Το κρέας σημειώνει αυτή τη σεζόν μεγάλο σουξέ στα αθηναϊκά εστιατορικά δρώμενα. Ειδικά, στα νότια προάστια μόνο λίγες δεν είναι οι καρνιβορικές αφίξεις του τελευταίου έτους. Ανάμεσα σε αυτές και το DB.one, που έκανε πρεμιέρα πριν από περίπου έναν χρόνο. 

Ο Ulas Tunc δεν είναι κάποιος τυχαίος στα της εστίασης πεπραγμένα: Η οικογένειά του διατηρεί εστιατόρια στην Κωνσταντινούπολη ενώ έχει επιτελέσει για σημαντικό διάστημα head chef του Nusr-Et σε Μύκονο και Ντουμπάι. Σχεδόν νομοτελειακά λοιπόν δε θα μπορούσε παρά να έχει αποκτήσει μία στενή σχέση με το κρέας και τη διαχείρισή του, όπως εύλογα αντιλαμβάνεται κανείς.

Στο καρνιβορικό σύμπαν του Ulas Tunc

Ο ίδιος επέλεξε τα αρχικά των ονομάτων των παιδιών του και ένα παιχνίδισμα με τη λέξη t-bone για να βαπτίσει το εστιατόριό του, που συναντάται σε ένα ευρύχωρο και κομψά φροντισμένο εσωτερικό κοντά στην πλατεία Εσπερίδων, εκεί που η οδός Κύπρου συναντά την Ήρας.

Χώρος οικεία αρχοντικός, με προσεκτικές νότες πολυτέλειας, ανοιχτή κουζίνα και ένα μεγάλο μπαρ. Και βιτρίνες. Σε αυτές ακριβώς σε προσκαλούν για window -αρχικά- shopping οι εκλεκτές κοπές - άλλες σκεπασμένες με χρυσοποίκιλτο μανδύα, άλλες όχι. Σε κάθε περίπτωση όμως εδώ θα συναντήσεις κάποιες από τις πιο ξεχωριστές του σπορ, από επιλεγμένες φάρμες της Ιαπωνίας, της Αυστραλίας και της Αμερικής. 

Περνώντας λοιπόν στο αντικείμενο της σπουδής του DB.one, η παράσταση εδώ ξεκινά με α λα μινούτ ωμές παρασκευές, μπροστά από κάθε τραπέζι. Εξαιρετικά κομμένο μοσχαρίσιο ταρτάρ, καρυκευμένο με φρέσκο κρεμμυδάκι, παλαιωμένο κονιάκ ελαιόλαδο και μουστάρδα Ντιζόν - βελούδινο και βουτυράτο. Έπειτα το καρπάτσιο σε ρολό, με baby ρόκα και παλαιωμένη παρμεζάνα στέκεται στο ίδιο υψηλό επίπεδο, ενώ η τριλογία των ωμών ολοκληρώνεται με το wagyu nigiri, που καψαλίζεται on the spot, προτού σκεπαστεί με φύλλα χρυσού και μαύρο χαβιάρι.

Wagyu burger περιλαμβάνει η συνέχεια, με το μπιφτεκόψωμο εδώ να είναι ζουμερά νόστιμο, συν τη γλύκα του καραμελωμένου κρεμμυδιού που προσθέτει έξτρα πόντους. 

Και έπειτα, τα βαριά χαρτιά: Black Angus και αυστραλιανό wagyu ψημένα στην εντέλεια - το ένα από τα δύο τυλιγμένο με φύλλα χρυσού, που μόνο στο πεδίο του εντυπωσιασμού προσφέρουν. Δεν αφαιρούν όμως την απίστευτη γεύση του κρέατος, με το ενδομυϊκό λίπος να λιώνει και να κάνει άψογα τη δουλειά.

Δε φεύγεις, ασφαλώς, δίχως να δοκιμάσεις τον μπακλαβά: Ένα παζλ από τραγανότατα φύλλα και φιστίκι Αιγίνης, συν παγωτό καϊμάκι, που συναρμολογείται μπροστά σου με κινήσεις σχεδόν χορευτικές. Όπως θα τον έτρωγες στην Πόλη δηλαδή. 


Info

Κύπρου 65, Γλυφάδα
Τηλ. 210 8981018, 6976 736982
db.one
FB: DB.one 
IG: @thedb.one

Ακολούθησε το Esquire σε FacebookInstagram και Twitter.