Τα ελληνικά εστιατόρια του οδηγού Michelin για το 2021

CTC και Pelagos είναι οι νέες αστεράτες προσθήκες του περίφημου γαστρονομικού οδηγού.

Ο περίφημος γαστρονομικός οδηγός δημοσίευσε σήμερα, 19 Νοεμβρίου 2021, τη λίστα με τα εστιατόρια της Αθήνας που βραβεύονται με αστέρια Michelin και τις υπόλοιπες τιμητικές διακρίσεις. 

Οι σταθερές αξίες και οι νέες προσθήκες

Επιτέλους, βλέπουμε δύο νέα αστεράτα εστιατόρια -με ένα * έκαστο- και αυτά είναι το CTC του Αλέξανδρου Τσιοτίνη και το Pelagos του Four Seasons Astir Palace Hotel που τρέχει υπό τον  Luca Piscazzi.

> Διάβασε ακόμη: Γιατί το Noma αναδείχθηκε καλύτερο εστιατόριο του πλανήτη

Σταθερά στα αστέρια βρίσκονται τα Σπονδή (με 2*) και Botrini's, Hytra και Varoulko Seaside (1*).

 

 

 

 

Στην κατηγορία του Michelin Bib Gourmand, το Nolan και το Οικείο συναντώνται για ακόμη μία χρονιά, με new entry το Cerdo Negro 1985. Στο Main Selection προστέθηκαν 5 εστιατόρια και αυτά είναι τα Aleria, Le Pavillon, Okio, Athénée και Annie's Fine Cooking.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Athénée (@atheneeathens)

 

Συνολικά, στη λίστα του οδηγού Michelin για το 2021 συναντάμε 21 αθηναϊκά εστιατόρια, δείγμα της διαρκούς ανόδου της γαστρονομίας στην πρωτεύουσα τα τελευταία χρόνια.

> Διάβασε ακόμη: Τα καλύτερα μέρη για να φας στην Αθήνα, σύμφωνα με το Eater

Από την άλλη βέβαια, προβληματίζει για ακόμη μία χρονιά η απουσία εστιατορίων εκτός Αθήνας, παρά την εξαιρετική δουλειά που γίνεται και σε άλλα μέρη της χώρας μας. 

Αναλυτικά όλη η λίστα του οδηγού Michelin εδώ.

 
 
 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο

Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Chic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza

Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.

10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά

Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα

Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.

Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'

Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.

Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια

Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα