Στο νόστιμο Pelagos τριών ελληνικών νησιών

Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin Luca Piscazzi και ο νόστιμος φόρος τιμής στις γαστρονομικές ρίζες τριών νησιών του Αιγαίου.

Οι γαστρονομικές παραδόσεις της Τήνου από τις Κυκλάδες, της Καλύμνου από τα Δωδεκάνησα και της Λέσβου από το Βόρειο Αιγαίο αποτέλεσαν τη βάση της έμπνευσης για τον Luca Piscazzi, ώστε να διαμορφώσει το νέο μενού του Pelagos στο Four Seasons Astir Palace Hotel Athens. Στο βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριο, τα νέα πιάτα τιμούν τη θάλασσα, τους μικρούς παραγωγούς και την εποχικότητα των υλικών, την ίδια στιγμή που στέκονται στο ύψος των απαιτήσεων της υψηλής γαστρονομίας. 

Τρία νησιά στο πιάτο 

Το μενού γευσιγνωσίας Pelagos on Tour είναι ουσιαστικά μία υλική προέκταση των παραστάσεων που ο σεφ Piscazzi συγκέντρωσε από τα ταξίδια του στα τρία προαναφερθέντα ελληνικά νησιά.

Παράλληλα, αποτελεί μία ακόμη απόδειξη της γευστικής ευφυΐας, αντίληψης και αγγίγματος του ίδιου. Για να τα καταφέρει, ήταν σημαντικό να κατανοήσει τη σχέση μεταξύ της γης, των κατοίκων της, της ιστορίας, του πολιτισμού και της γαστρονομικής κληρονομιάς τους.

Στο νόστιμο Pelagos τριών ελληνικών νησιών

Για να δημιουργήσει αυτό το μενού, αποφάσισε να δοκιμάσει τα προϊόντα στο φυσικό τους περιβάλλον και να μάθει τις γαστρονομικές παραδόσεις τους.

Έτσι, ξεκίνησε μια εβδομαδιαία περιοδεία σε κάθε νησί για να συναντήσει τους ανθρώπους πίσω από τις γεύσεις, τα χρώματα και τα αρώματα κάθε βασικού συστατικού.

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ PELAGOS ΝΕΟ ΜΕΝΟΥ 2022 7

"Στα τρία αυτά νησιά, μου άρεσε πολύ να συνδιαλέγομαι με τους ντόπιους και να συνομιλώ μαζί τους για τις πολύτιμες πρώτες ύλες που συλλέγονται με μεγάλη προσοχή από τη γη και τη θάλασσα. Ήταν υπέροχο να μαθαίνω για συνταγές που μεταδίδονται από γενιά σε γενιά" αναφέρει χαρακτηριστικά ο ίδιος. 

Το μενού γευσιγνωσίας των εννέα πιάτων (θα είναι διαθέσιμο μέχρι τον Οκτώβριο, μαζί με το μενού 360° που περιλαμβάνει ξεχωριστά πιάτα που έχουν αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου) θα μπορούσε εύκολα να θεωρηθεί μία ωδή στη γευστική δεξιοτεχνία των νησιών. 

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ PELAGOS ΝΕΟ ΜΕΝΟΥ 2022 1
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ PELAGOS ΝΕΟ ΜΕΝΟΥ 2022 3
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ PELAGOS ΝΕΟ ΜΕΝΟΥ 2022 4

Μεταξύ των γεύσεων θα συναντήσεις σαρδέλες Λέσβου με μαύρη ελιά, lardo, gazpacho κερασιού, αμύγδαλο και ευκάλυπτο, ξιφία Καλύμνου saltimbocca alla romana με αρακά και ραβέντι, καθώς και το κατσίκι Τήνου σε μπύρα pale ale της εταιρείας Noctua με βερίκοκο και σαμπούκο.

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ PELAGOS ΝΕΟ ΜΕΝΟΥ 2022 5
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ PELAGOS ΝΕΟ ΜΕΝΟΥ 2022 2

Το ελαιόλαδο της Λέσβου ολοκληρώνει το επιδόρπιο που περιλαμβάνει λευκή σοκολάτα, αμύγδαλο βανίλιας και άνθος όσμανθου. 

 


Info

Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη
Τηλ. 210 8901192

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας