
Στο Reeza θα δοκιμάσεις την ελληνική κουζίνα του χθες, του σήμερα και του αύριο
Tο εστιατόριο του Rocabella Mykonos καταφέρνει και κάνει τη διαφορά στο νησί των Ανέμων.

Όπως εύκολα αντιλαμβάνεσαι από μία πρώτη ανάγνωση του ονόματός του, το εστιατόριο του εξαιρετικού ξενοδοχείου Rocabella Mykonos, στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου, φιλοδοξεί να ταξιδέψει γευστικά τον επισκέπτη σε γεύσεις οικείες και γνωστές, στις οποίες ωστόσο ο σεφ Μιχάλης Κίκης έχει προσδώσει σύγχρονες πινελιές όσο και όμορφες παρουσιάσεις.

Αρχικά, στο Reeza θα σε κερδίσει η feelgood ατμόσφαιρα στον λιτά κομψό και άκρως ατμοσφαιρικό χώρο του δίπλα στην εντυπωσιακή πισίνα του ξενοδοχείου. Το ύφος δεν διαφοροποιείται ουσιαστικά από τον Boho-Chic χαρακτήρα και την γενικότερη φιλοσοφία του Rocabella.

Αυτό όμως που -ορθά- κάνει την πραγματική διαφορά είναι ασφαλώς η κουζίνα του Reeza και το νέο μενού που φέρει την υπογραφή του Μιχάλη Κίκη. To μυρωδάτο γκασπάτσο με κύβους καρπουζιού και μους φέτας, το έξοχο black cod αυγολέμονο, το γεμάτο και βαθύ αυγό με πουρέ πατάτας, flakes παρμεζάνας και προσούτο, το αρνί με την έξοχα καπνισμένη μελιτζάνα είναι μόνο κάποια από τα πιάτα, που διατηρώντας την ελληνικότητα της γεύσης τους συμβαδίζουν με διεθνείς γαστρονομικές ιδέες, έχοντας πανέμορφες παρουσιάσεις όσο και ισορροπία, συνοψίζοντας εξαιρετικά το πνεύμα του "think globally, act locally" σε ένα τραπέζι. Μια φιλοσοφία που ασφαλώς θα έπρεπε να γίνει νόμος στη γαστρονομική σκηνή ενός προορισμού όπως είναι αυτή τη στιγμή η Μύκονος.

Στo Reeza πάντως το καταφέρνουν περίφημα: γεύσεις του τόπου μας, δωσμένες σε ένα διεθνές κοινό, με τον δημιουργικό τρόπο που ακριβώς χρειάζεται, σε ένα ελληνικό εστιατόριο, εν έτει το 2018.

Για το τέλος, δεν θα μπορούσα παρά να κάνω και μια αναφορά στα γλυκά του pastry chef Σπύρου Αρτελάρη, που κλείνουν με τον ιδανικότερο τρόπο τη γαστρονομική εμπειρία του Reeza. Τόσο το pre-dessert Olive Oil με βάση από ζελέ ελαιόλαδου, κρεμέ από raspberry και παγωτό λευκής σοκολάτας όσο και τα -εκτός των άλλων instagramικότατα- mignardises είναι θαυμάσια.

Info
ROCABELLA Mykonos Hotel
Άγιος Στέφανος, Μύκονος τηλ. 22890 28930
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα
Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΌλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς
Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΑυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο
Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΠίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;
Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΑυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα
Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.
Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις
"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.
Γραφει Νικη Κοντομηνα