Το Senta φέρνει μία διαφορετική ιαπωνική κουζίνα στο κέντρο της Αθήνας

Ο σεφ Νίκος Πολιτάκος αναλαμβάνει να μας ξεναγήσει στον κόσμο της ιαπωνικής γαστρονομίας.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 07 Σεπτεμβρίου 2021

Η ιαπωνική κουζίνα δεν αρχίζει και τελειώνει με το σούσι (όσο κι αν αυτό παραμένει ένας από τους χαρακτηριστικότερους εκπροσώπους της σε mainstream επίπεδο). Είναι κάτι πολύ περισσότερο και αυτό ακριβώς φιλοδοξεί να δείξει με τον νοστιμότερο τρόπο ο εξαιρετικά αξιόλογος σεφ Νίκος Πολιτάκος  (που γνωρίζεις από το Kinjo). Ο τελευταίος συνεργάζεται με την ομάδα του Δειπνοσοφιστήριον και μαζί παρουσιάζουν προσεχώς (αναμένεται στα τέλη Σεπτεμβρίου) το Senta.

Πρόκειται για το νέο ιαπωνικό εστιατόριο του ομίλου και το πρώτο που πατά πάνω στη συγκεκριμένη γαστρονομική κουλτούρα. Παράλληλα, πιστοποιείται έτσι η δυναμική πορεία που ακολουθεί εσχάτως το Δειπνοσοφιστήριον, μετά φυσικά από το περιβόητο Delta που άνοιξε τις πόρτες του το καλοκαίρι στο ΚΠΙΣΝ.

Senta όπως λέμε κέντρο

Το όνομα του νέου εστιατορίου μεταφράζεται από τα ιαπωνικά ως "κέντρο" και καταδεικνύει το γεωγραφικό σποτ στο οποίο θα βρίσκεται το Senta. Πιο συγκεκριμένα, έρχεται στη Στοά Σπύρου Μήλιου και στο σημείο που υπήρχε το Salon de Bricolage.

Το Senta φέρνει μία διαφορετική ιαπωνική κουζίνα στο κέντρο της ΑθήναςO Νίκος Πολιτάκος μαθήτευσε δίπλα σε κορυφαίους επαγγελματίες. Ως γνήσιος πολίτης του κόσμου ταξίδεψε πολύ και το ειλικρινές ενδιαφέρον του για την ασιατική και ιδιαίτερα την ιαπωνική κουζίνα τον οδήγησε ως εκεί, όπου μυήθηκε στην αυθεντικότητα και τη γευστική διαύγεια της γαστρονομίας του Ανατέλλοντος Ηλίου. 

Στο Senta, θα δημιουργεί ιαπωνικά πιάτα με αναφορές από άλλες διεθνείς κουζίνες, σε ένα γαστριμαργικό ταξίδι που κυμαίνεται ανάμεσα σε Ανατολή και Δύση.

Όσον αφορά το χώρο, ο σχεδιασμός και η κατασκευή του έγιναν από την εταιρεία Qproject.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Panettone με γεύση παρμεζάνα, γιατί όχι;

To Panettone MiTo 21 επιστρέφει για τις γιορτές με δύο αστέρια στα Great Taste Awards και δύο νέες, ανατρεπτικές γεύσεις.

Μπακαλιάρος που μιλά στη γλώσσα των καλοφαγάδων

Ο Παναγιώτης Ζώκος δίνει τη δική του εκδοχή για μία από τις πιο εκλεπτυσμένες συνταγές με ψάρι.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Στα θρυλικά τσιπουράδικα του Βόλου

Σημείο συνάντησης, παρέας και παρηγοριάς υπήρξαν κάποτε τα "πρόχειρα" και ταπεινά ταβερνάκια, σήμερα σύμβολο του Βόλου.

Αποκωδικοποιώντας το πιο ποθητό χαβιάρι του κόσμου με τον Edward Gant

O συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Hadid Caviar μιλά για τα μυστικά της επιτυχίας της στη βιομηχανία των θαλασσινών και τη σχέση του με την Ελλάδα.

Γραφει Ραφαελλα Ραλλη