Στο Patpong για αυθεντικό ταϊλανδέζικο street food

Ένα από τα πιο feelgood εστιατόρια της πόλης διανύει μία από τις καλύτερες -και πιο νόστιμες- φάσεις του.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 01 Ιουνίου 2021

Tο Patpong έχει μετακομίσει εδώ και λίγα χρόνια από το Κολωνάκι στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της Αθήνας και στα πέριξ της πλατείας Αγίας Ειρήνης, κρατώντας ωστόσο τον χαρακτήρα, τις παραδοσιακές ταϊλανδέζικες συνταγές και το πάντοτε εξαιρετικό service του.

Το concept

Η γενικότερη φιλοσοφία αφορά ασφαλώς το street food της ασιατικής χώρας, το οποίο σερβίρεται σε έναν feelgood χώρο με funky επιρροές και ο οποίος διαφοροποιείται σε δύο ορόφους (αν και προς το παρόν μπορείς να τις δοκιμάσεις μόνο στα τραπεζάκια του εξωτερικού χώρου, για τους γνωστούς λόγους).

Στο Patpong για αυθεντικό ταϊλανδέζικο street food
PATPONG ΤΑΙΛΑΝΔΕΖΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΑΘΗΝΑ 1

Ο Σπύρος Μαυροειδής (που συναντάς και στο Nikkei) είναι αυτός που έχει επιμεληθεί το μενού, το οποίο όμως τρέχει η ταλαντούχα -και στενή συνεργάτης του- Κατερίνα Λόζου, που δίνει ένα αυθεντικό στίγμα, ενώνοντας υλικά και γεύσεις σε ισορροπημένα και αρμονικά πιάτα. πριν από όλα αυτά, η οικοδέσποινα Φωτεινή Γούλα θα σε κάνει να νιώσεις σαν στο σπίτι σου.

"Αν το καλοσκεφτούμε, ολόκληρη η κουζίνα της Ταϊλάνδης ακολουθεί τη λογική του street food, οπότε αυτό που θέλουμε να πετύχουμε είναι μία άκρως κατατοπιστική προσομοίωση αυτής, που να είναι όμως προσαρμοσμένη και στη δική μας παλέτα. Είναι γενικά μία κουζίνα γεμάτη εντάσεις. Εμείς σαν μάγειρες πρέπει να τη δώσουμε σε πιο ήπια αλλά σε σωστή μορφή" αναφέρει η σεφ Κατερίνα σχετικά με τη δουλειά που γίνεται εδώ.

Το φαγητό

Ένα από τα νέα πιάτα του μενού που αξίζει την προσοχή κάποιου είναι το Sambal Andaliman Udon: Μία συνταγή που προέρχεται από την ανατολική πλευρά της Ταϊλάνδης, με χοντρά noodles και έναν κιμά από χοιρινό - εύκολα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μία thai μακαρονάδα με κιμά, διατηρώντας φυσικά τα στοιχεία της γαστρονομικής κουλτούρας της ασιατικής χώρας. 

PATPONG ΤΑΙΛΑΝΔΕΖΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΑΘΗΝΑ 4

Το Duck Fried Rice διαφοροποιείται σε εντάσεις σε σχέση με τα υπόλοιπα ασιατικά τηγανητά ρύζια καθώς είναι αρκετά πιο έντονο αλλά τόσο, όσο να μπορεί να το απολαύσει κανείς χωρίς να περνά στο άλλο άκρο.

Από τις σαλάτες, ξεχωρίζει το Yam Miang Buddha Bowl (με κινόα, φαγόπυρο, πράσινο τσάι, ροζ γκρέιπφρουτ και αποξηραμένη καρύδα) αλλά και η δροσερή Noodle Salad (με vermicelli noodles ρυζιού, σόγια, λαχανικά και χυμό lime).

Τα κάρι εδώ φτιάχνονται όλα με χειροποίητες πάστες, κάτι που φυσικά κάνει τη διαφορά. Το παραπάνω πιστοποιείται από το πληθωρικό Chian Mai (κίτρινο κάρι) με μοσχάρι, φύτρες φασολιών, κόλιανδρο, γάλα καρύδας και πίκλα φύλλων μουστάρδας αλλά και το Red Mushroom, με μανιτάρια και κόκκινο κάρι. Ως λάτρης της tempura, δεν θα μπορούσα να μην κάνω μία αναφορά στις έξοχες γαρίδες Khao Shoi. Επιπροσθέτως, τα καλοφτιαγμένα bao buns (με χοιρινή πανσέτα, μπούτι κοτόπουλο και γαρίδα με panko) είναι μία safe όσο και νόστιμη πρόταση ενώ σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να παραλείψεις να δοκιμάσεις και το θαυμάσιο Pad Thai.

PATPONG ΤΑΙΛΑΝΔΕΖΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΑΘΗΝΑ 5
PATPONG ΤΑΙΛΑΝΔΕΖΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΑΘΗΝΑ 3
PATPONG ΤΑΙΛΑΝΔΕΖΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΑΘΗΝΑ 6

 


Info

Αθηναΐδας 11, Πλατεία Αγίας Ειρήνης

Tηλ. 210 3315381

Facebook: Patpong Thai Restaurant

Instagram: Patpong Thai Restaurant

 

 


Διάβασε ακόμη για το Delta που είναι το επόμενο μεγάλο εστιατόριο της Αθήνας και το γαστρονομικό ταξίδι της τηγανητής πατάτας.


 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Γουακαμόλε αλλά με αστέρι Michelin

Ένας ειδικός προτείνει την ιδανικότερη φόρμουλα για το κορυφαίο dip του πλανήτη με αφορμή τη σημερινή Guacamole Day.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Salonica Restaurant, όχι τυχαία ένα από τα κορυφαία εστιατόρια της Ελλάδας

Η σπουδαία δουλειά του Σωτήρη Ευαγγέλου επιβραβεύτηκε με έναν ακόμη Χρυσό Σκούφο.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το Noma μόλις έγινε τριάστερο

Τρία αστέρια Michelin για το σπουδαίο εστιατόριο της Κοπεγχάγης, για πρώτη φορά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το μέλλον του ελληνικού fine dining, σύμφωνα με τους κορυφαίους Έλληνες σεφ

Άγγελος Λάντος, Λευτέρης Λαζάρου, Έκτορας Μποτρίνι και Τάσος Μαντής καταθέτουν τη γνώμη τους για την πορεία της υψηλής γαστρονομίας στη χώρα μας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για τη σάλτσα XO

Πρωτοφτιάχτηκε στο Χονγκ Κονγκ των 80s και θεωρείται η πιο upcoming sauce του γευστικού κόσμου.

Γραφει Μπαμπης Δουκας