Οι μεγάλοι νικητές των Tasty Awards 2023

Τα Tasty Awards, τα μοναδικά βραβεία εστίασης στην Ελλάδα που ψηφίζονται από το κοινό, δεν σταματούν να εξελίσσονται.

Γράφει: Esquire Editors 03 Απριλίου 2023

Απονεμήθηκαν την Τρίτη 28 Μαρτίου τα Tasty Awards στα αγαπημένα εστιατόρια του κοινού για το 2023. Η λαμπερή τελετή πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και το παρόν έδωσαν εκπρόσωποι των media, του επιχειρηματικού κόσμου, της πολιτικής ηγεσίας, αλλά και το κοινό.

Την παρουσίαση της βραδιάς είχαν ο Λάμπρος Φισφής και ο Δημήτρης Μακαλιάς που κυριολεκτικά ξεσήκωσαν το κοινό με τα εύστοχα σχόλια τους και τις απίστευτες ατάκες τους για όλα και για όλους.

Πολλοί δημοφιλείς chef παραβρέθηκαν όπως ο Λευτέρης Λαζάρου, ο Χριστόφορος Πέσκιας και ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος από τους πιο δημιουργικούς στην Ελλάδα σήμερα, ενώ τα Tasty Awards απένειμαν ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και αγαπημένοι καλλιτέχνες του κοινού, ανάμεσα τους οι: Μαρία Σολωμού, Μέμος Μπεγνής και Ρένος Ρώτας.

Τα Tasty Awards, τα μοναδικά βραβεία εστίασης στην Ελλάδα που ψηφίζονται από το κοινό, δεν σταματούν να εξελίσσονται. Φέτος ο θεσμός καθιέρωσε ένα νέο βραβείο, αυτό για τον Αγαπημένο Chef της χρονιάς. Το συγκεκριμένο βραβείο κέρδισε ο Λευτέρης Λαζάρου ο οποίος ανεβαίνοντας στη σκηνή των Tasty Awards μίλησε με αισιοδοξία για το μέλλον της ελληνικής γαστρονομίας.

Κοινό συμπέρασμα της βραδιάς ήταν το μεγάλο ενδιαφέρον του κόσμου για τα εστιατόρια και την γαστρονομία. Συμπέρασμα που προκύπτει και από τη μεγάλη συμμετοχή του κοινού στην ψηφοφορία. Στο διάστημα των 3 μηνών που εξελισσόταν η online ψηφοφορία στο tasty-guide.gr καταγράφηκαν περισσότερες από 60.000 ψήφοι από το κοινό, ένα εξαιρετικά αισιόδοξο μήνυμα για ολόκληρη την εστίαση στην Ελλάδα.

Μετά την ολοκλήρωση των βραβεύσεων ακολούθησε cocktail party στον χώρο του Πειραιώς 206, του νέου εστιατορίου του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης όπου οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν, να ανταλλάξουν απόψεις και να συγχαρούν τους νικητές απολαμβάνοντας ένα ιδιαίτερο μενού, εμπνευσμένο από τις κατηγορίες των Tasty Awards. Τη μουσική επιμέλεια της βραδιάς είχε η Μαρία Παπιδάκη.

Αναλυτικά τα αγαπημένα εστιατόρια του κοινού για το 2022 

  • The Greeks: Βασίλαινας
  • 100% Meat: Drakoulis Dry & Raw
  • Hotel Restaurants: Sense Restaurant
  • Bar & Wine Restaurants: Balthazar
  • Street Food: Guerilla Chef Burgers
  • 100% Fish & Seafood: Αφρόψαρο
  • The Italians: Ovio
  • Modern Creative: Nolan
  • Bars: Upupa Epops -The Bar
  • Fine Dining: Varoulko Seaside
  • Δημοφιλέστερο Εστιατόριο 2023: Ovio

Αγαπημένος Chef για το 2023 αναδείχθηκε ο Λευτέρης Λαζάρου και βραβεύτηκε από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη ο οποίος στην ομιλία του τόνισε τη σημασία της γαστρονομίας για την ανάπτυξη της Αττικής και γενικότερα της χώρας. Ο κ. Πατούλης ήταν ιδιαίτερα αισιόδοξος για το μέλλον της εστίασης σχολιάζοντας πολύ θετικά τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στα Tasty Awards.

Χορηγοί των Tasty Awards 2023:

  • Βίκος
  • Don Papa Rum
  • Βίκος Cola
  • Metro Cash & Carry

Από: tasty-guide.gr 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας