
Στο νόστιμο Pelagos τριών ελληνικών νησιών
Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin Luca Piscazzi και ο νόστιμος φόρος τιμής στις γαστρονομικές ρίζες τριών νησιών του Αιγαίου.

Οι γαστρονομικές παραδόσεις της Τήνου από τις Κυκλάδες, της Καλύμνου από τα Δωδεκάνησα και της Λέσβου από το Βόρειο Αιγαίο αποτέλεσαν τη βάση της έμπνευσης για τον Luca Piscazzi, ώστε να διαμορφώσει το νέο μενού του Pelagos στο Four Seasons Astir Palace Hotel Athens. Στο βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριο, τα νέα πιάτα τιμούν τη θάλασσα, τους μικρούς παραγωγούς και την εποχικότητα των υλικών, την ίδια στιγμή που στέκονται στο ύψος των απαιτήσεων της υψηλής γαστρονομίας.
Τρία νησιά στο πιάτο
Το μενού γευσιγνωσίας Pelagos on Tour είναι ουσιαστικά μία υλική προέκταση των παραστάσεων που ο σεφ Piscazzi συγκέντρωσε από τα ταξίδια του στα τρία προαναφερθέντα ελληνικά νησιά.
Παράλληλα, αποτελεί μία ακόμη απόδειξη της γευστικής ευφυΐας, αντίληψης και αγγίγματος του ίδιου. Για να τα καταφέρει, ήταν σημαντικό να κατανοήσει τη σχέση μεταξύ της γης, των κατοίκων της, της ιστορίας, του πολιτισμού και της γαστρονομικής κληρονομιάς τους.

Για να δημιουργήσει αυτό το μενού, αποφάσισε να δοκιμάσει τα προϊόντα στο φυσικό τους περιβάλλον και να μάθει τις γαστρονομικές παραδόσεις τους.
Έτσι, ξεκίνησε μια εβδομαδιαία περιοδεία σε κάθε νησί για να συναντήσει τους ανθρώπους πίσω από τις γεύσεις, τα χρώματα και τα αρώματα κάθε βασικού συστατικού.

"Στα τρία αυτά νησιά, μου άρεσε πολύ να συνδιαλέγομαι με τους ντόπιους και να συνομιλώ μαζί τους για τις πολύτιμες πρώτες ύλες που συλλέγονται με μεγάλη προσοχή από τη γη και τη θάλασσα. Ήταν υπέροχο να μαθαίνω για συνταγές που μεταδίδονται από γενιά σε γενιά" αναφέρει χαρακτηριστικά ο ίδιος.
Το μενού γευσιγνωσίας των εννέα πιάτων (θα είναι διαθέσιμο μέχρι τον Οκτώβριο, μαζί με το μενού 360° που περιλαμβάνει ξεχωριστά πιάτα που έχουν αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου) θα μπορούσε εύκολα να θεωρηθεί μία ωδή στη γευστική δεξιοτεχνία των νησιών.



Μεταξύ των γεύσεων θα συναντήσεις σαρδέλες Λέσβου με μαύρη ελιά, lardo, gazpacho κερασιού, αμύγδαλο και ευκάλυπτο, ξιφία Καλύμνου saltimbocca alla romana με αρακά και ραβέντι, καθώς και το κατσίκι Τήνου σε μπύρα pale ale της εταιρείας Noctua με βερίκοκο και σαμπούκο.


Το ελαιόλαδο της Λέσβου ολοκληρώνει το επιδόρπιο που περιλαμβάνει λευκή σοκολάτα, αμύγδαλο βανίλιας και άνθος όσμανθου.
Info
Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη
Τηλ. 210 8901192
Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: Γιατί η υγιεινή διατροφή ξεκινά με τα όσπρια;
Και 5 tips για να εντάξεις τα όσπρια στη διατροφή σου χωρίς φούσκωμα (ναι, γίνεται).
Τα καλύτερα τυλιχτά street food στον πλανήτη - Σε τι θέση είναι το σουβλάκι
Η νέα κατάταξη του TasteAtlas αναδεικνύει τα πιο χαρακτηριστικά wraps παγκοσμίως. Ανάμεσά τους, ο γύρος ξεχωρίζει για τη γεύση και τον ρόλο του στην ελληνική street κουζίνα.
Αυτοί είναι οι 5 Έλληνες σεφ που βραβεύτηκαν στα φετινά Όσκαρ των μαγείρων
Οι γευσιπλάστες από τη χώρα μας που ξεχώρισαν στα φετινά The Best Chef Awards 2025.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΟ Massimo Bottura έρχεται στην Αθήνα
Ο μύστης της νέας ιταλικής γεύσης και ένας εκ των σημαντικότερων σεφ του πλανήτη καταφθάνει στα μέρη μας και μάλιστα μπορείς να τον δεις από κοντά.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤι συμβαίνει όταν ένας σεφ με αστέρι Michelin φτιάχνει πίτσα;
Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi μόλις άνοιξε το νέο του εστιατόριο και όλοι μιλούν για την "πιο τραγανή πίτσα της Αθήνας".
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΑυτά είναι τα καλύτερα burgers στον κόσμο
Προτού αρχίσεις να λες πως παραλείψαμε ένα σωρό συνταγές και ότι είμαστε προκατειλημμένοι, να σε ενημερώσουμε ότι πρόκειται για μία λίστα που έφτιαξε το Taste Atlas χωρίς να μας ρωτήσει.
Γραφει Νικη Κοντομηνα