
Το Senta φέρνει μία διαφορετική ιαπωνική κουζίνα στο κέντρο της Αθήνας
Ο σεφ Νίκος Πολιτάκος αναλαμβάνει να μας ξεναγήσει στον κόσμο της ιαπωνικής γαστρονομίας.

Η ιαπωνική κουζίνα δεν αρχίζει και τελειώνει με το σούσι (όσο κι αν αυτό παραμένει ένας από τους χαρακτηριστικότερους εκπροσώπους της σε mainstream επίπεδο). Είναι κάτι πολύ περισσότερο και αυτό ακριβώς φιλοδοξεί να δείξει με τον νοστιμότερο τρόπο ο εξαιρετικά αξιόλογος σεφ Νίκος Πολιτάκος (που γνωρίζεις από το Kinjo). Ο τελευταίος συνεργάζεται με την ομάδα του Δειπνοσοφιστήριον και μαζί παρουσιάζουν προσεχώς (αναμένεται στα τέλη Σεπτεμβρίου) το Senta.
Πρόκειται για το νέο ιαπωνικό εστιατόριο του ομίλου και το πρώτο που πατά πάνω στη συγκεκριμένη γαστρονομική κουλτούρα. Παράλληλα, πιστοποιείται έτσι η δυναμική πορεία που ακολουθεί εσχάτως το Δειπνοσοφιστήριον, μετά φυσικά από το περιβόητο Delta που άνοιξε τις πόρτες του το καλοκαίρι στο ΚΠΙΣΝ.
Senta όπως λέμε κέντρο
Το όνομα του νέου εστιατορίου μεταφράζεται από τα ιαπωνικά ως "κέντρο" και καταδεικνύει το γεωγραφικό σποτ στο οποίο θα βρίσκεται το Senta. Πιο συγκεκριμένα, έρχεται στη Στοά Σπύρου Μήλιου και στο σημείο που υπήρχε το Salon de Bricolage.
O Νίκος Πολιτάκος μαθήτευσε δίπλα σε κορυφαίους επαγγελματίες. Ως γνήσιος πολίτης του κόσμου ταξίδεψε πολύ και το ειλικρινές ενδιαφέρον του για την ασιατική και ιδιαίτερα την ιαπωνική κουζίνα τον οδήγησε ως εκεί, όπου μυήθηκε στην αυθεντικότητα και τη γευστική διαύγεια της γαστρονομίας του Ανατέλλοντος Ηλίου.
Στο Senta, θα δημιουργεί ιαπωνικά πιάτα με αναφορές από άλλες διεθνείς κουζίνες, σε ένα γαστριμαργικό ταξίδι που κυμαίνεται ανάμεσα σε Ανατολή και Δύση.
Όσον αφορά το χώρο, ο σχεδιασμός και η κατασκευή του έγιναν από την εταιρεία Qproject.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: Γιατί η υγιεινή διατροφή ξεκινά με τα όσπρια;
Και 5 tips για να εντάξεις τα όσπρια στη διατροφή σου χωρίς φούσκωμα (ναι, γίνεται).
Τα καλύτερα τυλιχτά street food στον πλανήτη - Σε τι θέση είναι το σουβλάκι
Η νέα κατάταξη του TasteAtlas αναδεικνύει τα πιο χαρακτηριστικά wraps παγκοσμίως. Ανάμεσά τους, ο γύρος ξεχωρίζει για τη γεύση και τον ρόλο του στην ελληνική street κουζίνα.
Αυτοί είναι οι 5 Έλληνες σεφ που βραβεύτηκαν στα φετινά Όσκαρ των μαγείρων
Οι γευσιπλάστες από τη χώρα μας που ξεχώρισαν στα φετινά The Best Chef Awards 2025.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΟ Massimo Bottura έρχεται στην Αθήνα
Ο μύστης της νέας ιταλικής γεύσης και ένας εκ των σημαντικότερων σεφ του πλανήτη καταφθάνει στα μέρη μας και μάλιστα μπορείς να τον δεις από κοντά.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤι συμβαίνει όταν ένας σεφ με αστέρι Michelin φτιάχνει πίτσα;
Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi μόλις άνοιξε το νέο του εστιατόριο και όλοι μιλούν για την "πιο τραγανή πίτσα της Αθήνας".
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΑυτά είναι τα καλύτερα burgers στον κόσμο
Προτού αρχίσεις να λες πως παραλείψαμε ένα σωρό συνταγές και ότι είμαστε προκατειλημμένοι, να σε ενημερώσουμε ότι πρόκειται για μία λίστα που έφτιαξε το Taste Atlas χωρίς να μας ρωτήσει.
Γραφει Νικη Κοντομηνα