Για επικά burgers σε ένα μέρος που δεν είναι burgerάδικο

Ναι, για το πάντοτε διαβολεμένα νόστιμο Po'Boys λέμε.

Esquire Team
Γράφει: Μπάμπης Δούκας 07 Δεκεμβρίου 2021

Όταν πριν περίπου 4 χρόνια ο Βασίλης Σπόρος ξεκινούσε το Po'Boys στην πολυσύχναστη γειτονιά του Ψυρρή φιλοδοξούσε να παρουσιάσει μία ΒΒQ κουζίνα όσο πιο κοντά γίνεται στην αυθεντική, αμερικανική, εκδοχή της. Τα ζουμερά, σιγοκαπνιστά κρέατα, το φανταστικό mac n’ cheese και πολλές ακόμη προτάσεις του μενού έγιναν σύντομα talk of the town. Ανάμεσα σε αυτά και τα άκρως χορταστικά burgers. Ας μιλήσουμε λίγο γι' αυτά λοιπόν.

Ό,τι burger θέλεις. Κυριολεκτικά.

Custom made smoker, checked. Premium κοπές, checked. Aπολαυστικές γαρνιτούρες, checked. Ιδιαίτερες σάλτσες, checked. Όλα τα παραπάνω μέσα σε δύο βουτυράτες ευτυχίας (ή και ψωμιού, όπως θέλει το ερμηνεύει ο καθένας), εννοείται checked. 

Για επικά burgers σε ένα μέρος που δεν είναι burgerάδικο

Οι λάτρεις των burgers λοιπόν έχουν κάθε λόγο να πανηγυρίζουν (και να προγραμματίσουν την επόμενη τους κράτηση) καθώς το νέο μενού του Po'Boys περιλαμβάνει πλέον 16 διαφορετικές προτάσεις.

> Διάβασε ακόμη: Πού τρώει και πίνει τώρα η Αθήνα

Ξεχωρίζουν το Fired Up που θα παίρνει φωτιά κυριολεκτικά μπροστά στα μάτια σου - τρία λεπτά μπιφτεκάκια, τριπλό cheddar, τριπλό καπνιστό χοιρομέρι, ceasar mayo, onion rings, πίκλες και spicy BBQ sauce σε χαρουπόψωμο, το Blackened Chicken με φιλετάκια κοτόπουλου και τραγανό fried onion, το Chop Chop, γεμιστό με cheddar που σερβίρεται κομμένο στη μέση για να τρώγεται με μαχαιροπίρουνο (!) και φυσικά το French Kiss, ένας φόρος τιμής στο αγαπημένο burger του Βασίλη Σπόρου από το Mama Roux, με ψητό κατσικίσιο τυρί, ψητά μανιτάρια Portobello, καραμελωμένα κρεμμύδια και truffle mayo.

PO BOYS 3
PO BOYS 2
PO BOYS 4

Ακόμα και οι vegetarians όμως έχουν λόγο να πανηγυρίζουν στο Po'Boys καθώς μόλις προσγειώθηκε στο burger menu το Magic Mushroom, το απόλυτο vegetarian burger με ψητά μανιτάρια, onion rings και Tonkatsu sauce.

> Διάβασε ακόμη: Τα κορυφαία ποτά του 2021 σύμφωνα με το Esquire

Ολόκληρο το μενού ωστόσο περνάει σε νέα εποχή με νέες επιλογές στην κατηγορία Po'Boys και διαφορετικές προτάσεις για Brisket και Fried Chicken, Σκορδόψωμο με μυστική συνταγή, Chili Con Carne Corn Bread και Βάφλες με τηγανητό κοτόπουλο, bacon και maple syrup . Το περίφημο Mac N Cheese του Po’ Boys αποκτά το spicy "αδερφάκι" του με Sriracha και Pulled Pork ενώ μεγάλη έκπληξη είναι και τα Blackened Onion Rings, η Po’ Boys εκδοχή με blackened tempura.

Όσον αφορά τη μεγάλη κατηγορία των Steaks, αυτά θα εναλλάσσονται ανάλογα με τη διαθεσιμότητα σε Τ Bone, Chuck Steak, Inside Skirt, Hanger Steak, Tri Tip και Tomahawk με κοπές από Ισπανία, Αμερική, Ιρλανδία, Αυστραλία, Γαλλία και Νέα Ζηλανδία. Τέλος, οι αγαπημένοι guest star των φεστιβάλ, τα Shrimp Bao με γαρίδες panko και τα Blackened Chicken Tacos βρίσκουν μόνιμη θέση στο ανανεωμένο μενού.

PO BOYS 1

Κι επειδή κανένα τραπέζι (στο Po'Boys) δεν τελειώνει χωρίς επιδόρπιο, στα best-selling Beignets, Chocolate Βrownie και Cheesecake προστίθενται λαχταριστά ρολάκια κανέλλας με Dulce de Leche και το κλασσικό και αγαπημένο Carrot Cake.

Για το τέλος, το όνομα της Μυρσίνης Σπανέλη στην ομάδα του Po'Boys "μαρτυρά", μία νέα κατηγορία στο μενού με έξι ιδιαίτερα cocktails τα οποία επιμελήθηκε η ίδια ακολουθώντας τη φιλοσοφία και την κουλτούρα του αμερικάνικου Νότου. Ξεχωρίζουν η Frozen Po' Boys Margarita με mango, ανθό της πέτρας και ρόκα, το Osby Americano με Aperol, Βερμούτ και αρμπαρόριζα και το Nola Mule με Βourbon, μέλι και Ginger Beer.

> Διάβασε ακόμη: Τα εστιατόρια της Αθήνας με Bib Gourmand

Εννοείται ότι ο ήδη μακρύς κατάλογος με 40 ετικέτες από ελληνικές μικροζυθοποιίες συνεχίζει να εμπλουτίζεται. Highlight της νέας σεζόν, η μεγάλη ποικιλία από μαύρες μπύρες που προστίθεται στο μενού.

Φάτε!

 

 


Info

Αγαθάρχου 12 & Λεπενιώτου, Ψυρρή
Tηλ. 210 3234672

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο

Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Chic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza

Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.

10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά

Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα

Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.

Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'

Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.

Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια

Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα