Η φινετσάτη ιταλική κουζίνα του Monzù

Ο σεφ Γιάννης Λιόκας παρουσιάζει μία ακόμη πτυχή του ταλέντου του, στο ολοκαίνουριο εστιατόριο της Κηφισιάς.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 19 Οκτωβρίου 2020

Τόνος Bresaola που "μιμείται" τα αλλαντικά, μαριναρισμένος σε μπαχαρικά και πλαισιωμένος με τυρί stracciatella, σύκο, πέστο μαϊντανού και παλαιωμένο βαλσάμικο σε ένα έξοχο combo. Πίτσα φίνα, εξαιρετικά αφράτη και μαλακή, με προζύμι biga, σταθερά νόστιμη σε όποια εκδοχή κι αν την προτιμήσεις. Linguine gamberi με ζωμό γαρίδας, σαφράν και ταρτάρ γαρίδας, σε μία από τις κορυφαίες μακαρονάδες -δίχως υπερβολή- της εστιατορικής Αθήνας αυτή τη στιγμή. Και ένα φινετσάτσο, δημιουργικό τιραμισού από φυστίκι, κρέμα mascarpone και παγωτό espresso. 

Αυτά μόνο είναι μερικά από τα γευστικά highlights (πίστεψέ με, δεν είναι τα μόνα) του Monzù, του ολοκαίνουριου ιταλικού εστιατορίου της Κηφισιάς, που στεγάζεται σε ένα διατηρητέο αρχοντικό του 19ου αιώνα, το οποίο περιβάλλεται από έναν καταπράσινο, άνετο και κομψό κήπο.

  • Η λέξη "Monzù", προκύπτει από το γαλλικό "Monsieur" και αναφέρεται σε όλους τους Ιταλούς επαγγελματίες chefs, οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν στην Γαλλία κατά τη διάρκεια του 18ου και 19ου αιώνα, εργάστηκαν για την αριστοκρατία της Νότιας Ιταλίας και καθόρισαν αυτό που γνωρίζουμε σήμερα ως ιταλική παραδοσιακή γεύση. 

Ο Γιάννης Λιόκας είναι εκείνος που καθοδηγεί την κουζίνα, αποδεικνύοντας την πολυμορφική γαστρονομική του αντίληψη και ικανότητα (και) στην ιδιοσυγκρασιακή ιταλική γευστική κουλτούρα -όπως άλλωστε έχει κάνει και στην περίπτωση του The Royal Monkey, σε εντελώς διαφορετικό concept καθώς και στα υπόλοιπα projects που εμπλέκεται. Παρουσιάζει πιάτα με χαρακτήρα, έμπνευση και, κυρίως, αυθεντική γεύση. 

Η φινετσάτη ιταλική κουζίνα του Monzù
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ MONZU ΚΗΦΙΣΙΑ 2
MONZU ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΚΗΦΙΣΙΑ 8

Στις ίδιες υψηλές στροφές δουλεύει και το μπαρ του Monzù, με τον κατάλογο των ποτών να έχει επιμεληθεί ο Σπύρος Κερκύρας μαζί με τον Λυκούργο Χριστοθανόπουλο και τον Γιάννη Καραπά. H λίστα διαχωρίζεται σε Spritz, Negronis, Americanos & Highball, Espresso Martinis και Cocktails, ούσα φτιαγμένη για να πλαισιώνει αρμονικά το φαγητό αλλά και να λειτουργεί ιδανικά πριν και μετά από αυτό.

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ MONZU ΚΗΦΙΣΙΑ 6

 Όπως μαρτυρά και η πλήρης περιγραφή του Monzù, δηλαδή εκείνη του "Cucina - Spritzeria", ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στο section των spritzes, με 5 επιλογές που ανοίγουν, κλείνουν ή συνοδεύουν κάθε γεύμα - τα Spritzal Bitter και Gin Spritz ανήκουν σίγουρα στα must drink.

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ MONZU ΚΗΦΙΣΙΑ 5

Με μία πρώτη ματιά, θεωρώ πως το Monzu είναι ένα από τα λίγα της κατηγορίας του με τέτοια συνέπεια και σταθερότητα σχεδόν σε κάθε επιλογή του μενού. Και σίγουρα αυτό κάνει τη διαφορά, μαζί με όλα τα προαναφερθέντα.


Info

Λεωφ. Κηφισίας 317 B, Κηφισιά
Τηλ. 210 6200495
monzu.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Γουακαμόλε αλλά με αστέρι Michelin

Ένας ειδικός προτείνει την ιδανικότερη φόρμουλα για το κορυφαίο dip του πλανήτη με αφορμή τη σημερινή Guacamole Day.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Salonica Restaurant, όχι τυχαία ένα από τα κορυφαία εστιατόρια της Ελλάδας

Η σπουδαία δουλειά του Σωτήρη Ευαγγέλου επιβραβεύτηκε με έναν ακόμη Χρυσό Σκούφο.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το Noma μόλις έγινε τριάστερο

Τρία αστέρια Michelin για το σπουδαίο εστιατόριο της Κοπεγχάγης, για πρώτη φορά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το μέλλον του ελληνικού fine dining, σύμφωνα με τους κορυφαίους Έλληνες σεφ

Άγγελος Λάντος, Λευτέρης Λαζάρου, Έκτορας Μποτρίνι και Τάσος Μαντής καταθέτουν τη γνώμη τους για την πορεία της υψηλής γαστρονομίας στη χώρα μας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας