Στο Κουκάκι για ένα από τα καλύτερα burgers της Αθήνας
Όπως ακριβώς θα το έτρωγες στο Μέμφις.
Μόνο τυχαίο δεν είναι το όνομα Sam Burgers. Κι αυτό γιατί το πεντανόστιμο μπεργκεροπρότζεκ έχει πίσω του ιστορία που ξεκινά από τον αμερικανικό Νότο και το Μέμφις, περνά από την Κρήτη και τα Χανιά και καταλήγει, φυσικά, στην Αθήνα. Πέρα από όλα αυτά όμως, είναι διαβολεμένα νόστιμο.
Το spot
Ο Sam είναι υπαρκτό πρόσωπο και μάλιστα τον συναντάς ακριβώς εκεί που πρέπει: Μπροστά από τη σχάρα, να ψήνει και ταυτόχρονα να αλληλεπιδρά με τον επισκέπτη.
Το πλήρες όνομά του είναι Σταμάτης Μαρινέλης. Βρέθηκε από πολύ μικρός στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, έμαθε την τέχνη του -σωστού- burger και εδώ και λίγους μήνες, η τεχνογνωσία του μεταμορφώνεται σε θαυμάσια μπιφτεκόψωμα στο νέο spot του Sam Burgers: Ένας μικρός feelgood χώρος, γεμάτος memorabilia που έφερε μαζί του από τις ΗΠΑ ο Sam, ακριβώς έξω από το Μετρό Συγγρού-Φιξ.
Οι γεύσεις
"Όσο πιο κάτω πηγαίνεις, προς τις νότιες Πολιτείες, τόσο πιο απλό και καθαρό γίνεται το burger: Αρκεί το πολύ καλό μπιφτέκι, το τυρί σε κρέμα, το κέτσαπ και η πίκλα. Δε χρειάζεται τίποτα άλλο. Γι' αυτό και είναι χορταστικό και ταυτόχρονα ελαφρύ" λέει ο ίδιος, συμπληρώνοντας πως "εδώ βέβαια θα βρεις πολλές επιλογές καθώς έχουμε προσαρμόσει αρκετές από τις τεχνοτροπίες του εν λόγω σάντουιτς στο μενού. Δηλαδή υπάρχουν τα καραμελωμένα, υπάρχει το στοιχείο του πικάντικου και γενικά ό,τι θα συναντούσε κανείς σε ένα αυθεντικό burgerάδικο στις ΗΠΑ".
Η ποιότητα αποτελεί βασική και αδιαπραγμάτευτη αρχή όπως και η προσοχή στη λεπτομέρεια. Για παράδειγμα, ο Sam έχει δικό του ψωμάκι-αφρό που βασίζεται σε μυστική συνταγή (ίσως το πιο αυθεντικό αμερικάνικο bun που παίζει στην πόλη), η πίκλα κόβεται σε μεγαλύτερο μέγεθος, ενώ πολλά από τα υλικά -κυρίως οι φανταστικές σάλτσες και το γνήσιο cheddar cream- που χρησιμοποιεί καταφθάνουν κατ' αποκλειστικότητα από το εξωτερικό.
Το κρέας είναι κι αυτό εξαιρετικής ποιότητας, προερχόμενο από ένα πολύ συγκεκριμένο κομμάτι του μοσχαριού. Σε αυτό δεν προστίθεται τίποτα άλλο πέρα από λίγο αλάτι και επίσης λίγη πάπρικα. Περιττό να αναφέρω πως τα patties φτιάχνονται εδώ καθημερινά. Το ψήσιμό γίνεται σε σχάρα και όχι σε πλάκα (οπότε ξέχνα τα smashed).
> Διάβασε ακόμη: Γιατί το Noma αναδείχθηκε καλύτερο εστιατόριο του πλανήτη
Το μέγεθος του κάθε burger είναι ιδανικό ώστε αφενός να μπορείς να το κρατήσεις και να το φας με το ένα χέρι -πίστεψέ με, δεν είναι γενικά πολύ εύκολο- και αφετέρου να μπορείς να γευθείς όλα τα συστατικά σε κάθε μπουκιά.
Το ομώνυμο με το μαγαζί burger (με χειροποίητο μοσχαρίσιο μπιφτέκι, τσένταρ, BBQ Mississipi σος, μπέικον και καραμελωμένα κρεμμύδια) και το Americano (με κρέμα τσένταρ, κέτσαπ και πίκλα) είναι δύο από τις κορυφαίες επιλογές, χωρίς αυτό να σημαίνει πως οι υπόλοιπες προτάσεις του μενού δεν αξίζουν της προσοχής σου.
Επιπροσθέτως έχε κατά νου πως εδώ θα βρεις ακόμη hot dogs, χειροποίητο cheesecake και αναψυκτικά Dr. Pepper.
Και για το τέλος, ένα tip: Τα burgers του Sam τρώγονται το ίδιο ευχάριστα και την επόμενη ημέρα, σχεδόν όπως και η πίτσα.
Info
Δράκου 3-5, Κουκάκι
Τηλ. 210 7546066
Instagram: samburgers_gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ
Εγκλήματα κατά της ιταλικής κουζίνας
Μία έρευνα αποκαλύπτει όλα όσα θα έκαναν τον Massimo Bottura να ξαναγυρίσει στη Νομική και τον Dario Cecchini να γίνει vegan.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΈνας μίνι οδηγός για εστιατόρια και ταβέρνες για όλη τη Σαρακοστή
Ό,τι πρέπει για μια απολαυστικά θαλασσινή Σαρακοστή, σε εστιατόρια και ψαροταβέρνες της Αττικής.
Το θρυλικό Château de Beaucastel στη Μεγάλη Βρεταννία
Ένα μοναδικό ταξίδι γεύσεων στο εμβληματικό αθηναϊκό σποτ.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΟ γύρος μόλις απέκτησε την παγκόσμια αναγνώριση που του αξίζει
Η λίστα του Taste Atlas όχι μόνο τον αναδεικνύει, αλλά κατοχυρώνει και την ελληνική του προέλευση.
Γραφει Γιαννης ΣπανοςTasty Awards 2024 x Esquire: Τα πιο δημοφιλή εστιατόρια και μπαρ της Αθήνας
Έγιναν γνωστοί οι νικητές του επιτυχημένου εστιατορικού θεσμού των Αττικών Εκδόσεων, με 11 μέρη της πρωτεύουσας να κερδίζουν το βραβείο κοινού, σε ισάριθμες κατηγορίες.
Οι Ψαράδες ρίχνουν δίχτυα σε πελάγη νοστιμιάς
Το θαλασσινό εστιατόριο στο Παλαιό Φάληρο δικαιολογεί το όνομά του με απολαυστικό τρόπο.
Γραφει Μπαμπης Δουκας