
Στο Thomas 1971 Tavern ξυπνούν γευστικές μνήμες μιας άλλης εποχής
Αν αναρωτιέσαι πώς μπορεί να αναβιώσει η παραδοσιακή αστική ταβέρνα από τα 50s και μετά, τότε στο Κουκάκι θα λάβεις πειστικά νόστιμες απαντήσεις.
Ένας φόρος τιμής στην παραδοσιακή ελληνική κουζίνα αλλά και μία ξεχωριστή αναβίωση της εξευγενισμένης μεταπολεμικής ταβέρνας της Αθήνας, από τις αρχές της δεκαετίας του 1950 και έπειτα. Αυτό είναι το Thomas 1971 Tavern, που εδώ και λίγους μήνες υπηρετεί την πιο γνήσια εκδοχή της ντόπιας γαστρονομίας, σε έναν άκρως φιλόξενο και προσεκτικά επιμελημένο χώρο, στο Κουκάκι και μία από τις πιο προνομιακές γωνιές της δημοφιλούς γειτονιάς.

Ο γνωστός σκηνογράφος Αντώνης Χαλκιάς (από τις δημοφιλείς τηλεοπτικές παραγωγές "Το Νησί", οι "Άγριες Μέλισσες" και" Ο Παράδεισος των Κυριών" κ.α.) είναι αυτός που αποτύπωσε στο απόλυτο την αισθητική της προαναφερθείσας εποχής, σε μία γοητευτική προσομοίωση της πιο εκλεπτυσμένης αστικής ταβέρνας.
> Διάβασε ακόμη: 'Μεταλλικό ή Ανθρακούχο'; Το ευαίσθητο θέμα του νερού στα εστιατόρια
Στο αψεγάδιαστο οπτικό σύνολο συνυπάρχουν ιδανικά –μεταξύ άλλων– μάρμαρο και ξύλο, μάλλινα υφάσματα στους τοίχους, χειροποίητοι θόλοι στα ταβάνια και εξίσου χειροποίητα φουρούσια για τα εξωτερικά φώτα.
Η γευστική απεικόνιση της περιόδου επιτυγχάνεται μέσω μιας καθαρά παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας, σε ένα μενού που έχει επιμεληθεί ο σεφ Χρήστος Παπαθεοδώρου και εκτελεί εντός ο σεφ Δημήτρης Παναγιώτου.

Διαλεχτές πρώτες ύλες και zero waste λογική μεταφράζονται σε πιάτα που ξυπνούν μνήμες στο ελληνικό κοινό και κάνουν τον επισκέπτη από οποιαδήποτε γωνιά του πλανήτη να μείνει με το στόμα ανοιχτό, ειδικά όταν αναλογίζεται τη σχέση ποιότητας-τιμής.



Τέτοια ακριβώς θεωρούνται τα σουτζουκάκια με πουρέ πατάτας με ξινόγαλο, το φινετσάτο παστίτσιο, το αρνί στο φούρνο με άγρια χόρτα εποχής και αρωματικά βότανα, το ιμάμ με τσακώνικη μελιτζάνα και μπόλικες ακόμη προτάσεις.
> Διάβασε ακόμη: Πώς οι Ιταλοί διαμόρφωσαν την παγκόσμια μπαρ σκηνή
Πιο πριν, όλα ξεκινούν με το δικό τους φουρνιστό ψωμί από σπιτικό προζύμι και λίγο μετά κλείνουν γλυκά με έναν θαυμάσιο μπακλαβά. Στα plus, η περιεκτική οινική λίστα με ετικέτες του εγχώριου αμπελώνα καθώς και η ευχάριστη cocktail list.
Info
Δημητρακοπούλου 18-22, Κουκάκι
Τηλ. 210 9249466
Καθημερινά από τις 08.00
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ
Delifish by Trizoni στην ανανεωμένη Αγορά Μοδιάνο
Η Αγορά Μοδιάνο υποδέχεται το νέο concept store στην new age ψαροφαγία: το πολυαναμενόμενο Delifish.
Διπλή βράβευση για την Kayak στα Great Taste Awards 2023
Οι δύο επετειακές γεύσεις της Kayak που διακρίθηκαν στα Great Taste Awards 2023.
Απολαμβάνοντας τα καλύτερα εστιατόρια της χώρας σε ειδική τιμή στις Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2023
Τα καλύτερα εστιατόρια της χώρας μας καλούν σε μία μεγάλη γευστική γιορτή.
Χρυσοί Σκούφοι 2023 | Τα πρόσωπα που έδωσαν το 'παρών'
Την επετειακή τελετή τίμησαν με την παρουσία τους άτομα από τον καλλιτεχνικό, γαστρονομικό, επιχειρηματικό και πολιτικό κόσμο.
Οι νικητές των Χρυσών Σκούφων 2023
Δες τους νικητές των Χρυσών Σκούφων που απονεμήθηκαν την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου στο Grand Ball Room του ξενοδοχείου "Μεγάλη Βρεταννία".