
Ο σεφ με τα περισσότερα αστέρια Michelin
Spoiler alert: Είναι, φυσικά, Γάλλος.
Την πόλη με τα περισσότερα αστέρια Michelin στον πλανήτη τη γνωρίζουμε. Υπάρχουν χιλιάδες βραβευμένοι μάγειρες εκεί έξω, οι οποίοι τρέχουν σημαντικά εστιατόρια που χαίρουν της εκτίμησης του σημαντικού γαστρονομικού οδηγού. Ποιος είναι όμως εκείνος που διατηρεί τα πιο πολλά από αυτά στο βιογραφικό του μέχρι αυτή τη στιγμή;
Μέχρι τον θάνατό του, στις 6 Αυγούστου του 2018, ο Joël Robuchon βρισκόταν στην κορυφή της σχετικής λίστας, με συνολικά 32 αστέρια Michelin για τα εστιατόρια που διαχειριζόταν. Διόλου τυχαίο για τον αποκαλούμενο και ως "Σεφ του αιώνα" από τον επίσης δημοφιλή οδηγό Gault & Millau. Εν τη απουσία του, πια, αυτός που μετρά περισσότερα αστέρια Michelin από κάθε άλλον στον πλανήτη είναι ο Alain Ducasse, με 19 συνολικά τέτοια. Το ρεκόρ ωστόσο για τα εστιατόρια του Ducasse είναι τα 21 αστέρια Michelin, το 2012.
O 63χρονος Γάλλος -και από το 2008 πολιτογραφημένος ως Μονεγάσκος- σεφ και restaurateur ξεκίνησε να δουλεύει από την εφηβική του ηλικία σε σημαντικές κουζίνες με πρώτο σημείο αναφοράς τη θητεία του στο Moulin de Mougins της Κυανής Ακτής, υπό τις οδηγίες του θρυλικού Roger Vergé. Εκεί έλαβε πολύ σημαντικές βάσεις και διδάχτηκε άψογα τα μυστικά της κουζίνας της Προβηγκίας. Έκτοτε, η καριέρα του εκτοξεύτηκε, με τον ίδιο να γίνεται το 2006 ο πρώτος σεφ της ιστορίας που διατηρούσε τρία αστέρια Michelin σε τρεις διαφορετικές πόλεις.

Μεταξύ άλλων, "τρέχει" σήμερα τα βραβευμένα εστιατόρια Alain Ducasse au Plaza Athénée (Παρίσι - 3*), Alain Ducasse at The Dorchester (Λονδίνο - 3*), Alain Ducasse at Morpheus (Μακάο, Κίνα - 2*), Le Meurice Alain Ducasse (Παρίσι - 2*).
Διάβασε ακόμη για το τι πραγματικά συμβαίνει στις κουζίνες των εστιατορίων, τον τόνο των €2.000.000, τον καλλιτέχνη των premium κοπών Στράτο Δρακούλη και την ιστορία πίσω από το αγαπημένο μαχαίρι του Anthony Bourdain.
φωτογραφίες © Getty Images
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ
Το τυρί που θα απογειώσει το κυριακάτικο ΒΒQ σου
Τώρα η ΔΩΔΩΝΗ φέρνει το χαλλούμι, το αγαπημένο τυρί της Κύπρου στο πιάτο σου.
Η ιστορία της αθηναϊκής εστιατορικής σκηνής
Πρόσωπα, τάσεις, μαγαζιά και παράγοντες που συνέβαλαν ώστε σήμερα να τρώμε καλύτερα από ποτέ στα εστιατόρια της πόλης.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςOmurice, η εναλλακτική ιαπωνική ομελέτα
Το απόλυτο comfort food της Άπω Ανατολής, που συνδυάζει πολλά και διαφορετικά στοιχεία.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΠώς να μαγειρέψεις σολομό στο πλυντήριο (!) πιάτων
Μία πατέντα που παραδόξως δε σκαρφίστηκε έλληνας φοιτητής.
Γραφει Γεωργια ΠρεζαΌλοι μιλούν για το Ex Machina του Άνταμ Κοντοβά
Το νέο εστιατόριο του ταλαντούχου σεφ στο Παγκράτι έχει γίνει το talk of the town, απολύτως δικαιολογημένα.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤα ελληνικά εστιατόρια του οδηγού Michelin για το 2023
Νέες προσθήκες και σημαντικές γαστρονομικές σταθερές στην πρωτεύουσα από τον περίφημο γαστρονομικό οδηγό.
Γραφει Μπαμπης Δουκας