Τα ελληνικά εστιατόρια του οδηγού Michelin για το 2021

CTC και Pelagos είναι οι νέες αστεράτες προσθήκες του περίφημου γαστρονομικού οδηγού.

Ο περίφημος γαστρονομικός οδηγός δημοσίευσε σήμερα, 19 Νοεμβρίου 2021, τη λίστα με τα εστιατόρια της Αθήνας που βραβεύονται με αστέρια Michelin και τις υπόλοιπες τιμητικές διακρίσεις. 

Οι σταθερές αξίες και οι νέες προσθήκες

Επιτέλους, βλέπουμε δύο νέα αστεράτα εστιατόρια -με ένα * έκαστο- και αυτά είναι το CTC του Αλέξανδρου Τσιοτίνη και το Pelagos του Four Seasons Astir Palace Hotel που τρέχει υπό τον  Luca Piscazzi.

> Διάβασε ακόμη: Γιατί το Noma αναδείχθηκε καλύτερο εστιατόριο του πλανήτη

Σταθερά στα αστέρια βρίσκονται τα Σπονδή (με 2*) και Botrini's, Hytra και Varoulko Seaside (1*).

 

 

 

 

Στην κατηγορία του Michelin Bib Gourmand, το Nolan και το Οικείο συναντώνται για ακόμη μία χρονιά, με new entry το Cerdo Negro 1985. Στο Main Selection προστέθηκαν 5 εστιατόρια και αυτά είναι τα Aleria, Le Pavillon, Okio, Athénée και Annie's Fine Cooking.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Athénée (@atheneeathens)

 

Συνολικά, στη λίστα του οδηγού Michelin για το 2021 συναντάμε 21 αθηναϊκά εστιατόρια, δείγμα της διαρκούς ανόδου της γαστρονομίας στην πρωτεύουσα τα τελευταία χρόνια.

> Διάβασε ακόμη: Τα καλύτερα μέρη για να φας στην Αθήνα, σύμφωνα με το Eater

Από την άλλη βέβαια, προβληματίζει για ακόμη μία χρονιά η απουσία εστιατορίων εκτός Αθήνας, παρά την εξαιρετική δουλειά που γίνεται και σε άλλα μέρη της χώρας μας. 

Αναλυτικά όλη η λίστα του οδηγού Michelin εδώ.

 
 
 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μπακαλιάρος που μιλά στη γλώσσα των καλοφαγάδων

Ο Παναγιώτης Ζώκος δίνει τη δική του εκδοχή για μία από τις πιο εκλεπτυσμένες συνταγές με ψάρι.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Στα θρυλικά τσιπουράδικα του Βόλου

Σημείο συνάντησης, παρέας και παρηγοριάς υπήρξαν κάποτε τα "πρόχειρα" και ταπεινά ταβερνάκια, σήμερα σύμβολο του Βόλου.

Αποκωδικοποιώντας το πιο ποθητό χαβιάρι του κόσμου με τον Edward Gant

O συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Hadid Caviar μιλά για τα μυστικά της επιτυχίας της στη βιομηχανία των θαλασσινών και τη σχέση του με την Ελλάδα.

Γραφει Ραφαελλα Ραλλη

Η (μάλλον) καλύτερη αλυσίδα fast food του πλανήτη

Μεγάλες αλήθειες με αφορμή τη σημερινή #FastFoodDay: Tα Five Guys παίζουν σε άλλο επίπεδο.

Γραφει Μπαμπης Δουκας