To Delta είναι το επόμενο μεγάλο εστιατόριο της Αθήνας

Όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για το περίφημο εστιατόριο που ετοιμάζεται στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 17 Μαΐου 2021

Ο Θάνος Φέσκος επέστρεψε στην Ελλάδα τον περασμένο Δεκέμβριο μετά από 12 χρόνια στο εξωτερικό και μία άκρως επιτυχημένη πορεία σε σπουδαία εστιατόρια, κυρίως ως Βοηθός Επικεφαλής Σεφ στο περίφημο Geranium της Κοπεγχάγης - που όπως υποστηρίζει και ο ίδιος άλλαξε όλη την κοσμοθεωρία του για το φαγητό. Η βασικότερη αφορμή είναι το Delta Restaurant, το νέο εστιατόριο σύγχρονης ελληνικής κουζίνας υψηλής γαστρονομίας που έρχεται προσεχώς στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

 

Με βασικό αξίωμα  "καμία απώλεια - καμία σπατάλη", θα υιοθετηθεί ένα βιώσιμο μοντέλο λειτουργίας του εστιατορίου που θα σέβεται τους πόρους της φύσης, αναδεικνύοντας, παράλληλα, στη συνείδηση του κοινού, τη σημασία της αειφορίας και στη γαστρονομία.

Πρόκειται για ίσως πιο φιλόδοξο project αυτής της χρονιάς - ένα fine dining εστιατόριο, στον 5ο όροφο του ΚΠΙΣΝ σε έναν χώρο ακριβώς πάνω από τη Λυρική, το όνομα του οποίου παρέμενε μυστικό για αρκετό καιρό και έγινε γνωστό πριν λίγα 24ωρα μέσω των social media. 

Τι ξέρουμε έως τώρα για το Delta Restaurant

Ένα εσωτερικό (προς το παρόν δεν υπάρχει πρόβλεψη για τραπέζια στο εξωτερικό, γι' αυτό και έχει πάει πίσω η λειτουργία του) δομημένο αρχιτεκτονικά με μοναδικό τρόπο και έντονη ελληνικότητα, τα ηνία της fine dining κουζίνας του οποίου θα κρατούν οι εξαιρετικά ταλαντούχοι Θάνος Φέσκος και Γιώργος Παπαζαχαρίας. Τα τρία μενού (omnivore, vegetarian, vegan) θα βασίζονται στην εποχικότητα και την ποιότητα της πρώτης ύλης. 

Διάβασε ακόμη: Το νόστιμο restart του Alficon

To concept θα είναι διαφορετικό και αρχιτεκτονικά   συγκριτικά με όλα όσα έχουμε δει μέχρι σήμερα στην Ελλάδα, βασισμένο στην ελληνικότητα αλλά και τη μοναδικότητα που δίνουν άλλα στοιχεία στη χώρα μας. 

Θα υπάρχει επίσης τμήμα Research & Development σε αυτό - κάτι που δεν (θα) έχουμε δει έως τώρα ποτέ πριν στην εστιατορική σκηνή της Ελλάδας, τουλάχιστον σε τόσο εξειδικευμένο βαθμό.

> Διάβασε ακόμη: Στο πεντανόστιμο Pelagos του Luca Piscazzi

Στον ίδιο χώρο θα υπάρχει και το cocktail bar υπό την επιμέλεια του Baba Au Rum, στο οποίο μαζί με τα ποτά θα σερβίρονται και fine dining tapas. Την μοναδική wine list την επιμελούνται ο Wine Director Άρης Σκλαβενίτης και ο Head Sommelier του Delta Φαίδωνας Δερνίκος.

Περισσότερα θα ακολουθήσουν πολύ σύντομα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η νοστιμότερη πίτσα της Αθήνας

Το μόνο food guide που θα χρειαστείς για τις ημέρες του EURO. Αλλά όχι μόνο γι' αυτές.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το La Meat Maison θα επαναπροσδιορίσει τη σχέση σου με το κρέας

Ένα νεό ολιστικό 'portal' για τους aficionados του (πραγματικά καλού) κρέατος.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

H πίτσα είναι πάντοτε νοστιμότερη την επόμενη ημέρα

Η επιστήμη μίλησε και συντάσσεται με εκείνους που λατρεύουν να την τρώνε κρύα, το επόμενο πρωί.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

H απόλυτη καλοκαιρινή pasta

Νιόκι με ρικότα: Νοστιμότατο και πολύ πιο απλό από όσο φαντάζεσαι.

Γραφει Μπαμπης Δουκας