La Meat Μaison σε καρνιβορικό upgrade
Το απροσποίητα elegant σποτ στην Κηφισιά ξεχωρίζει για την πηγαία φιλόξενη ατµόσφαιρα και, ασφαλώς, τις premium κρεάτινες προτάσεις του.
Από την πρώτη κιόλας στιγμή της εμφάνισής του στα της γεύσης δρώμενα στα μέρη μας, το brand La Meat Μaison έκανε θόρυβο. Βλέπεις, οι ηχηρές συνεργασίες με τις καλύτερες φάρμες του κόσμου αλλά και η περίφημη τροφοδότρια Olive Wagyu Farm στην Ολλανδία, οι σπάνιες κοπές που εμπνέουν δημιουργίες υψηλής μαγειρικής, το ανθρώπινο δυναμικό που θέτει την αφοσίωση των ιπποτών στην υπηρεσία της αυτού εξοχότητας βρώσιμης σάρκας και πλήθος άλλων λόγων, το έχουν καθιερώσει ως ένα ολιστικό 'portal' για τους aficionados του ποιοτικού κρέατος.
Η αθηναϊκή έδρα του La Meat Maison ανάβει φωτιές στα Β.Π. εδώ και περίπου έναν χρόνο, έχοντας έναν πολυσυλλεκτικά κομψό χαρακτήρα –κάπου ανάμεσα σε μητροπολιτικό μπιστρό, premium κρεοπωλείο, προσεγμένο deli και ενημερωμένη κάβα–, αλλά πάντοτε με τον ιδιαίτερο και feelgood χώρο του εστιατορίου στο επίκεντρο.
© Δημήτρης Σκιγκόπουλος
© Δημήτρης Σκιγκόπουλος
© Δημήτρης ΣκιγκόπουλοςΚαι εκεί ακριβώς γίνεται το focus του ενδιαφέροντός του, που δεν είναι άλλο από το εξαιρετικά ποιοτικό κρέας και όλες τις προεκτάσεις του.
Το La Meat Maison ωριμάζει όμορφα, έχοντας πια καθιερωθεί ως μια σημαντική πινέζα στην εστιατορική καρνιβορική χαρτογραφία της πόλης, πατώντας αρχικά στη θαυμάσια πρώτη ύλη και τις εκλεκτές κοπές που χαζεύει κανείς στις βιτρίνες του, αλλά προχωρώντας και αρκετά πιο μακριά από αυτές, ειδικά αν πιάσει κάποιο από τα άνετα τραπέζια της σάλας ή της "αυλής" του ή ακόμη και μία θέση στο μαρμάρινο μπαρ, ακριβώς μπροστά από την κουζίνα – εκεί δηλαδή που λαμβάνει χώρα η δράση.
© Δημήτρης ΣκιγκόπουλοςΟ χαρισματικός σεφ Μιχάλης Μερζένης τρέχει τα πάντα όσον αφορά τη γεύση στο εστιατόριο, προμηθεύοντας τον επισκέπτη με τα εκλεκτότερα των εδεσμάτων, σε μια απολαυστική προσέγγιση upgraded κρεατοαπόλαυσης.
© Δημήτρης Σκιγκόπουλος
© Δημήτρης ΣκιγκόπουλοςΕπιλογές σαν το αλλιώτικο παστίτσιο με σιγομαγειρεμένο short rib, τον γύρο από αρνί στον ξυλόφουρνο, τα μαντί με μοσχάρι Black Angus, το μοσχαρίσιο foie gras με λάδι wagyu είναι μόνο μερικές εκ των πειστικότερων αποδείξεων, ενώ αξίζει να αναφερθεί πως παίζουν πολύ δυνατά sides σαν τις mashed πατάτες με κρούστα παρμεζάνας και πάνκο ή το σχαράτο μποκ τσόι με λαδόξυδο αλλά και το γεγονός πως στην κάρτα του συναντάς και vegetarian προτάσεις - και μάλιστα μερακλίδικες.
© Δημήτρης Σκιγκόπουλος
© Δημήτρης ΣκιγκόπουλοςΟι αποκλειστικές ετικέτες κρασιών από όλο τον κόσμο και μια πολύ ιδιαίτερη λίστα cocktails από τη μονίμως φορμαρισμένη ομάδα του μυκονιάτικου Nõema συμπληρώνουν την όλη εμπειρία, με τρόπο εμφατικό.
* EINAI TO LA MEAT MAISON ENA AΠΟ ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΣΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ; ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ MEAT ΤΩΝ TASTY AWARDS 2024 x ESQUIRE - ΨΗΦΙΣΕ ΕΔΩ
Info
Χαριλάου Τρικούπη 92 και Αλαµάνας, Κηφισιά, τηλ. 210 8087372, 210 8085183, www.lameatmaison.com, FB: La Meat Maison, IG: @lameatmaison
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο
Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςChic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza
Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.
10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά
Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΈνα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα
Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.
Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'
Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.
Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια
Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.
Γραφει Νικη Κοντομηνα