
Το νόστιμο all day project του Omnivore
Ο Όμιλος Καστελόριζο επέλεξε το κέντρο της Αθήνας και την πλατεία Αγίας Ειρήνης για το καινούριο του bar restaurant.
Το Omnivore άνοιξε τις πόρτες του στην καρδιά της πρωτεύουσας σε ένα ιστορικό κτίριο του 1890. Η νέα πρόταση του Ομίλου Καστελόριζο, που για πρώτη φορά δραστηριοποιείται στο κέντρο της πόλης, συστήνεται ως all day bar restaurant. Στον χώρο όπου υπήρχε το Osterman, η minimal αισθητική συνυπάρχει με την κλασική κομψότητα σε έναν άκρως φιλόξενο και οικείο χώρο, με πολλά από τα στοιχεία του να υπενθυμίζουν την ιστορία του κτίσματος όπως το μοναστηριακό τραπέζι στο πατάρι, το εντυπωσιακό δάπεδο και το ιδιαίτερο ταβάνι. Το ίδιο κτίριο στεγάζει μάλιστα και το ολοκαίνουριο ξενοδοχείο Athens 1890, καθώς και ένα εντυπωσιακό spa στο ισόγειο.


Omnivore, σημαίνει "παμφάγος" και αυτό από μόνο του δίνει το στίγμα για το section του φαγητού, με τη γενικότερη φιλοσοφία να εκτείνεται σε 3 βασικούς πυλώνες που είναι το brunch, το dinner και το bar.
Την κουζίνα διευθύνει ο επί χρόνια συνεργάτης και executive chef του Ομίλου Καστελόριζο Βασίλης Καφαλούκος, ο οποίος έχει επιμεληθεί όλα τα μενού του Omnivore, με τις γευστικές του κατευθύνσεις να χαρακτηρίζονται fusion multiethnic αλλά με αρκετά πατήματα στην ελληνική γαστρονομική κουλτούρα.
Η κρέμα κανέλας, το crème brûlée ρυζόγαλο, ο καγιανάς, το Greek croque madame και ο τραχανάς είναι κάποιες από τις προτάσεις που ξεχωρίζουν στο μενού του πρωινού και του brunch, ενώ επιλογές όπως το mini fondue με brie, πούδρα μυρωδικών και sticks ψωμιού, το vegetarian satay και το mini σουβλάκι με τορτίγια σε εκείνο του finger food.

Στην κάρτα του dining, η οποία καλύπτει και το lunch και το dinner, το ceviche με τριλογία ψαριών, γαλάκτωμα λεμονιού και norimayo, το ταρτάρ καπνιστής τσιπούρας με κρίταμο, άνηθο και "χαβιάρι" λεμονιού και το αντίστοιχο με μοσχάρι, με μαρινάτο κρόκο και marsala vealjus, αποτελούν τις must taste επιλογές.
Επιπλέον, η σαλάτα με τραγανή πάπια, η vegetarian bolognese, η paella σε στυλ τραχανά και το ριζότο με άρωμα γεμιστά έχουν ήδη αναδειχθεί σε αγαπημένα πιάτα που μπορούν να προηγηθούν της μπουγιαμπέσας με γιουβαρλάκια σφυρίδας ή το Chuck Flap steak και του ribeye.



Την λίστα των cocktails υπογράφει ο Κωνσταντίνος Κώτσος, με τα περισσότερα εξ’ αυτών να πλαισιώσουν ιδανικά το φαγητό, όντας προσαρμοσμένα στην κουζίνα και τα πιάτα του Omnivore. Εκτός από τα signature και τα κλασικά cocktails, υπάρχει μία πάρα πολύ καλά ενημερωμένη κάβα και προσεκτικά επιλεγμένες ετικέτες κρασιών, τόσο από τον ελληνικό όσο και τον διεθνή αμπελώνα.
Info
Omnivore - Πλ. Αγίας Ειρήνης 10, Αθήνα
Τηλ. 210 3221865
www.omnivore.gr
Καθημερινά από τις 08.00
Από: Tasty-guide.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα
Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΌλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς
Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΑυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο
Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΠίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;
Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΑυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα
Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.
Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις
"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.
Γραφει Νικη Κοντομηνα