Στο Κουκάκι για ένα από τα καλύτερα burgers της Αθήνας

Όπως ακριβώς θα το έτρωγες στο Μέμφις.

Μόνο τυχαίο δεν είναι το όνομα Sam Burgers. Κι αυτό γιατί το πεντανόστιμο μπεργκεροπρότζεκ έχει πίσω του ιστορία που ξεκινά από τον αμερικανικό Νότο και το Μέμφις, περνά από την Κρήτη και τα Χανιά και καταλήγει, φυσικά, στην Αθήνα. Πέρα από όλα αυτά όμως, είναι διαβολεμένα νόστιμο.

Στο Κουκάκι για ένα από τα καλύτερα burgers της Αθήνας

Το spot

Ο Sam είναι υπαρκτό πρόσωπο και μάλιστα τον συναντάς ακριβώς εκεί που πρέπει: Μπροστά από τη σχάρα, να ψήνει και ταυτόχρονα να αλληλεπιδρά με τον επισκέπτη.

Το πλήρες όνομά του είναι Σταμάτης Μαρινέλης. Βρέθηκε από πολύ μικρός στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, έμαθε την τέχνη του -σωστού- burger και εδώ και λίγους μήνες, η τεχνογνωσία του μεταμορφώνεται σε θαυμάσια μπιφτεκόψωμα στο νέο spot του Sam Burgers: Ένας μικρός feelgood χώρος, γεμάτος memorabilia που έφερε μαζί του από τις ΗΠΑ ο Sam, ακριβώς έξω από το Μετρό Συγγρού-Φιξ.

SAM BURGERS ΚΟΥΚΑΚΙ 4

Οι γεύσεις

"Όσο πιο κάτω πηγαίνεις, προς τις νότιες Πολιτείες, τόσο πιο απλό και καθαρό γίνεται το burger: Αρκεί το πολύ καλό μπιφτέκι, το τυρί σε κρέμα, το κέτσαπ και η πίκλα. Δε χρειάζεται τίποτα άλλο. Γι' αυτό και είναι χορταστικό και ταυτόχρονα ελαφρύ" λέει ο ίδιος, συμπληρώνοντας πως "εδώ βέβαια θα βρεις πολλές επιλογές καθώς έχουμε προσαρμόσει αρκετές από τις τεχνοτροπίες του εν λόγω σάντουιτς στο μενού. Δηλαδή υπάρχουν τα καραμελωμένα, υπάρχει το στοιχείο του πικάντικου και γενικά ό,τι θα συναντούσε κανείς σε ένα αυθεντικό burgerάδικο στις ΗΠΑ".

SAM BURGERS ΚΟΥΚΑΚΙ 3
SAM BURGERS ΚΟΥΚΑΚΙ 1
SAM BURGERS ΚΟΥΚΑΚΙ 2

Η ποιότητα αποτελεί βασική και αδιαπραγμάτευτη αρχή όπως και η προσοχή στη λεπτομέρεια. Για παράδειγμα, ο Sam έχει δικό του ψωμάκι-αφρό που βασίζεται σε μυστική συνταγή (ίσως το πιο αυθεντικό αμερικάνικο bun που παίζει στην πόλη), η πίκλα κόβεται σε μεγαλύτερο μέγεθος, ενώ πολλά από τα υλικά -κυρίως οι φανταστικές σάλτσες και το γνήσιο cheddar cream- που χρησιμοποιεί καταφθάνουν κατ' αποκλειστικότητα από το εξωτερικό. 

Το κρέας είναι κι αυτό εξαιρετικής ποιότητας, προερχόμενο από ένα πολύ συγκεκριμένο κομμάτι του μοσχαριού. Σε αυτό δεν προστίθεται τίποτα άλλο πέρα από λίγο αλάτι και επίσης λίγη πάπρικα. Περιττό να αναφέρω πως τα patties φτιάχνονται εδώ καθημερινά. Το ψήσιμό γίνεται σε σχάρα και όχι σε πλάκα (οπότε ξέχνα τα smashed). 

> Διάβασε ακόμη: Γιατί το Noma αναδείχθηκε καλύτερο εστιατόριο του πλανήτη

Το μέγεθος του κάθε burger είναι ιδανικό ώστε αφενός να μπορείς να το κρατήσεις και να το φας με το ένα χέρι -πίστεψέ με, δεν είναι γενικά πολύ εύκολο- και αφετέρου να μπορείς να γευθείς όλα τα συστατικά σε κάθε μπουκιά. 

Το ομώνυμο με το μαγαζί burger (με χειροποίητο μοσχαρίσιο μπιφτέκι, τσένταρ, BBQ Mississipi σος, μπέικον και καραμελωμένα κρεμμύδια) και το Americano (με κρέμα τσένταρ, κέτσαπ και πίκλα) είναι δύο από τις κορυφαίες επιλογές, χωρίς αυτό να σημαίνει πως οι υπόλοιπες προτάσεις του μενού δεν αξίζουν της προσοχής σου.

Επιπροσθέτως έχε κατά νου πως εδώ θα βρεις ακόμη hot dogs, χειροποίητο cheesecake και αναψυκτικά Dr. Pepper.

SAM BURGERS ΚΟΥΚΑΚΙ 5

Και για το τέλος, ένα tip: Τα burgers του Sam τρώγονται το ίδιο ευχάριστα και την επόμενη ημέρα, σχεδόν όπως και η πίτσα.

 


Info

Δράκου 3-5, Κουκάκι
Τηλ. 210 7546066
Instagram: samburgers_gr

 

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο

Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Chic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza

Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.

10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά

Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα

Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.

Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'

Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.

Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια

Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα