

THAMA ΤΗΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΡΙΒΕΣΗΣ 2

Info

Λ. Σταύρου Κιονίων, Χώρα Τήνου

Τηλ. 22830 29021

www.thamarestaurant.com

Instagram: Thama_tinos

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας