
Ο πρώτος MasterChef με αστέρι Michelin
Ο Carlos Maldonado κατάφερε να φτάσει από τις κουζίνες του δημοφιλούς διαγωνισμού μαγειρικής στο κορυφαίο επίπεδο της γαστρονομίας.
Κατά πάσα πιθανότητα το όνομα Carlos Maldonado δεν σου λέει απολύτως τίποτα. Δικαιολογημένα. Εκτός αν παρακολουθείς φανατικά το ισπανικό MasterChef. Πίσω στον Απρίλιο του 2015, ο σεφ Maldonado είχε κερδίσει την τρίτη σεζόν του δημοφιλούς διαγωνισμού μαγειρικής. Σχεδόν έξι χρόνια μετά (τον περασμένο Δεκέμβριο), επιβεβαίωσε με τον πιο πειστικό τρόπο γιατί συνέβη αυτό: Το εστιατόριο Raices στην κωμόπολη Talavera de la Reina του Τολέδο, του οποίου ηγείται της κουζίνας, κέρδισε το πρώτο του αστέρι Michelin.
Στο πανεπιστήμιο της γεύσης
Ο ίδιος είναι γέννημα-θρέμμα της Ταλαβέρα οπότε δεν αποτελεί έκπληξη που αποφάσισε να δραστηριοποιηθεί εκεί. Μεγάλωσε εκεί και πάντοτε αναζητούσε τρόπους να εκφράσει τη δημιουργικότητά του. Τελικά, βρήκε το δρόμο στην μαγειρική, υπηρετώντας μία 'hooligan cuisine', όπως ο ίδιος αρέσκεται να λέει - κάτι ανάμεσα στο φαγητό του δρόμου και την υψηλή γαστρονομία.
Αμέσως μετά τη νίκη του στο MasterChef, πήρε το πρώτο τρένο και έφυγε για την χώρα των Βάσκων. Στο Basque Culinary Center έβαλε τις βάσεις για το επόμενο βήμα στην πορεία του. Και πράγματι, τα κατάφερε. "Ξέρεις, μιλάμε πια για την Μέκκα της γαστρονομίας. Ήμουν σίγουρος πως εκεί θα μάθω πολλά και θα εξελιχθώ" αναφέρει μεταξύ άλλων στη συνέντευξη που έδωσε πρόσφατα στο ισπανικό Esquire.
Το Raices ήταν γι' αυτόν ένα όνειρο ζωής, αφού όμως έμαθε πρώτα κάποια πράγματα. "Πλέον μπορώ να πω με σιγουριά σε κάποιον να μο αφιερώσει λίγο από τον χρόνο του και θα φροντίσω να του δώσω ένα κομμάτι της ψυχής μου μέσα από τα πιάτα μου" σημειώνει, συγκρίνοντας τη γαστρονομική σκηνή της ευρύτερης περιοχής του Τολέδο με την Πουέμπλα του Μεξικό.
Επιβίωση και δημιουργικότητα
Δεν περίμενε με τίποτα πως θα έφτανε σε ένα αστέρι Michelin, καθώς όπως αποκαλύπτει η βασικότερη των προθέσεων και των ευχών του για το 2020 ήταν να μπορέσει να επιβιώσει το εστιατόριο, που το μεγαλύτερο διάστημα των τελευταίων μηνών έχει μείνει κλειστό.
Θεωρεί πως το post-Covid διάστημα θα είναι εξαιρετικά περίπλοκο και μπερδεμένο, με τον κόσμο της εστίασης βαθιά πληγωμένο. Δεν θα σταματήσει όμως να παλεύει, μαζί με την ομάδα του. Παράλληλα, θα σχεδιάζει νέα concepts προσαρμοσμένα στο πνεύμα των καιρών.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: Γιατί η υγιεινή διατροφή ξεκινά με τα όσπρια;
Και 5 tips για να εντάξεις τα όσπρια στη διατροφή σου χωρίς φούσκωμα (ναι, γίνεται).
Τα καλύτερα τυλιχτά street food στον πλανήτη - Σε τι θέση είναι το σουβλάκι
Η νέα κατάταξη του TasteAtlas αναδεικνύει τα πιο χαρακτηριστικά wraps παγκοσμίως. Ανάμεσά τους, ο γύρος ξεχωρίζει για τη γεύση και τον ρόλο του στην ελληνική street κουζίνα.
Αυτοί είναι οι 5 Έλληνες σεφ που βραβεύτηκαν στα φετινά Όσκαρ των μαγείρων
Οι γευσιπλάστες από τη χώρα μας που ξεχώρισαν στα φετινά The Best Chef Awards 2025.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΟ Massimo Bottura έρχεται στην Αθήνα
Ο μύστης της νέας ιταλικής γεύσης και ένας εκ των σημαντικότερων σεφ του πλανήτη καταφθάνει στα μέρη μας και μάλιστα μπορείς να τον δεις από κοντά.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤι συμβαίνει όταν ένας σεφ με αστέρι Michelin φτιάχνει πίτσα;
Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi μόλις άνοιξε το νέο του εστιατόριο και όλοι μιλούν για την "πιο τραγανή πίτσα της Αθήνας".
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΑυτά είναι τα καλύτερα burgers στον κόσμο
Προτού αρχίσεις να λες πως παραλείψαμε ένα σωρό συνταγές και ότι είμαστε προκατειλημμένοι, να σε ενημερώσουμε ότι πρόκειται για μία λίστα που έφτιαξε το Taste Atlas χωρίς να μας ρωτήσει.
Γραφει Νικη Κοντομηνα