Ο σεφ με τα περισσότερα αστέρια Michelin

Spoiler alert: Είναι, φυσικά, Γάλλος.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 13 Ιανουαρίου 2020

Την πόλη με τα περισσότερα αστέρια Michelin στον πλανήτη τη γνωρίζουμε. Υπάρχουν χιλιάδες βραβευμένοι μάγειρες εκεί έξω, οι οποίοι τρέχουν σημαντικά εστιατόρια που χαίρουν της εκτίμησης του σημαντικού γαστρονομικού οδηγού. Ποιος είναι όμως εκείνος που διατηρεί τα πιο πολλά από αυτά στο βιογραφικό του μέχρι αυτή τη στιγμή;  

Μέχρι τον θάνατό του, στις 6 Αυγούστου του 2018, ο Joël Robuchon βρισκόταν στην κορυφή της σχετικής λίστας, με συνολικά 32 αστέρια Michelin για τα εστιατόρια που διαχειριζόταν. Διόλου τυχαίο για τον αποκαλούμενο και ως "Σεφ του αιώνα" από τον επίσης δημοφιλή οδηγό Gault & Millau. Εν τη απουσία του, πια, αυτός που μετρά περισσότερα αστέρια Michelin από κάθε άλλον στον πλανήτη είναι ο Alain Ducasse, με 19 συνολικά τέτοια. Το ρεκόρ ωστόσο για τα εστιατόρια του Ducasse είναι τα 21 αστέρια Michelin, το 2012.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alain Ducasse (@alainducasse) on

O 63χρονος Γάλλος -και από το 2008 πολιτογραφημένος ως Μονεγάσκος- σεφ και restaurateur ξεκίνησε να δουλεύει από την εφηβική του ηλικία σε σημαντικές κουζίνες με πρώτο σημείο αναφοράς τη θητεία του στο Moulin de Mougins της Κυανής Ακτής, υπό τις οδηγίες του θρυλικού Roger Vergé. Εκεί έλαβε πολύ σημαντικές βάσεις και διδάχτηκε άψογα τα μυστικά της κουζίνας της Προβηγκίας. Έκτοτε, η καριέρα του εκτοξεύτηκε, με τον ίδιο να γίνεται το 2006 ο πρώτος σεφ της ιστορίας που διατηρούσε τρία αστέρια Michelin σε τρεις διαφορετικές πόλεις.

Ο σεφ με τα περισσότερα αστέρια Michelin

Μεταξύ άλλων, "τρέχει" σήμερα τα βραβευμένα εστιατόρια Alain Ducasse au Plaza Athénée (Παρίσι - 3*), Alain Ducasse at The Dorchester (Λονδίνο - 3*), Alain Ducasse at Morpheus (Μακάο, Κίνα - 2*), Le Meurice Alain Ducasse (Παρίσι - 2*).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @AlainDucasseAtTheDorchester (@alainducasseatthedorchester) on


Διάβασε ακόμη για το τι πραγματικά συμβαίνει στις κουζίνες των εστιατορίων, τον τόνο των €2.000.000, τον καλλιτέχνη των premium κοπών Στράτο Δρακούλη και την ιστορία πίσω από το αγαπημένο μαχαίρι του Anthony Bourdain


φωτογραφίες © Getty Images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Cupola, για dolce vita στο Παγκράτι

Ιταλικές παραδοσιακές γεύσεις, cozy περιβάλλον και feelgood χαρακτήρας λειτουργούν πάντοτε ως αφορµές για να επιστρέφεις στο Cupola.

Γραφει Μπαμπης Δουκας