Εναλλακτικός Άγιος Βαλεντίνος σε σέξι μπαρ και εστιατόρια

Ιντριγκαδόρικα πιάτα με γευστικές εξάψεις, μπάρες με σεξαπίλ και αφροδισιακά cocktails, flirty vibes και ατμόσφαιρα που γεννά συναισθήματα.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 12 Φεβρουαρίου 2022

Πώς μπορεί ένα εστιατόριο ή ένα μπαρ να είναι σέξι; Ασυνήθιστη η ερώτηση αλλά απαντήσεις υπάρχουν - ειδικά από τη στιγμή που πολλοί τις ψάχνουν για εκείνη την ημέρα του χρόνου που ταιριάζει ιδανικότερα στην περίσταση. Ιντριγκαδόρικα πιάτα με γευστικές εξάψεις, μπάρες με σεξαπίλ και αφροδισιακά cocktails, flirty vibes και ατμόσφαιρα που γεννά συναισθήματα. Τα μάλλον πιο απροσδόκητα μέρη για την ημέρα του έρωτα, που πιθανότατα να ενέκρινε και ο ίδιος ο Άγιος Βαλεντίνος

Τα μπαρ

Κάθε άλλο παρά "γυμνό" θα έλεγε κανείς το σχετικά φρέσκο μπαρ "Naked Ath." στην πλατεία Αγίας Ειρήνης που στεγάζεται στον χώρο που παλαιότερα συναντούσες το "Θρούμπι".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Naked Ath. (@naked_ath)

Η επιλογή του συγκεκριμένου τίτλου έγινε για να καταδείξει πως εδώ δεν υπάρχουν πολλά περιτυλίγματα ή, πιο ορθά, πράγματα που "σκεπάζουν" τη φυσική ομορφιά του.

Αλλά από μόνο του το όνομά του σε ιντριγκάρει. Το ίδιο ακριβώς κάνει και η εικονογράφηση του μενού του, με τις διπλής ερμηνείας εικόνες να παίζουν με το μυαλό σου, κάνοντας απροσδόκητους συνειρμούς.

Κομψός και προσεγμένος μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια χώρος, cool-vibed crowd, ατμοσφαιρικός φωτισμός, βελούδινοι καναπέδες, μία πανέμορφη μπάρα και καλοφτιαγμένα Martinis. Στο "Zebra" του Ψυχικού θα δυσκολευτείς να βρεις κάτι που δεν αποπέμπει (και) ερωτισμό.

Ισορροπώντας ανάμεσα στο art deco, το ύφος της belle-epoque και το αποικιακό στυλ, το "Juan Rodriguez" στου Ψυρρή είναι από εκείνα τα μέρη που σε καλούν να τα προσέξεις και να ερωτευτείς το χώρο τους. Βοηθούν σε αυτό οι πολυέλαιοι και τα παλιομοδίτικα φώτα, οι ξύλινοι ζωγραφισμένοι τοίχοι και ο ατμοσφαιρικός φωτισμός.

> Διάβασε ακόμη: Κάτι τρέχει στην πλατεία Βραζιλίας

Ο έρωτας συχνά υπερβαίνει τη λογική ή ακόμη και την πραγματικότητα. Επομένως τι πιο λογικό από το να κάνεις τη σαφή σύνδεση με το μπαρ του Κολωνακίου που έχει "βαπτιστεί" από τον αξιότερο ίσως εκπρόσωπο του υπερρεαλισμού στον κινηματογράφο, Luis Buñuel; Το "Buñuel" όμως δεν περιορίζεται σε αυτό.

Ο χαμηλός φωτισμός της μπάρας, οι πράσινοι στο χρώμα της τσόχας τοίχοι, η vintage αισθητική και οι χρυσές λεπτομέρειες θα σου βγάλουν... κάτι. Όπως ακριβώς και σε όλα τα υπόλοιπα προαναφερθέντα μπαρ.

Τα εστιατόρια

Ένα ταξίδι σε κάποια εξωτική και κοσμοπολίτικη Ριβιέρα. Αυτό ακριβώς είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτεται κανείς με το που πατήσει το πόδι του στην Βουλιαγμένη και το "Matsuhisa".

Ο ιαπωνικός γαστρονομικός πολιτισμός είναι σεβαστικά ερωτικός ενώ το περιβάλλον σε προδιαθέτει πως έχεις βγει το πιο ελιτίστικο πρώτο ραντεβού της ζωής σου. Όταν δε, αυτά συνδυάζονται με υψηλοτάτου επιπέδου κουζίνα και νόστιμα ποτά, τότε είναι δεδομένο πως θα παθιαστείς.

> Διάβασε ακόμη: Στο Oinoscent θα πας και για φαγητό

Για κάτι προφανώς πιο μαξιμαλιστικό, πασπαλισμένο πάντοτε με πανασιατικό glam σε γεύση και feeling, υπάρχει το "Zuka". Ένα μέρος που μοιάζει να έχει κάθε φορά πάρτι. Και ξέρεις, τα πάρτι είναι μία καλή ευκαιρία για να γνωρίσεις καλύτερα το έτερόν σου ήμισυ ή να δημιουργήσεις καινούρια contacts.

Η συνέχεια στο Athinorama.gr

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Cupola, για dolce vita στο Παγκράτι

Ιταλικές παραδοσιακές γεύσεις, cozy περιβάλλον και feelgood χαρακτήρας λειτουργούν πάντοτε ως αφορµές για να επιστρέφεις στο Cupola.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το κόλπο που εγγυάται την τέλεια καρμπονάρα

Τρία απλά βήματα σε στέλνουν με τις ευλογίες μας, απευθείας στο Masterchef.

Γραφει Γιαννης Σπανος