Το νόστιμο all day project του Omnivore

Ο Όμιλος Καστελόριζο επέλεξε το κέντρο της Αθήνας και την πλατεία Αγίας Ειρήνης για το καινούριο του bar restaurant.

Το Omnivore άνοιξε τις πόρτες του στην καρδιά της πρωτεύουσας σε ένα ιστορικό κτίριο του 1890. Η νέα πρόταση του Ομίλου Καστελόριζο, που για πρώτη φορά δραστηριοποιείται στο κέντρο της πόλης, συστήνεται ως all day bar restaurant. Στον χώρο όπου υπήρχε το Osterman, η minimal αισθητική συνυπάρχει με την κλασική κομψότητα σε έναν άκρως φιλόξενο και οικείο χώρο, με πολλά από τα στοιχεία του να υπενθυμίζουν την ιστορία του κτίσματος όπως το μοναστηριακό τραπέζι στο πατάρι, το εντυπωσιακό δάπεδο και το ιδιαίτερο ταβάνι. Το ίδιο κτίριο στεγάζει μάλιστα και το ολοκαίνουριο ξενοδοχείο Athens 1890, καθώς και ένα εντυπωσιακό spa στο ισόγειο.

Το νόστιμο all day project του Omnivore
OMNIVORE ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ 2020 3

Omnivore, σημαίνει "παμφάγος" και αυτό από μόνο του δίνει το στίγμα για το section του φαγητού, με τη γενικότερη φιλοσοφία να εκτείνεται σε 3 βασικούς πυλώνες που είναι το brunch, το dinner και το bar.

Την κουζίνα διευθύνει ο επί χρόνια συνεργάτης και executive chef του Ομίλου Καστελόριζο Βασίλης Καφαλούκος, ο οποίος έχει επιμεληθεί όλα τα μενού του Omnivore, με τις γευστικές του κατευθύνσεις να χαρακτηρίζονται fusion multiethnic αλλά με αρκετά πατήματα στην ελληνική γαστρονομική κουλτούρα.

Η κρέμα κανέλας, το crème brûlée ρυζόγαλο, ο καγιανάς, το Greek croque madame και ο τραχανάς είναι κάποιες από τις προτάσεις που ξεχωρίζουν στο μενού του πρωινού και του brunch, ενώ επιλογές όπως το mini fondue με brie, πούδρα μυρωδικών και sticks ψωμιού, το vegetarian satay και το mini σουβλάκι με τορτίγια σε εκείνο του finger food.

OMNIVORE ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ 2020 6

Στην κάρτα του dining, η οποία καλύπτει και το lunch και το dinner, το ceviche με τριλογία ψαριών, γαλάκτωμα λεμονιού και norimayo, το ταρτάρ καπνιστής τσιπούρας με κρίταμο, άνηθο και "χαβιάρι" λεμονιού και το αντίστοιχο με μοσχάρι, με μαρινάτο κρόκο και marsala vealjus, αποτελούν τις must taste επιλογές.

Επιπλέον, η σαλάτα με τραγανή πάπια, η vegetarian bolognese, η paella σε στυλ τραχανά και το ριζότο με άρωμα γεμιστά έχουν ήδη αναδειχθεί σε αγαπημένα πιάτα που μπορούν να προηγηθούν της μπουγιαμπέσας με γιουβαρλάκια σφυρίδας ή το Chuck Flap steak και του ribeye.

OMNIVORE ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ 2020 1
OMNIVORE ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ 2020 2
OMNIVORE ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ 2020 5

Την λίστα των cocktails υπογράφει ο Κωνσταντίνος Κώτσος, με τα περισσότερα εξ’ αυτών να πλαισιώσουν ιδανικά το φαγητό, όντας προσαρμοσμένα στην κουζίνα και τα πιάτα του Omnivore. Εκτός από τα signature και τα κλασικά cocktails, υπάρχει μία πάρα πολύ καλά ενημερωμένη κάβα και προσεκτικά επιλεγμένες ετικέτες κρασιών, τόσο από τον ελληνικό όσο και τον διεθνή αμπελώνα.


Info

Omnivore - Πλ. Αγίας Ειρήνης 10, Αθήνα
Τηλ. 210 3221865
www.omnivore.gr
Καθημερινά από τις 08.00


Από: Tasty-guide.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Στα νέα εστιατόρια που τρώει τώρα η Αθήνα

Από wine bars-σουξέ και meta burgerάδικα μέχρι λαχταριστά new age bakeries.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Σπιτικό σούσι - ναι, μπορείς

Ήρθε η ώρα να γίνεις ένας μίνι Σωτήρης Κοντιζάς.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Drakoulis Dry & Raw όπως λέμε κορυφαίο κρέας και δυνατά beats

Ένα brand και δύο εστιατόρια σχεδόν συνώνυμα με την καρνιβορική υπεροχή στην πόλη.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Στο Lolita's για dolce vita και φίνα ιταλική κουζίνα

Το bar resto του Ψυχικού παρλάρει απταίστως τη γευστική γλώσσα της γείτονος σε ένα αλέγρο περιβάλλον.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Mandarin Oriental x 2: Γευστική σύζευξη Μεσσηνίας-Παρισιού από τον Bertrand Valegeas

Από τις 26 Φεβρουαρίου έως τις 2 Μαρτίου το Mandarin Oriental - Costa Navarino ταξιδεύει στο Mandarin Oriental - Paris για μια γαστρονομική εμπειρία με άρωμα Ελλάδας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

To συγκλονιστικό κόλπο για να κάνεις σφαιροποίηση φαγητού α λα Masterchef

Είσαι έτοιμος να μάθεις τη βασική προετοιμασία της λεγόμενης μοριακής κουζίνας και να την εφαρμόσεις στο σπίτι σου;

Γραφει Γιαννης Σπανος