Η ανάγκη για οικειότητα και χαλάρωση, η αποποίηση καθετί στημένου και το αίσθημα της νοσταλγίας που αυξάνεται καθώς απομακρυνόμαστε χρονικά από γεγονότα και καταστάσεις, είναι όσα συνετέλεσαν στην άνοδο του comfort food στην παγκόσμια γαστρονομική σκηνή.
Το comfort food του σήμερα δεν μοιάζει με τις εκδοχές των '80s και '90s, που εκπροσωπούσε τη βιομηχανία του fast food και των επεξεργασμένων τροφών, αφού το ζητούμενο είναι οι καλές πρώτες ύλες και η σωστή μεταχείρισή τους. Ο τρόπος που αντιλαμβάνονται πλέον οι νεότεροι chef το comfort food είναι ως ένα ξύπνημα της προσωπικής μνήμης του καθενός, μέσα όμως από μία σύγχρονη ματιά.
Η συνέχεια στο harpersbazaar.gr.