To Delta είναι το επόμενο μεγάλο εστιατόριο της Αθήνας

Όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για το περίφημο εστιατόριο που ετοιμάζεται στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 17 Μαΐου 2021

Ο Θάνος Φέσκος επέστρεψε στην Ελλάδα τον περασμένο Δεκέμβριο μετά από 12 χρόνια στο εξωτερικό και μία άκρως επιτυχημένη πορεία σε σπουδαία εστιατόρια, κυρίως ως Βοηθός Επικεφαλής Σεφ στο περίφημο Geranium της Κοπεγχάγης - που όπως υποστηρίζει και ο ίδιος άλλαξε όλη την κοσμοθεωρία του για το φαγητό. Η βασικότερη αφορμή είναι το Delta Restaurant, το νέο εστιατόριο σύγχρονης ελληνικής κουζίνας υψηλής γαστρονομίας που έρχεται προσεχώς στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

 

Με βασικό αξίωμα  "καμία απώλεια - καμία σπατάλη", θα υιοθετηθεί ένα βιώσιμο μοντέλο λειτουργίας του εστιατορίου που θα σέβεται τους πόρους της φύσης, αναδεικνύοντας, παράλληλα, στη συνείδηση του κοινού, τη σημασία της αειφορίας και στη γαστρονομία.

To Delta είναι το επόμενο μεγάλο εστιατόριο της Αθήνας
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ DELTA 3
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ DELTA 1

Πρόκειται για ίσως πιο φιλόδοξο project αυτής της χρονιάς - ένα fine dining εστιατόριο, στον 5ο όροφο του ΚΠΙΣΝ σε έναν χώρο ακριβώς πάνω από τη Λυρική, το όνομα του οποίου παρέμενε μυστικό για αρκετό καιρό και έγινε γνωστό πριν λίγα 24ωρα μέσω των social media. 

Τι ξέρουμε έως τώρα για το Delta Restaurant

Ένα εσωτερικό (προς το παρόν δεν υπάρχει πρόβλεψη για τραπέζια στο εξωτερικό, γι' αυτό και έχει πάει πίσω η λειτουργία του) δομημένο αρχιτεκτονικά με μοναδικό τρόπο και έντονη ελληνικότητα, τα ηνία της fine dining κουζίνας του οποίου θα κρατούν οι εξαιρετικά ταλαντούχοι Θάνος Φέσκος και Γιώργος Παπαζαχαρίας. Τα τρία μενού (omnivore, vegetarian, vegan) θα βασίζονται στην εποχικότητα και την ποιότητα της πρώτης ύλης. 

Διάβασε ακόμη: Το νόστιμο restart του Alficon

To concept θα είναι διαφορετικό και αρχιτεκτονικά   συγκριτικά με όλα όσα έχουμε δει μέχρι σήμερα στην Ελλάδα, βασισμένο στην ελληνικότητα αλλά και τη μοναδικότητα που δίνουν άλλα στοιχεία στη χώρα μας. 

Θα υπάρχει επίσης τμήμα Research & Development σε αυτό - κάτι που δεν (θα) έχουμε δει έως τώρα ποτέ πριν στην εστιατορική σκηνή της Ελλάδας, τουλάχιστον σε τόσο εξειδικευμένο βαθμό.

> Διάβασε ακόμη: Στο πεντανόστιμο Pelagos του Luca Piscazzi

Στον ίδιο χώρο θα υπάρχει και το cocktail bar υπό την επιμέλεια του Baba Au Rum, στο οποίο μαζί με τα ποτά θα σερβίρονται και fine dining tapas. Την μοναδική wine list την επιμελούνται ο Wine Director Άρης Σκλαβενίτης και ο Head Sommelier του Delta Φαίδωνας Δερνίκος.

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ DELTA ΝΙΑΡΧΟΣ

Περισσότερα θα ακολουθήσουν πολύ σύντομα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Cookoovaya και στο Saint-Tropez

Το σημαντικό αθηναϊκό εστιατόριο ξεκινά το ταξίδι του στην Κυανή Ακτή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

COYA, νόστιμη επιστροφή στη Μύκονο

Μία γευστική λατινοαμερικάνικη εμπειρία, μαζί με εντυπωσιακά πάρτι.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το cool fine dining του Jean Charles Métayer στο Le Pavillon

Ο βραβευμένος σεφ συνεχίζει την εξαιρετικά νόστιμη δουλειά στο κομψό εστιατόριο του Χαλανδρίου.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Naporitan, η ιαπωνική απάντηση στη napolitana

Παραβρασμένα μακαρόνια, λουκάνικα και μανιτάρια, κρεμμύδι και κέτσαπ. Στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου έχουν μία κάπως διαφορετική άποψη για την ιταλική κουζίνα.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Taste of Athens, το γαστρονομικό φεστιβάλ επιστρέφει

Το μεγαλύτερο γαστρονομικό event της χώρας επιστρέφει ανανεωμένο στο Ζάππειο Μέγαρο, πιο νόστιμο, πιο καλοκαιρινό και πιο γεμάτο από ποτέ.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα πιο αγαπημένα εστιατόρια της Αθήνας σύμφωνα με το κοινό

Οι νικητές των Tasty Awards 2022, όπως τους ανέδειξαν οι ψήφοι 60.000 ανθρώπων που κινούνται και τρώνε στην πόλη.

Γραφει Νικος Κοντοπουλος