To Brutus Tavern φέρνει νέες κρεατοφαγικές συνήθειες στο Κολωνάκι

Το εστιατόριο που θα σηματοδοτήσει τη νέα εποχή στην αθηναϊκή κρεατοφαγική σκηνή ετοιμάζεται να ανοίξει τις πόρτες του.

Στον χώρο που φιλοξενούσε το παλιό Nikkei, έχει πλέον την έδρα του το Brutus Tavern, το νέο εγχείρημα της dream team της εστίασης που αποτελείται από τον Γιάννη Μωράκη, τον Γιώργο Μελισσάρη και τον Γιώργο Κανελλόπουλο. Οι τρεις φίλοι, εδώ και καιρό, είχαν στο μυαλό τους να στήσουν ένα premium steakhouse βασισμένο σε διεθνή πρότυπα. 

Για αυτό τον λόγο, αφού επέλεξαν τον χώρο, εμπιστεύθηκαν για τον σχεδιασμό και τη διακόσμηση τον ταλαντούχο interior designer Στράτο Χιωτέλη, ο οποίος άφησε ελεύθερη τη φαντασία του να περιπλανηθεί στο Παρίσι και στο Λονδίνο και σχεδίασε ένα εστιατόριο βασισμένο στη φιλοσοφία της προσιτής πολυτέλειας, με ανοιχτή κουζίνα και άνετη σάλα. Κάπως έτσι εγένετο Brutus, a.k.a. η αστική εκδοχή της κρεατοφαγίας με έμφαση στην αυθεντικότητα και στο καλό γούστο. 

Με την υπογραφή του Μιχάλη Νουρλόγλου

Το μενού φέρει την υπογραφή του βραβευμένου σεφ Μιχάλη Νουρλόγλου και κινείται στα ίδια μονοπάτια. Στο Brutus Tavern, θα βρείτε εκλεκτές κοπές από επιλεγμένες φάρμες, όπως αυστραλέζικο dry aged black angus tomahawk,  french limousin chateaubriand και danish holstein t-bone steak που συνοδεύονται από διάφορα sides, με το σωτέ foie gras να κλέβει την παράσταση. Στον κατάλογο υπάρχει επίσης και η ξεχωριστή ενότητα με τίτλο Carnivorous habits και αμαρτωλές προτάσεις. 

To Brutus Tavern φέρνει νέες κρεατοφαγικές συνήθειες στο Κολωνάκι
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ BRUTUS TAVERN ΚΟΛΩΝΑΚΙ 2

Εσύ, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να διαλέξεις ανάμεσα  σε παϊδάκια από Ιβηρικό χοίρο, αρμένικο κεμπάπ, dry aged πάπια και royal chicken, γεμιστό με φουαγκρά και τρούφα. Δε λείπουν, επίσης, και τα εκλεκτά πρώτα πιάτα που συναγωνίζονται να κερδίσουν την προσοχή σου – μεδούλι με "καμένα" onion rings, μαϊντανό και ρόκα ή λουκάνικο με pata negra, πάπια κέτσαπ από raspberry και μουστάρδα από passion fruit, μεταξύ άλλων.

Το κρασί σε πρώτο πλάνο

Η λίστα των κρασιών, είναι άλλο ένα μεγάλο κεφάλαιο στο Brutus Tavern. Την έχει επιμεληθεί, με σπουδή, ο sommelier Mιχάλης Θεοδωράκης και αποτελεί μια ωδή στους αμπελώνες του Νέου Κόσμου, αλλά και στα μεγάλα γαλλικά κρασιά.

Εδώ, μάλιστα, θα έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις τις ονειρεμένες ετικέτες που πάντα επιθυμούσες, καθώς οι άνθρωποι του εστιατορίου τις έχουν κοστολογήσει ορθολογικά, επιμένοντας στο value for money και στην άποψη ότι το καλό φαγητό και η εκλεκτική οινοποσία σε χαλαρές τιμές, είναι η πολυτέλεια που μας αξίζει. 

 


Info

Brutus Tavern
Λεβέντη 3, Κολωνάκι
#brutustavern

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας