Για επικά burgers σε ένα μέρος που δεν είναι burgerάδικο

Ναι, για το πάντοτε διαβολεμένα νόστιμο Po'Boys λέμε.

Esquire Team
Γράφει: Μπάμπης Δούκας 07 Δεκεμβρίου 2021

Όταν πριν περίπου 4 χρόνια ο Βασίλης Σπόρος ξεκινούσε το Po'Boys στην πολυσύχναστη γειτονιά του Ψυρρή φιλοδοξούσε να παρουσιάσει μία ΒΒQ κουζίνα όσο πιο κοντά γίνεται στην αυθεντική, αμερικανική, εκδοχή της. Τα ζουμερά, σιγοκαπνιστά κρέατα, το φανταστικό mac n’ cheese και πολλές ακόμη προτάσεις του μενού έγιναν σύντομα talk of the town. Ανάμεσα σε αυτά και τα άκρως χορταστικά burgers. Ας μιλήσουμε λίγο γι' αυτά λοιπόν.

Ό,τι burger θέλεις. Κυριολεκτικά.

Custom made smoker, checked. Premium κοπές, checked. Aπολαυστικές γαρνιτούρες, checked. Ιδιαίτερες σάλτσες, checked. Όλα τα παραπάνω μέσα σε δύο βουτυράτες ευτυχίας (ή και ψωμιού, όπως θέλει το ερμηνεύει ο καθένας), εννοείται checked. 

Για επικά burgers σε ένα μέρος που δεν είναι burgerάδικο

Οι λάτρεις των burgers λοιπόν έχουν κάθε λόγο να πανηγυρίζουν (και να προγραμματίσουν την επόμενη τους κράτηση) καθώς το νέο μενού του Po'Boys περιλαμβάνει πλέον 16 διαφορετικές προτάσεις.

> Διάβασε ακόμη: Πού τρώει και πίνει τώρα η Αθήνα

Ξεχωρίζουν το Fired Up που θα παίρνει φωτιά κυριολεκτικά μπροστά στα μάτια σου - τρία λεπτά μπιφτεκάκια, τριπλό cheddar, τριπλό καπνιστό χοιρομέρι, ceasar mayo, onion rings, πίκλες και spicy BBQ sauce σε χαρουπόψωμο, το Blackened Chicken με φιλετάκια κοτόπουλου και τραγανό fried onion, το Chop Chop, γεμιστό με cheddar που σερβίρεται κομμένο στη μέση για να τρώγεται με μαχαιροπίρουνο (!) και φυσικά το French Kiss, ένας φόρος τιμής στο αγαπημένο burger του Βασίλη Σπόρου από το Mama Roux, με ψητό κατσικίσιο τυρί, ψητά μανιτάρια Portobello, καραμελωμένα κρεμμύδια και truffle mayo.

PO BOYS 3
PO BOYS 2
PO BOYS 4

Ακόμα και οι vegetarians όμως έχουν λόγο να πανηγυρίζουν στο Po'Boys καθώς μόλις προσγειώθηκε στο burger menu το Magic Mushroom, το απόλυτο vegetarian burger με ψητά μανιτάρια, onion rings και Tonkatsu sauce.

> Διάβασε ακόμη: Τα κορυφαία ποτά του 2021 σύμφωνα με το Esquire

Ολόκληρο το μενού ωστόσο περνάει σε νέα εποχή με νέες επιλογές στην κατηγορία Po'Boys και διαφορετικές προτάσεις για Brisket και Fried Chicken, Σκορδόψωμο με μυστική συνταγή, Chili Con Carne Corn Bread και Βάφλες με τηγανητό κοτόπουλο, bacon και maple syrup . Το περίφημο Mac N Cheese του Po’ Boys αποκτά το spicy "αδερφάκι" του με Sriracha και Pulled Pork ενώ μεγάλη έκπληξη είναι και τα Blackened Onion Rings, η Po’ Boys εκδοχή με blackened tempura.

Όσον αφορά τη μεγάλη κατηγορία των Steaks, αυτά θα εναλλάσσονται ανάλογα με τη διαθεσιμότητα σε Τ Bone, Chuck Steak, Inside Skirt, Hanger Steak, Tri Tip και Tomahawk με κοπές από Ισπανία, Αμερική, Ιρλανδία, Αυστραλία, Γαλλία και Νέα Ζηλανδία. Τέλος, οι αγαπημένοι guest star των φεστιβάλ, τα Shrimp Bao με γαρίδες panko και τα Blackened Chicken Tacos βρίσκουν μόνιμη θέση στο ανανεωμένο μενού.

PO BOYS 1

Κι επειδή κανένα τραπέζι (στο Po'Boys) δεν τελειώνει χωρίς επιδόρπιο, στα best-selling Beignets, Chocolate Βrownie και Cheesecake προστίθενται λαχταριστά ρολάκια κανέλλας με Dulce de Leche και το κλασσικό και αγαπημένο Carrot Cake.

Για το τέλος, το όνομα της Μυρσίνης Σπανέλη στην ομάδα του Po'Boys "μαρτυρά", μία νέα κατηγορία στο μενού με έξι ιδιαίτερα cocktails τα οποία επιμελήθηκε η ίδια ακολουθώντας τη φιλοσοφία και την κουλτούρα του αμερικάνικου Νότου. Ξεχωρίζουν η Frozen Po' Boys Margarita με mango, ανθό της πέτρας και ρόκα, το Osby Americano με Aperol, Βερμούτ και αρμπαρόριζα και το Nola Mule με Βourbon, μέλι και Ginger Beer.

> Διάβασε ακόμη: Τα εστιατόρια της Αθήνας με Bib Gourmand

Εννοείται ότι ο ήδη μακρύς κατάλογος με 40 ετικέτες από ελληνικές μικροζυθοποιίες συνεχίζει να εμπλουτίζεται. Highlight της νέας σεζόν, η μεγάλη ποικιλία από μαύρες μπύρες που προστίθεται στο μενού.

Φάτε!

 

 


Info

Αγαθάρχου 12 & Λεπενιώτου, Ψυρρή
Tηλ. 210 3234672

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας