Παρά τις δυσκολίες της προηγούμενης περιόδου, νέα εστιατόρια στην Αθήνα νοστιμίζουν την άνοιξη από το κέντρο ως τα προάστια.
Jerár
Ένα μοντέρνο ελληνικό μπιστρό δημιούργησε ο βραβευμένος σεφ Χάρης Νικολούζος μαζί με τους Γιώργο Καβακλή και Κώστα Καρατζόγλου στη γειτονιά τους, τη Δάφνη. Η κουζίνα, ανοικτή και πολύ μεγάλη, προτείνει πιάτα για τη μέση του τραπεζιού όπως τα δαντελένια σπανακοπιτάκια, το τηγανιτό κουνέλι σε στιλ nuggets και το σκουμπρί σαβόρο με πουρέ από χουρμά και ζωμό από πίκλες λαχανικών.
Grande Dame
Κομψή αστική πατίνα με σύγχρονες πινελιές αποπνέει το ολοκαίνουργιο εστιατόριο του έμπειρου και ταλαντούχου σεφ Γιάννη Σολάκη στην καρδιά της πόλης. Ο κατάλογος εστιάζει σε κλασικές γεύσεις, όπως η αθηναϊκή σαλάτα και οι γαρίδες Μικρολίμανο που παρουσιάζονται με μοντέρνα διάθεση, καθώς και στα κρεατικά που ψήνονται low tech, στα κάρβουνα, τη φλόγα και τον καπνό.
Η συνέχεια στο Athinorama.gr