Εναλλακτικός Άγιος Βαλεντίνος σε σέξι μπαρ και εστιατόρια

Ιντριγκαδόρικα πιάτα με γευστικές εξάψεις, μπάρες με σεξαπίλ και αφροδισιακά cocktails, flirty vibes και ατμόσφαιρα που γεννά συναισθήματα.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 12 Φεβρουαρίου 2022

Πώς μπορεί ένα εστιατόριο ή ένα μπαρ να είναι σέξι; Ασυνήθιστη η ερώτηση αλλά απαντήσεις υπάρχουν - ειδικά από τη στιγμή που πολλοί τις ψάχνουν για εκείνη την ημέρα του χρόνου που ταιριάζει ιδανικότερα στην περίσταση. Ιντριγκαδόρικα πιάτα με γευστικές εξάψεις, μπάρες με σεξαπίλ και αφροδισιακά cocktails, flirty vibes και ατμόσφαιρα που γεννά συναισθήματα. Τα μάλλον πιο απροσδόκητα μέρη για την ημέρα του έρωτα, που πιθανότατα να ενέκρινε και ο ίδιος ο Άγιος Βαλεντίνος

Τα μπαρ

Κάθε άλλο παρά "γυμνό" θα έλεγε κανείς το σχετικά φρέσκο μπαρ "Naked Ath." στην πλατεία Αγίας Ειρήνης που στεγάζεται στον χώρο που παλαιότερα συναντούσες το "Θρούμπι".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Naked Ath. (@naked_ath)

Η επιλογή του συγκεκριμένου τίτλου έγινε για να καταδείξει πως εδώ δεν υπάρχουν πολλά περιτυλίγματα ή, πιο ορθά, πράγματα που "σκεπάζουν" τη φυσική ομορφιά του.

Αλλά από μόνο του το όνομά του σε ιντριγκάρει. Το ίδιο ακριβώς κάνει και η εικονογράφηση του μενού του, με τις διπλής ερμηνείας εικόνες να παίζουν με το μυαλό σου, κάνοντας απροσδόκητους συνειρμούς.

Κομψός και προσεγμένος μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια χώρος, cool-vibed crowd, ατμοσφαιρικός φωτισμός, βελούδινοι καναπέδες, μία πανέμορφη μπάρα και καλοφτιαγμένα Martinis. Στο "Zebra" του Ψυχικού θα δυσκολευτείς να βρεις κάτι που δεν αποπέμπει (και) ερωτισμό.

Ισορροπώντας ανάμεσα στο art deco, το ύφος της belle-epoque και το αποικιακό στυλ, το "Juan Rodriguez" στου Ψυρρή είναι από εκείνα τα μέρη που σε καλούν να τα προσέξεις και να ερωτευτείς το χώρο τους. Βοηθούν σε αυτό οι πολυέλαιοι και τα παλιομοδίτικα φώτα, οι ξύλινοι ζωγραφισμένοι τοίχοι και ο ατμοσφαιρικός φωτισμός.

> Διάβασε ακόμη: Κάτι τρέχει στην πλατεία Βραζιλίας

Ο έρωτας συχνά υπερβαίνει τη λογική ή ακόμη και την πραγματικότητα. Επομένως τι πιο λογικό από το να κάνεις τη σαφή σύνδεση με το μπαρ του Κολωνακίου που έχει "βαπτιστεί" από τον αξιότερο ίσως εκπρόσωπο του υπερρεαλισμού στον κινηματογράφο, Luis Buñuel; Το "Buñuel" όμως δεν περιορίζεται σε αυτό.

Ο χαμηλός φωτισμός της μπάρας, οι πράσινοι στο χρώμα της τσόχας τοίχοι, η vintage αισθητική και οι χρυσές λεπτομέρειες θα σου βγάλουν... κάτι. Όπως ακριβώς και σε όλα τα υπόλοιπα προαναφερθέντα μπαρ.

Τα εστιατόρια

Ένα ταξίδι σε κάποια εξωτική και κοσμοπολίτικη Ριβιέρα. Αυτό ακριβώς είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτεται κανείς με το που πατήσει το πόδι του στην Βουλιαγμένη και το "Matsuhisa".

Ο ιαπωνικός γαστρονομικός πολιτισμός είναι σεβαστικά ερωτικός ενώ το περιβάλλον σε προδιαθέτει πως έχεις βγει το πιο ελιτίστικο πρώτο ραντεβού της ζωής σου. Όταν δε, αυτά συνδυάζονται με υψηλοτάτου επιπέδου κουζίνα και νόστιμα ποτά, τότε είναι δεδομένο πως θα παθιαστείς.

> Διάβασε ακόμη: Στο Oinoscent θα πας και για φαγητό

Για κάτι προφανώς πιο μαξιμαλιστικό, πασπαλισμένο πάντοτε με πανασιατικό glam σε γεύση και feeling, υπάρχει το "Zuka". Ένα μέρος που μοιάζει να έχει κάθε φορά πάρτι. Και ξέρεις, τα πάρτι είναι μία καλή ευκαιρία για να γνωρίσεις καλύτερα το έτερόν σου ήμισυ ή να δημιουργήσεις καινούρια contacts.

Η συνέχεια στο Athinorama.gr

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο

Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Chic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza

Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.

10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά

Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα

Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.

Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'

Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.

Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια

Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα