
Στο Thomas 1971 Tavern ξυπνούν γευστικές μνήμες μιας άλλης εποχής
Αν αναρωτιέσαι πώς μπορεί να αναβιώσει η παραδοσιακή αστική ταβέρνα από τα 50s και μετά, τότε στο Κουκάκι θα λάβεις πειστικά νόστιμες απαντήσεις.

Ένας φόρος τιμής στην παραδοσιακή ελληνική κουζίνα αλλά και μία ξεχωριστή αναβίωση της εξευγενισμένης μεταπολεμικής ταβέρνας της Αθήνας, από τις αρχές της δεκαετίας του 1950 και έπειτα. Αυτό είναι το Thomas 1971 Tavern, που εδώ και λίγους μήνες υπηρετεί την πιο γνήσια εκδοχή της ντόπιας γαστρονομίας, σε έναν άκρως φιλόξενο και προσεκτικά επιμελημένο χώρο, στο Κουκάκι και μία από τις πιο προνομιακές γωνιές της δημοφιλούς γειτονιάς.

Ο γνωστός σκηνογράφος Αντώνης Χαλκιάς (από τις δημοφιλείς τηλεοπτικές παραγωγές "Το Νησί", οι "Άγριες Μέλισσες" και" Ο Παράδεισος των Κυριών" κ.α.) είναι αυτός που αποτύπωσε στο απόλυτο την αισθητική της προαναφερθείσας εποχής, σε μία γοητευτική προσομοίωση της πιο εκλεπτυσμένης αστικής ταβέρνας.
> Διάβασε ακόμη: 'Μεταλλικό ή Ανθρακούχο'; Το ευαίσθητο θέμα του νερού στα εστιατόρια
Στο αψεγάδιαστο οπτικό σύνολο συνυπάρχουν ιδανικά –μεταξύ άλλων– μάρμαρο και ξύλο, μάλλινα υφάσματα στους τοίχους, χειροποίητοι θόλοι στα ταβάνια και εξίσου χειροποίητα φουρούσια για τα εξωτερικά φώτα.
Η γευστική απεικόνιση της περιόδου επιτυγχάνεται μέσω μιας καθαρά παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας, σε ένα μενού που έχει επιμεληθεί ο σεφ Χρήστος Παπαθεοδώρου και εκτελεί εντός ο σεφ Δημήτρης Παναγιώτου.

Διαλεχτές πρώτες ύλες και zero waste λογική μεταφράζονται σε πιάτα που ξυπνούν μνήμες στο ελληνικό κοινό και κάνουν τον επισκέπτη από οποιαδήποτε γωνιά του πλανήτη να μείνει με το στόμα ανοιχτό, ειδικά όταν αναλογίζεται τη σχέση ποιότητας-τιμής.



Τέτοια ακριβώς θεωρούνται τα σουτζουκάκια με πουρέ πατάτας με ξινόγαλο, το φινετσάτο παστίτσιο, το αρνί στο φούρνο με άγρια χόρτα εποχής και αρωματικά βότανα, το ιμάμ με τσακώνικη μελιτζάνα και μπόλικες ακόμη προτάσεις.
> Διάβασε ακόμη: Πώς οι Ιταλοί διαμόρφωσαν την παγκόσμια μπαρ σκηνή
Πιο πριν, όλα ξεκινούν με το δικό τους φουρνιστό ψωμί από σπιτικό προζύμι και λίγο μετά κλείνουν γλυκά με έναν θαυμάσιο μπακλαβά. Στα plus, η περιεκτική οινική λίστα με ετικέτες του εγχώριου αμπελώνα καθώς και η ευχάριστη cocktail list.
Info
Δημητρακοπούλου 18-22, Κουκάκι
Τηλ. 210 9249466
Καθημερινά από τις 08.00
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα
Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΌλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς
Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΑυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο
Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΠίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;
Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΑυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα
Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.
Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις
"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.
Γραφει Νικη Κοντομηνα