Το Senta φέρνει μία διαφορετική ιαπωνική κουζίνα στο κέντρο της Αθήνας

Ο σεφ Νίκος Πολιτάκος αναλαμβάνει να μας ξεναγήσει στον κόσμο της ιαπωνικής γαστρονομίας.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 07 Σεπτεμβρίου 2021

Η ιαπωνική κουζίνα δεν αρχίζει και τελειώνει με το σούσι (όσο κι αν αυτό παραμένει ένας από τους χαρακτηριστικότερους εκπροσώπους της σε mainstream επίπεδο). Είναι κάτι πολύ περισσότερο και αυτό ακριβώς φιλοδοξεί να δείξει με τον νοστιμότερο τρόπο ο εξαιρετικά αξιόλογος σεφ Νίκος Πολιτάκος  (που γνωρίζεις από το Kinjo). Ο τελευταίος συνεργάζεται με την ομάδα του Δειπνοσοφιστήριον και μαζί παρουσιάζουν προσεχώς (αναμένεται στα τέλη Σεπτεμβρίου) το Senta.

Πρόκειται για το νέο ιαπωνικό εστιατόριο του ομίλου και το πρώτο που πατά πάνω στη συγκεκριμένη γαστρονομική κουλτούρα. Παράλληλα, πιστοποιείται έτσι η δυναμική πορεία που ακολουθεί εσχάτως το Δειπνοσοφιστήριον, μετά φυσικά από το περιβόητο Delta που άνοιξε τις πόρτες του το καλοκαίρι στο ΚΠΙΣΝ.

Senta όπως λέμε κέντρο

Το όνομα του νέου εστιατορίου μεταφράζεται από τα ιαπωνικά ως "κέντρο" και καταδεικνύει το γεωγραφικό σποτ στο οποίο θα βρίσκεται το Senta. Πιο συγκεκριμένα, έρχεται στη Στοά Σπύρου Μήλιου και στο σημείο που υπήρχε το Salon de Bricolage.

Το Senta φέρνει μία διαφορετική ιαπωνική κουζίνα στο κέντρο της ΑθήναςO Νίκος Πολιτάκος μαθήτευσε δίπλα σε κορυφαίους επαγγελματίες. Ως γνήσιος πολίτης του κόσμου ταξίδεψε πολύ και το ειλικρινές ενδιαφέρον του για την ασιατική και ιδιαίτερα την ιαπωνική κουζίνα τον οδήγησε ως εκεί, όπου μυήθηκε στην αυθεντικότητα και τη γευστική διαύγεια της γαστρονομίας του Ανατέλλοντος Ηλίου. 

Στο Senta, θα δημιουργεί ιαπωνικά πιάτα με αναφορές από άλλες διεθνείς κουζίνες, σε ένα γαστριμαργικό ταξίδι που κυμαίνεται ανάμεσα σε Ανατολή και Δύση.

Όσον αφορά το χώρο, ο σχεδιασμός και η κατασκευή του έγιναν από την εταιρεία Qproject.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Γιατί το wagyu είναι τόσο ακριβό

Τρυφερό, χυμώδες, απολαυστικό και πανάκριβο. Όλα όμως εξηγούνται για το δημοφιλές κρέας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Για brunch, στο μέρος που δημιούργησε την τάση στην Αθήνα

Από το Σάββατο 16 Οκτωβρίου και κάθε Σαββατοκύριακο, το brunch σερβίρεται και πάλι στα εστιατόρια NEW Taste και Art Lounge του NEW Hotel με ανανεωμένο μενού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Drakoulis Dry & Raw, κορυφαίο κρέας (και) στην Κηφισιά

Ο Στράτος Δρακούλης βάζει την υπογραφή του στη νέα καρνιβορική πρόταση των ΒΠ.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Γιατί το Noma αναδείχθηκε καλύτερο εστιατόριο του πλανήτη

Οι λόγοι που οδήγησαν το γαστρονομικό project του René Redzepi στην κορυφή του γαστρονομικού κόσμου για το 2021.

Γραφει Μπαμπης Δουκας