Στο Patpong για αυθεντικό ταϊλανδέζικο street food

Ένα από τα πιο feelgood εστιατόρια της πόλης διανύει μία από τις καλύτερες -και πιο νόστιμες- φάσεις του.

Tο Patpong έχει μετακομίσει εδώ και λίγα χρόνια από το Κολωνάκι στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της Αθήνας και στα πέριξ της πλατείας Αγίας Ειρήνης, κρατώντας ωστόσο τον χαρακτήρα, τις παραδοσιακές ταϊλανδέζικες συνταγές και το πάντοτε εξαιρετικό service του.

Το concept

Η γενικότερη φιλοσοφία αφορά ασφαλώς το street food της ασιατικής χώρας, το οποίο σερβίρεται σε έναν feelgood χώρο με funky επιρροές και ο οποίος διαφοροποιείται σε δύο ορόφους (αν και προς το παρόν μπορείς να τις δοκιμάσεις μόνο στα τραπεζάκια του εξωτερικού χώρου, για τους γνωστούς λόγους).

Στο Patpong για αυθεντικό ταϊλανδέζικο street food
PATPONG ΤΑΙΛΑΝΔΕΖΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΑΘΗΝΑ 1

Ο Σπύρος Μαυροειδής (που συναντάς και στο Nikkei) είναι αυτός που έχει επιμεληθεί το μενού, το οποίο όμως τρέχει η ταλαντούχα -και στενή συνεργάτης του- Κατερίνα Λόζου, που δίνει ένα αυθεντικό στίγμα, ενώνοντας υλικά και γεύσεις σε ισορροπημένα και αρμονικά πιάτα. πριν από όλα αυτά, η οικοδέσποινα Φωτεινή Γούλα θα σε κάνει να νιώσεις σαν στο σπίτι σου.

"Αν το καλοσκεφτούμε, ολόκληρη η κουζίνα της Ταϊλάνδης ακολουθεί τη λογική του street food, οπότε αυτό που θέλουμε να πετύχουμε είναι μία άκρως κατατοπιστική προσομοίωση αυτής, που να είναι όμως προσαρμοσμένη και στη δική μας παλέτα. Είναι γενικά μία κουζίνα γεμάτη εντάσεις. Εμείς σαν μάγειρες πρέπει να τη δώσουμε σε πιο ήπια αλλά σε σωστή μορφή" αναφέρει η σεφ Κατερίνα σχετικά με τη δουλειά που γίνεται εδώ.

Το φαγητό

Ένα από τα νέα πιάτα του μενού που αξίζει την προσοχή κάποιου είναι το Sambal Andaliman Udon: Μία συνταγή που προέρχεται από την ανατολική πλευρά της Ταϊλάνδης, με χοντρά noodles και έναν κιμά από χοιρινό - εύκολα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μία thai μακαρονάδα με κιμά, διατηρώντας φυσικά τα στοιχεία της γαστρονομικής κουλτούρας της ασιατικής χώρας. 

PATPONG ΤΑΙΛΑΝΔΕΖΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΑΘΗΝΑ 4

Το Duck Fried Rice διαφοροποιείται σε εντάσεις σε σχέση με τα υπόλοιπα ασιατικά τηγανητά ρύζια καθώς είναι αρκετά πιο έντονο αλλά τόσο, όσο να μπορεί να το απολαύσει κανείς χωρίς να περνά στο άλλο άκρο.

Από τις σαλάτες, ξεχωρίζει το Yam Miang Buddha Bowl (με κινόα, φαγόπυρο, πράσινο τσάι, ροζ γκρέιπφρουτ και αποξηραμένη καρύδα) αλλά και η δροσερή Noodle Salad (με vermicelli noodles ρυζιού, σόγια, λαχανικά και χυμό lime).

Τα κάρι εδώ φτιάχνονται όλα με χειροποίητες πάστες, κάτι που φυσικά κάνει τη διαφορά. Το παραπάνω πιστοποιείται από το πληθωρικό Chian Mai (κίτρινο κάρι) με μοσχάρι, φύτρες φασολιών, κόλιανδρο, γάλα καρύδας και πίκλα φύλλων μουστάρδας αλλά και το Red Mushroom, με μανιτάρια και κόκκινο κάρι. Ως λάτρης της tempura, δεν θα μπορούσα να μην κάνω μία αναφορά στις έξοχες γαρίδες Khao Shoi. Επιπροσθέτως, τα καλοφτιαγμένα bao buns (με χοιρινή πανσέτα, μπούτι κοτόπουλο και γαρίδα με panko) είναι μία safe όσο και νόστιμη πρόταση ενώ σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να παραλείψεις να δοκιμάσεις και το θαυμάσιο Pad Thai.

PATPONG ΤΑΙΛΑΝΔΕΖΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΑΘΗΝΑ 5
PATPONG ΤΑΙΛΑΝΔΕΖΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΑΘΗΝΑ 3
PATPONG ΤΑΙΛΑΝΔΕΖΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΑΘΗΝΑ 6

 


Info

Αθηναΐδας 11, Πλατεία Αγίας Ειρήνης

Tηλ. 210 3315381

Facebook: Patpong Thai Restaurant

Instagram: Patpong Thai Restaurant

 

 


Διάβασε ακόμη για το Delta που είναι το επόμενο μεγάλο εστιατόριο της Αθήνας και το γαστρονομικό ταξίδι της τηγανητής πατάτας.


 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

5 συνταγές για να φτιάξεις στο air fryer ακόμα κι αν είσαι 'άμπαλος' στο μαγείρεμα

Δε χρειάζεται ούτε masterchef να είσαι, ούτε να ασχολείσαι γενικά με την κουζίνα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Cupola, για dolce vita στο Παγκράτι

Ιταλικές παραδοσιακές γεύσεις, cozy περιβάλλον και feelgood χαρακτήρας λειτουργούν πάντοτε ως αφορµές για να επιστρέφεις στο Cupola.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το κόλπο που εγγυάται την τέλεια καρμπονάρα

Τρία απλά βήματα σε στέλνουν με τις ευλογίες μας, απευθείας στο Masterchef.

Γραφει Γιαννης Σπανος