
Το Senta φέρνει μία διαφορετική ιαπωνική κουζίνα στο κέντρο της Αθήνας
Ο σεφ Νίκος Πολιτάκος αναλαμβάνει να μας ξεναγήσει στον κόσμο της ιαπωνικής γαστρονομίας.

Η ιαπωνική κουζίνα δεν αρχίζει και τελειώνει με το σούσι (όσο κι αν αυτό παραμένει ένας από τους χαρακτηριστικότερους εκπροσώπους της σε mainstream επίπεδο). Είναι κάτι πολύ περισσότερο και αυτό ακριβώς φιλοδοξεί να δείξει με τον νοστιμότερο τρόπο ο εξαιρετικά αξιόλογος σεφ Νίκος Πολιτάκος (που γνωρίζεις από το Kinjo). Ο τελευταίος συνεργάζεται με την ομάδα του Δειπνοσοφιστήριον και μαζί παρουσιάζουν προσεχώς (αναμένεται στα τέλη Σεπτεμβρίου) το Senta.
Πρόκειται για το νέο ιαπωνικό εστιατόριο του ομίλου και το πρώτο που πατά πάνω στη συγκεκριμένη γαστρονομική κουλτούρα. Παράλληλα, πιστοποιείται έτσι η δυναμική πορεία που ακολουθεί εσχάτως το Δειπνοσοφιστήριον, μετά φυσικά από το περιβόητο Delta που άνοιξε τις πόρτες του το καλοκαίρι στο ΚΠΙΣΝ.
Senta όπως λέμε κέντρο
Το όνομα του νέου εστιατορίου μεταφράζεται από τα ιαπωνικά ως "κέντρο" και καταδεικνύει το γεωγραφικό σποτ στο οποίο θα βρίσκεται το Senta. Πιο συγκεκριμένα, έρχεται στη Στοά Σπύρου Μήλιου και στο σημείο που υπήρχε το Salon de Bricolage.
O Νίκος Πολιτάκος μαθήτευσε δίπλα σε κορυφαίους επαγγελματίες. Ως γνήσιος πολίτης του κόσμου ταξίδεψε πολύ και το ειλικρινές ενδιαφέρον του για την ασιατική και ιδιαίτερα την ιαπωνική κουζίνα τον οδήγησε ως εκεί, όπου μυήθηκε στην αυθεντικότητα και τη γευστική διαύγεια της γαστρονομίας του Ανατέλλοντος Ηλίου.
Στο Senta, θα δημιουργεί ιαπωνικά πιάτα με αναφορές από άλλες διεθνείς κουζίνες, σε ένα γαστριμαργικό ταξίδι που κυμαίνεται ανάμεσα σε Ανατολή και Δύση.
Όσον αφορά το χώρο, ο σχεδιασμός και η κατασκευή του έγιναν από την εταιρεία Qproject.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα
Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΌλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς
Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΑυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο
Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΠίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;
Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΑυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα
Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.
Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις
"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.
Γραφει Νικη Κοντομηνα