New Hotel: Η φινετσάτη εμπειρία του Art Lounge

Το εστιατόριο του New Hotel συνδυάζει μία εξαιρετικά νόστιμη κουζίνα με μοναδική θέα και ξεχωριστό design.

Στον 7ο όροφο του NEW Hotel, το εστιατόριο Art Lounge είναι από εκείνα τα μέρη που σε κερδίζουν αμέσως. Βλέπεις, καταφέρνει να συνδυάσει κάποια στοιχεία που μόνο εύκολα δε συναντάς -τουλάχιστον όχι όλα μαζί- κάπου αλλού: Μοναδική θέα, αίσθηση ιδιωτικότητας και χαλαρά vibes, τέχνη και μοντέρνα αισθητική, καθώς και μία πολύ ενδιαφέρουσα κουζίνα.

Ο χώρος

Ακολουθώντας τη γενικότερη φιλοσοφία και design του NEW Hotel, το Art Lounge φέρει τη σφραγίδα των Βραζιλιάνων σχεδιαστών Fernando και Humberto Campana.

Τα φωτιστικά σε σχήμα καμπάνας στο χώρο του μπαρ συναντώνται και στο Café Campana στο Μουσείο Musee d'Orsay στο Παρίσι, τα αναδημιουργημένα έπιπλα με τα εντυπωσιακά βελούδινα υφάσματα αλλά και τα φωτιστικά δαπέδου ντυμένα με δέρμα, δίνουν απευθείας την ξεχωριστή αισθητική του αυθεντικού contemporary design.

New Hotel: Η φινετσάτη εμπειρία του Art Lounge
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ART LOUNGE ΣΤΟ NEW HOTEL 6

Ξεχωρίζουν, ασφαλώς και τα μοναδικά έργα τέχνης όπως τα Art Magazines Ads (1988-1989) του πρωτοποριακού Αμερικανού καλλιτέχνη Jeff Koons, τα οποία έχουν προβληθεί στις σημαντικότερες γκαλερί του κόσμου, καθώς και μια σπάνια συλλογή βιβλίων τέχνης προσβάσιμη στους επισκέπτες.

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ART LOUNGE ΣΤΟ NEW HOTEL 2

Το φόντο με την πανοραμική θέα στην Αθήνα που εκτείνεται από τον Λυκαβηττό μέχρι την Ακρόπολη, προσθέτει έξτρα πόντους, καθιστώντας το Art Lounge ως ένα από τα πιο αγαπημένα σημεία συνάντησης στην πόλη, σχεδόν για κάθε ώρα της ημέρας.

Το φαγητό

Τα ηνία στην κουζίνα κρατά ο Μπάμπης Κουντούρης (executive chef όλων των ξενοδοχείων του Ομίλου YES!), ακολουθώντας ελληνικά και μεσογειακά γευστικά μονοπάτια με fusion στοιχεία και οδηγό σε όλο αυτό την ποιοτική πρώτη ύλη. Ο σεφ έχει φροντίσει να προσαρμόσει τις ιδέες, τις τεχνικές αλλά και την εμπειρία του σε 2στερα και 3αστερα ευρωπαϊκά εστιατόρια, σε πιάτα άμεσα, σωστά δοσμένα και, κυρίως, νόστιμα. Όλες οι προτάσεις είναι ισορροπημένες και ορθά δομημένες, στο πλαίσιο μίας γενικότερης φιλοσοφίας που βασίζεται αρκετά στην υγιεινή διατροφή. 

ART LOUNGE ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ NEW HOTEL ΜΠΑΜΠΗΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΗΣ

Η προσοχή που έχει δοθεί στη λεπτομέρεια ξεκινά να φαίνεται ήδη από τα πρώτα στάδια κάθε γεύματος. Πιο συγκεκριμένα από τη στιγμή που το ψωμί θα φτάσει στο τραπέζι σου, συνήθως συνοδευόμενο (και) από την τριλογία ελληνικών dips (μελιτζανοσαλάτα/ φάβα/ ταραμοσαλάτα): Τα οργανικά αρτοσκευάσματα παρασκευάζονται καθημερινά στο in-house αρτοποιείο του ξενοδοχείου από ποικιλία αλεύρων κορυφαίας ποιότητας (καλαμποκιού, ολικής άλεσης, ζέας και βρώμης).

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ART LOUNGE ΣΤΟ NEW HOTEL 4
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ART LOUNGE ΣΤΟ NEW HOTEL 8
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ART LOUNGE ΣΤΟ NEW HOTEL 7

Η σούπα Gazpacho από άγουρες, πράσινες ντομάτες και αγουρέλαιο παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον, όπως επίσης και το καρπάτσιο σολομού με μοσχολέμονο, σχοινόπρασο και πιπέρι Espelette.

Προχωρώντας προς τα ενδότερα του μενού, το φρέσκο χταπόδι 'Σπετσιώτα' με βελούδινη κρέμα πατάτας με μάραθο και την ομώνυμη σάλτσα, που βασίζεται στην παραδοσιακή συνταγή με ψάρι, προσαρμοσμένη εδώ με διαφορετικό 'πρωταγωνιστή καθώς και το ριζότο με σαφράν, ημίπαστες γαρίδες Αμβρακικού και γάλα καρύδας συγκαταλέγονται στα αδιαμφισβήτητα highlights. Σε αυτά μπορεί κάλλιστα να προστεθεί και ο μπακαλιάρος σωτέ, με brandade μπακαλιάρου και μαγιονέζα μάραθου, ο οποίος ψήνεται σε μυρωδικά, με το τελικό αποτέλεσμα να θυμίζει αρκετά την αθηναϊκή.

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ART LOUNGE ΣΤΟ NEW HOTEL 3
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ART LOUNGE ΣΤΟ NEW HOTEL 9

Για τους fans του κρέατος, το αρνίσιο kebab με pesto λιαστής ντομάτας και αέρινη béchamel είναι μία εξαιρετικά αξιόπιστη επιλογή, ενώ υπάρχει πάντοτε κάποια μοσχαρίσια κοπή ημέρας και το περίφημο NEW Taste burger (American Angus, λιωμένο τυρί comté και μαγιονέζα καπνιστής πάπρικας).

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ART LOUNGE ΣΤΟ NEW HOTEL 10
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ART LOUNGE ΣΤΟ NEW HOTEL 5

Ιδιαίτερη δουλειά έχει γίνει και στο κομμάτι των γλυκών, με το Goat cheesecake, την τροπική πανακότα και τη λαχταριστή τάρτα σοκολάτας να βάζουν την πινελιά τους στην όλη εμπειρία.

Το φαγητό στο Art Lounge μπορεί να πλαισιωθεί με προσεκτικά επιλεγμένες ετικέτες τόσο του ελληνικού όσο και του διεθνή αμπελώνα. 

 


Info

NEW Hotel, Φιλελλήνων 16 και Ναυάρχου Νικοδήμου 1
Τηλ. 210 3273170
www.yeshotels.gr/newhotel

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Cupola, για dolce vita στο Παγκράτι

Ιταλικές παραδοσιακές γεύσεις, cozy περιβάλλον και feelgood χαρακτήρας λειτουργούν πάντοτε ως αφορµές για να επιστρέφεις στο Cupola.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το κόλπο που εγγυάται την τέλεια καρμπονάρα

Τρία απλά βήματα σε στέλνουν με τις ευλογίες μας, απευθείας στο Masterchef.

Γραφει Γιαννης Σπανος