To Delta είναι το επόμενο μεγάλο εστιατόριο της Αθήνας

Όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για το περίφημο εστιατόριο που ετοιμάζεται στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Ο Θάνος Φέσκος επέστρεψε στην Ελλάδα τον περασμένο Δεκέμβριο μετά από 12 χρόνια στο εξωτερικό και μία άκρως επιτυχημένη πορεία σε σπουδαία εστιατόρια, κυρίως ως Βοηθός Επικεφαλής Σεφ στο περίφημο Geranium της Κοπεγχάγης - που όπως υποστηρίζει και ο ίδιος άλλαξε όλη την κοσμοθεωρία του για το φαγητό. Η βασικότερη αφορμή είναι το Delta Restaurant, το νέο εστιατόριο σύγχρονης ελληνικής κουζίνας υψηλής γαστρονομίας που έρχεται προσεχώς στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

 

Με βασικό αξίωμα  "καμία απώλεια - καμία σπατάλη", θα υιοθετηθεί ένα βιώσιμο μοντέλο λειτουργίας του εστιατορίου που θα σέβεται τους πόρους της φύσης, αναδεικνύοντας, παράλληλα, στη συνείδηση του κοινού, τη σημασία της αειφορίας και στη γαστρονομία.

To Delta είναι το επόμενο μεγάλο εστιατόριο της Αθήνας
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ DELTA 3
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ DELTA 1

Πρόκειται για ίσως πιο φιλόδοξο project αυτής της χρονιάς - ένα fine dining εστιατόριο, στον 5ο όροφο του ΚΠΙΣΝ σε έναν χώρο ακριβώς πάνω από τη Λυρική, το όνομα του οποίου παρέμενε μυστικό για αρκετό καιρό και έγινε γνωστό πριν λίγα 24ωρα μέσω των social media. 

Τι ξέρουμε έως τώρα για το Delta Restaurant

Ένα εσωτερικό (προς το παρόν δεν υπάρχει πρόβλεψη για τραπέζια στο εξωτερικό, γι' αυτό και έχει πάει πίσω η λειτουργία του) δομημένο αρχιτεκτονικά με μοναδικό τρόπο και έντονη ελληνικότητα, τα ηνία της fine dining κουζίνας του οποίου θα κρατούν οι εξαιρετικά ταλαντούχοι Θάνος Φέσκος και Γιώργος Παπαζαχαρίας. Τα τρία μενού (omnivore, vegetarian, vegan) θα βασίζονται στην εποχικότητα και την ποιότητα της πρώτης ύλης. 

Διάβασε ακόμη: Το νόστιμο restart του Alficon

To concept θα είναι διαφορετικό και αρχιτεκτονικά   συγκριτικά με όλα όσα έχουμε δει μέχρι σήμερα στην Ελλάδα, βασισμένο στην ελληνικότητα αλλά και τη μοναδικότητα που δίνουν άλλα στοιχεία στη χώρα μας. 

Θα υπάρχει επίσης τμήμα Research & Development σε αυτό - κάτι που δεν (θα) έχουμε δει έως τώρα ποτέ πριν στην εστιατορική σκηνή της Ελλάδας, τουλάχιστον σε τόσο εξειδικευμένο βαθμό.

> Διάβασε ακόμη: Στο πεντανόστιμο Pelagos του Luca Piscazzi

Στον ίδιο χώρο θα υπάρχει και το cocktail bar υπό την επιμέλεια του Baba Au Rum, στο οποίο μαζί με τα ποτά θα σερβίρονται και fine dining tapas. Την μοναδική wine list την επιμελούνται ο Wine Director Άρης Σκλαβενίτης και ο Head Sommelier του Delta Φαίδωνας Δερνίκος.

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ DELTA ΝΙΑΡΧΟΣ

Περισσότερα θα ακολουθήσουν πολύ σύντομα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: Γιατί η υγιεινή διατροφή ξεκινά με τα όσπρια;

Και 5 tips για να εντάξεις τα όσπρια στη διατροφή σου χωρίς φούσκωμα (ναι, γίνεται).

Τα καλύτερα τυλιχτά street food στον πλανήτη - Σε τι θέση είναι το σουβλάκι

Η νέα κατάταξη του TasteAtlas αναδεικνύει τα πιο χαρακτηριστικά wraps παγκοσμίως. Ανάμεσά τους, ο γύρος ξεχωρίζει για τη γεύση και τον ρόλο του στην ελληνική street κουζίνα.

Ο Massimo Bottura έρχεται στην Αθήνα

Ο μύστης της νέας ιταλικής γεύσης και ένας εκ των σημαντικότερων σεφ του πλανήτη καταφθάνει στα μέρη μας και μάλιστα μπορείς να τον δεις από κοντά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τι συμβαίνει όταν ένας σεφ με αστέρι Michelin φτιάχνει πίτσα;

Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi μόλις άνοιξε το νέο του εστιατόριο και όλοι μιλούν για την "πιο τραγανή πίτσα της Αθήνας".

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Αυτά είναι τα καλύτερα burgers στον κόσμο

Προτού αρχίσεις να λες πως παραλείψαμε ένα σωρό συνταγές και ότι είμαστε προκατειλημμένοι, να σε ενημερώσουμε ότι πρόκειται για μία λίστα που έφτιαξε το Taste Atlas χωρίς να μας ρωτήσει.

Γραφει Νικη Κοντομηνα