
Στο Patpong για αυθεντικό ταϊλανδέζικο street food
Ένα από τα πιο feelgood εστιατόρια της πόλης διανύει μία από τις καλύτερες -και πιο νόστιμες- φάσεις του.

Tο Patpong έχει μετακομίσει εδώ και λίγα χρόνια από το Κολωνάκι στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της Αθήνας και στα πέριξ της πλατείας Αγίας Ειρήνης, κρατώντας ωστόσο τον χαρακτήρα, τις παραδοσιακές ταϊλανδέζικες συνταγές και το πάντοτε εξαιρετικό service του.
Το concept
Η γενικότερη φιλοσοφία αφορά ασφαλώς το street food της ασιατικής χώρας, το οποίο σερβίρεται σε έναν feelgood χώρο με funky επιρροές και ο οποίος διαφοροποιείται σε δύο ορόφους (αν και προς το παρόν μπορείς να τις δοκιμάσεις μόνο στα τραπεζάκια του εξωτερικού χώρου, για τους γνωστούς λόγους).


Ο Σπύρος Μαυροειδής (που συναντάς και στο Nikkei) είναι αυτός που έχει επιμεληθεί το μενού, το οποίο όμως τρέχει η ταλαντούχα -και στενή συνεργάτης του- Κατερίνα Λόζου, που δίνει ένα αυθεντικό στίγμα, ενώνοντας υλικά και γεύσεις σε ισορροπημένα και αρμονικά πιάτα. πριν από όλα αυτά, η οικοδέσποινα Φωτεινή Γούλα θα σε κάνει να νιώσεις σαν στο σπίτι σου.
"Αν το καλοσκεφτούμε, ολόκληρη η κουζίνα της Ταϊλάνδης ακολουθεί τη λογική του street food, οπότε αυτό που θέλουμε να πετύχουμε είναι μία άκρως κατατοπιστική προσομοίωση αυτής, που να είναι όμως προσαρμοσμένη και στη δική μας παλέτα. Είναι γενικά μία κουζίνα γεμάτη εντάσεις. Εμείς σαν μάγειρες πρέπει να τη δώσουμε σε πιο ήπια αλλά σε σωστή μορφή" αναφέρει η σεφ Κατερίνα σχετικά με τη δουλειά που γίνεται εδώ.
Το φαγητό
Ένα από τα νέα πιάτα του μενού που αξίζει την προσοχή κάποιου είναι το Sambal Andaliman Udon: Μία συνταγή που προέρχεται από την ανατολική πλευρά της Ταϊλάνδης, με χοντρά noodles και έναν κιμά από χοιρινό - εύκολα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μία thai μακαρονάδα με κιμά, διατηρώντας φυσικά τα στοιχεία της γαστρονομικής κουλτούρας της ασιατικής χώρας.

Το Duck Fried Rice διαφοροποιείται σε εντάσεις σε σχέση με τα υπόλοιπα ασιατικά τηγανητά ρύζια καθώς είναι αρκετά πιο έντονο αλλά τόσο, όσο να μπορεί να το απολαύσει κανείς χωρίς να περνά στο άλλο άκρο.
Από τις σαλάτες, ξεχωρίζει το Yam Miang Buddha Bowl (με κινόα, φαγόπυρο, πράσινο τσάι, ροζ γκρέιπφρουτ και αποξηραμένη καρύδα) αλλά και η δροσερή Noodle Salad (με vermicelli noodles ρυζιού, σόγια, λαχανικά και χυμό lime).
Τα κάρι εδώ φτιάχνονται όλα με χειροποίητες πάστες, κάτι που φυσικά κάνει τη διαφορά. Το παραπάνω πιστοποιείται από το πληθωρικό Chian Mai (κίτρινο κάρι) με μοσχάρι, φύτρες φασολιών, κόλιανδρο, γάλα καρύδας και πίκλα φύλλων μουστάρδας αλλά και το Red Mushroom, με μανιτάρια και κόκκινο κάρι. Ως λάτρης της tempura, δεν θα μπορούσα να μην κάνω μία αναφορά στις έξοχες γαρίδες Khao Shoi. Επιπροσθέτως, τα καλοφτιαγμένα bao buns (με χοιρινή πανσέτα, μπούτι κοτόπουλο και γαρίδα με panko) είναι μία safe όσο και νόστιμη πρόταση ενώ σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να παραλείψεις να δοκιμάσεις και το θαυμάσιο Pad Thai.



Info
Αθηναΐδας 11, Πλατεία Αγίας Ειρήνης
Tηλ. 210 3315381
Facebook: Patpong Thai Restaurant
Instagram: Patpong Thai Restaurant
Διάβασε ακόμη για το Delta που είναι το επόμενο μεγάλο εστιατόριο της Αθήνας και το γαστρονομικό ταξίδι της τηγανητής πατάτας.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: Γιατί η υγιεινή διατροφή ξεκινά με τα όσπρια;
Και 5 tips για να εντάξεις τα όσπρια στη διατροφή σου χωρίς φούσκωμα (ναι, γίνεται).
Τα καλύτερα τυλιχτά street food στον πλανήτη - Σε τι θέση είναι το σουβλάκι
Η νέα κατάταξη του TasteAtlas αναδεικνύει τα πιο χαρακτηριστικά wraps παγκοσμίως. Ανάμεσά τους, ο γύρος ξεχωρίζει για τη γεύση και τον ρόλο του στην ελληνική street κουζίνα.
Αυτοί είναι οι 5 Έλληνες σεφ που βραβεύτηκαν στα φετινά Όσκαρ των μαγείρων
Οι γευσιπλάστες από τη χώρα μας που ξεχώρισαν στα φετινά The Best Chef Awards 2025.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΟ Massimo Bottura έρχεται στην Αθήνα
Ο μύστης της νέας ιταλικής γεύσης και ένας εκ των σημαντικότερων σεφ του πλανήτη καταφθάνει στα μέρη μας και μάλιστα μπορείς να τον δεις από κοντά.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤι συμβαίνει όταν ένας σεφ με αστέρι Michelin φτιάχνει πίτσα;
Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi μόλις άνοιξε το νέο του εστιατόριο και όλοι μιλούν για την "πιο τραγανή πίτσα της Αθήνας".
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΑυτά είναι τα καλύτερα burgers στον κόσμο
Προτού αρχίσεις να λες πως παραλείψαμε ένα σωρό συνταγές και ότι είμαστε προκατειλημμένοι, να σε ενημερώσουμε ότι πρόκειται για μία λίστα που έφτιαξε το Taste Atlas χωρίς να μας ρωτήσει.
Γραφει Νικη Κοντομηνα