La Meat Μaison σε καρνιβορικό upgrade

Το απροσποίητα elegant σποτ στην Κηφισιά ξεχωρίζει για την πηγαία φιλόξενη ατµόσφαιρα και, ασφαλώς, τις premium κρεάτινες προτάσεις του.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 07 Δεκεμβρίου 2023

Από την πρώτη κιόλας στιγμή της εμφάνισής του στα της γεύσης δρώμενα στα μέρη μας, το brand La Meat Μaison έκανε θόρυβο. Βλέπεις, οι ηχηρές συνεργασίες με τις καλύτερες φάρμες του κόσμου αλλά και η περίφημη τροφοδότρια Olive Wagyu Farm στην Ολλανδία, οι σπάνιες κοπές που εμπνέουν δημιουργίες υψηλής μαγειρικής, το ανθρώπινο δυναμικό που θέτει την αφοσίωση των ιπποτών στην υπηρεσία της αυτού εξοχότητας βρώσιμης σάρκας και πλήθος άλλων λόγων, το έχουν καθιερώσει ως ένα ολιστικό 'portal' για τους aficionados του ποιοτικού κρέατος.

Η αθηναϊκή έδρα του La Meat Maison ανάβει φωτιές στα Β.Π. εδώ και περίπου έναν χρόνο, έχοντας έναν πολυσυλλεκτικά κομψό χαρακτήρα –κάπου ανάμεσα σε μητροπολιτικό μπιστρό, premium κρεοπωλείο, προσεγμένο deli και ενημερωμένη κάβα–, αλλά πάντοτε με τον ιδιαίτερο και feelgood χώρο του εστιατορίου στο επίκεντρο.

La Meat Μaison σε καρνιβορικό upgrade© Δημήτρης Σκιγκόπουλος
Το εστιατόριο La Meat Maison στην Κηφισιά 7© Δημήτρης Σκιγκόπουλος
Το εστιατόριο La Meat Maison στην Κηφισιά 6© Δημήτρης Σκιγκόπουλος

Και εκεί ακριβώς γίνεται το focus του ενδιαφέροντός του, που δεν είναι άλλο από το εξαιρετικά ποιοτικό κρέας και όλες τις προεκτάσεις του.

Το La Meat Maison ωριμάζει όμορφα, έχοντας πια καθιερωθεί ως μια σημαντική πινέζα στην εστιατορική καρνιβορική χαρτογραφία της πόλης, πατώντας αρχικά στη θαυμάσια πρώτη ύλη και τις εκλεκτές κοπές που χαζεύει κανείς στις βιτρίνες του, αλλά προχωρώντας και αρκετά πιο μακριά από αυτές, ειδικά αν πιάσει κάποιο από τα άνετα τραπέζια της σάλας ή της "αυλής" του ή ακόμη και μία θέση στο μαρμάρινο μπαρ, ακριβώς μπροστά από την κουζίνα – εκεί δηλαδή που λαμβάνει χώρα η δράση. 

Το εστιατόριο La Meat Maison στην Κηφισιά 4© Δημήτρης Σκιγκόπουλος

Ο χαρισματικός σεφ Μιχάλης Μερζένης τρέχει τα πάντα όσον αφορά τη γεύση στο εστιατόριο, προμηθεύοντας τον επισκέπτη με τα εκλεκτότερα των εδεσμάτων, σε μια απολαυστική προσέγγιση upgraded κρεατοαπόλαυσης.

Το εστιατόριο La Meat Maison στην Κηφισιά 1© Δημήτρης Σκιγκόπουλος
Το εστιατόριο La Meat Maison στην Κηφισιά 2© Δημήτρης Σκιγκόπουλος

Επιλογές σαν το αλλιώτικο παστίτσιο με σιγομαγειρεμένο short rib, τον γύρο από αρνί στον ξυλόφουρνο, τα μαντί με μοσχάρι Black Angus, το μοσχαρίσιο foie gras με λάδι wagyu είναι μόνο μερικές εκ των πειστικότερων αποδείξεων, ενώ αξίζει να αναφερθεί πως παίζουν πολύ δυνατά sides σαν τις mashed πατάτες με κρούστα παρμεζάνας και πάνκο ή το σχαράτο μποκ τσόι με λαδόξυδο αλλά και το γεγονός πως στην κάρτα του συναντάς και vegetarian προτάσεις - και μάλιστα μερακλίδικες.

Το εστιατόριο La Meat Maison στην Κηφισιά 3© Δημήτρης Σκιγκόπουλος
Το εστιατόριο La Meat Maison στην Κηφισιά 5© Δημήτρης Σκιγκόπουλος

Οι αποκλειστικές ετικέτες κρασιών από όλο τον κόσμο και μια πολύ ιδιαίτερη λίστα cocktails από τη μονίμως φορμαρισμένη ομάδα του μυκονιάτικου Nõema συμπληρώνουν την όλη εμπειρία, με τρόπο εμφατικό.

* EINAI TO LA MEAT MAISON ENA AΠΟ ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΣΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ; ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ MEAT ΤΩΝ TASTY AWARDS 2024 x ESQUIRE - ΨΗΦΙΣΕ ΕΔΩ


Info

Χαριλάου Τρικούπη 92 και Αλαµάνας, Κηφισιά, τηλ. 210 8087372, 210 8085183, www.lameatmaison.com, FB: La Meat Maison, IG: @lameatmaison

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τα φαγητά πολυτελείας που κάποτε δεν έτρωγε σχεδόν κανείς

Από τις premium κοπές μέχρι τον αστακό, όλα εκείνα τα εδέσματα που βρέθηκαν ιστορικά από τον πάτο στην κορυφή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας