Όπως εύκολα αντιλαμβάνεσαι από μία πρώτη ανάγνωση του ονόματός του, το εστιατόριο του εξαιρετικού ξενοδοχείου Rocabella Mykonos, στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου, φιλοδοξεί να ταξιδέψει γευστικά τον επισκέπτη σε γεύσεις οικείες και γνωστές, στις οποίες ωστόσο ο σεφ Μιχάλης Κίκης έχει προσδώσει σύγχρονες πινελιές όσο και όμορφες παρουσιάσεις.

Αρχικά, στο Reeza θα σε κερδίσει η feelgood ατμόσφαιρα στον λιτά κομψό και άκρως ατμοσφαιρικό χώρο του δίπλα στην εντυπωσιακή πισίνα του ξενοδοχείου. Το ύφος δεν διαφοροποιείται ουσιαστικά από τον Boho-Chic χαρακτήρα και την γενικότερη φιλοσοφία του Rocabella.

Αυτό όμως που -ορθά- κάνει την πραγματική διαφορά είναι ασφαλώς η κουζίνα του Reeza και το νέο μενού που φέρει την υπογραφή του Μιχάλη Κίκη. To μυρωδάτο γκασπάτσο με κύβους καρπουζιού και μους φέτας, το έξοχο black cod αυγολέμονο, το γεμάτο και βαθύ αυγό με πουρέ πατάτας, flakes παρμεζάνας και προσούτο, το αρνί με την έξοχα καπνισμένη μελιτζάνα είναι μόνο κάποια από τα πιάτα, που διατηρώντας την ελληνικότητα της γεύσης τους συμβαδίζουν με διεθνείς γαστρονομικές ιδέες, έχοντας πανέμορφες παρουσιάσεις όσο και ισορροπία, συνοψίζοντας εξαιρετικά το πνεύμα του "think globally, act locally" σε ένα τραπέζι. Μια φιλοσοφία που ασφαλώς θα έπρεπε να γίνει νόμος στη γαστρονομική σκηνή ενός προορισμού όπως είναι αυτή τη στιγμή η Μύκονος.

Στo Reeza πάντως το καταφέρνουν περίφημα: γεύσεις του τόπου μας, δωσμένες σε ένα διεθνές κοινό, με τον δημιουργικό τρόπο που ακριβώς χρειάζεται, σε ένα ελληνικό εστιατόριο, εν έτει το 2018.

Για το τέλος, δεν θα μπορούσα παρά να κάνω και μια αναφορά στα γλυκά του pastry chef Σπύρου Αρτελάρη, που κλείνουν με τον ιδανικότερο τρόπο τη γαστρονομική εμπειρία του Reeza. Τόσο το pre-dessert Olive Oil με βάση από ζελέ ελαιόλαδου, κρεμέ από raspberry και παγωτό λευκής σοκολάτας όσο και τα -εκτός των άλλων instagramικότατα- mignardises είναι θαυμάσια.

Info

ROCABELLA Mykonos Hotel

Άγιος Στέφανος, Μύκονος τηλ. 22890 28930