Στο Κουκάκι για ένα από τα καλύτερα burgers της Αθήνας

Όπως ακριβώς θα το έτρωγες στο Μέμφις.

Μόνο τυχαίο δεν είναι το όνομα Sam Burgers. Κι αυτό γιατί το πεντανόστιμο μπεργκεροπρότζεκ έχει πίσω του ιστορία που ξεκινά από τον αμερικανικό Νότο και το Μέμφις, περνά από την Κρήτη και τα Χανιά και καταλήγει, φυσικά, στην Αθήνα. Πέρα από όλα αυτά όμως, είναι διαβολεμένα νόστιμο.

Στο Κουκάκι για ένα από τα καλύτερα burgers της Αθήνας

Το spot

Ο Sam είναι υπαρκτό πρόσωπο και μάλιστα τον συναντάς ακριβώς εκεί που πρέπει: Μπροστά από τη σχάρα, να ψήνει και ταυτόχρονα να αλληλεπιδρά με τον επισκέπτη.

Το πλήρες όνομά του είναι Σταμάτης Μαρινέλης. Βρέθηκε από πολύ μικρός στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, έμαθε την τέχνη του -σωστού- burger και εδώ και λίγους μήνες, η τεχνογνωσία του μεταμορφώνεται σε θαυμάσια μπιφτεκόψωμα στο νέο spot του Sam Burgers: Ένας μικρός feelgood χώρος, γεμάτος memorabilia που έφερε μαζί του από τις ΗΠΑ ο Sam, ακριβώς έξω από το Μετρό Συγγρού-Φιξ.

SAM BURGERS ΚΟΥΚΑΚΙ 4

Οι γεύσεις

"Όσο πιο κάτω πηγαίνεις, προς τις νότιες Πολιτείες, τόσο πιο απλό και καθαρό γίνεται το burger: Αρκεί το πολύ καλό μπιφτέκι, το τυρί σε κρέμα, το κέτσαπ και η πίκλα. Δε χρειάζεται τίποτα άλλο. Γι' αυτό και είναι χορταστικό και ταυτόχρονα ελαφρύ" λέει ο ίδιος, συμπληρώνοντας πως "εδώ βέβαια θα βρεις πολλές επιλογές καθώς έχουμε προσαρμόσει αρκετές από τις τεχνοτροπίες του εν λόγω σάντουιτς στο μενού. Δηλαδή υπάρχουν τα καραμελωμένα, υπάρχει το στοιχείο του πικάντικου και γενικά ό,τι θα συναντούσε κανείς σε ένα αυθεντικό burgerάδικο στις ΗΠΑ".

SAM BURGERS ΚΟΥΚΑΚΙ 3
SAM BURGERS ΚΟΥΚΑΚΙ 1
SAM BURGERS ΚΟΥΚΑΚΙ 2

Η ποιότητα αποτελεί βασική και αδιαπραγμάτευτη αρχή όπως και η προσοχή στη λεπτομέρεια. Για παράδειγμα, ο Sam έχει δικό του ψωμάκι-αφρό που βασίζεται σε μυστική συνταγή (ίσως το πιο αυθεντικό αμερικάνικο bun που παίζει στην πόλη), η πίκλα κόβεται σε μεγαλύτερο μέγεθος, ενώ πολλά από τα υλικά -κυρίως οι φανταστικές σάλτσες και το γνήσιο cheddar cream- που χρησιμοποιεί καταφθάνουν κατ' αποκλειστικότητα από το εξωτερικό. 

Το κρέας είναι κι αυτό εξαιρετικής ποιότητας, προερχόμενο από ένα πολύ συγκεκριμένο κομμάτι του μοσχαριού. Σε αυτό δεν προστίθεται τίποτα άλλο πέρα από λίγο αλάτι και επίσης λίγη πάπρικα. Περιττό να αναφέρω πως τα patties φτιάχνονται εδώ καθημερινά. Το ψήσιμό γίνεται σε σχάρα και όχι σε πλάκα (οπότε ξέχνα τα smashed). 

> Διάβασε ακόμη: Γιατί το Noma αναδείχθηκε καλύτερο εστιατόριο του πλανήτη

Το μέγεθος του κάθε burger είναι ιδανικό ώστε αφενός να μπορείς να το κρατήσεις και να το φας με το ένα χέρι -πίστεψέ με, δεν είναι γενικά πολύ εύκολο- και αφετέρου να μπορείς να γευθείς όλα τα συστατικά σε κάθε μπουκιά. 

Το ομώνυμο με το μαγαζί burger (με χειροποίητο μοσχαρίσιο μπιφτέκι, τσένταρ, BBQ Mississipi σος, μπέικον και καραμελωμένα κρεμμύδια) και το Americano (με κρέμα τσένταρ, κέτσαπ και πίκλα) είναι δύο από τις κορυφαίες επιλογές, χωρίς αυτό να σημαίνει πως οι υπόλοιπες προτάσεις του μενού δεν αξίζουν της προσοχής σου.

Επιπροσθέτως έχε κατά νου πως εδώ θα βρεις ακόμη hot dogs, χειροποίητο cheesecake και αναψυκτικά Dr. Pepper.

SAM BURGERS ΚΟΥΚΑΚΙ 5

Και για το τέλος, ένα tip: Τα burgers του Sam τρώγονται το ίδιο ευχάριστα και την επόμενη ημέρα, σχεδόν όπως και η πίτσα.

 


Info

Δράκου 3-5, Κουκάκι
Τηλ. 210 7546066
Instagram: samburgers_gr

 

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας