Ωριμάζει πολύ όμορφα το κομψό και οικείο εστιατόριο του Giovanni Scaraggi, που εδώ και δύο περίπου χρόνια χαράσσει τη δική του ξεχωριστή πορεία στα Άνω Πετράλωνα και την οδό Τρώων. Κι αυτό γιατί το Sole Giaguaro προσεγγίζει την ιταλική κουζίνα με τρόπο ιδιαίτερο και γευστικό, με σύγχρονη ματιά και sui generis concept, καθώς και με μια fine comfort προσέγγιση.
Ο πολυταξιδεμένος μάγειρας από το Μπάρι και η ομάδα του παρουσιάζουν αυτή την περίοδο διάφορες εποχικές αλλαγές στο μενού αλλά και έξτρα αφορμές για να βρεθεί κανείς τον καλόβολο χώρο τους.
Όσον αφορά την κάρτα ξεκινάς πια με κάποια σαλάτα στην οποία πρωταγωνιστούν φρέσκα φρούτα (ροδάκινο, φράουλα κ.α. έχουν ξεχωριστή θέση εκεί), για να συνεχίσεις με τις παρασκευές με ωμό ψάρι ή το φίνο καρπάτσιο κολοκυθάκι με κολοκυθοανθούς και dressing ξηρών καρπών που συμπλέουν με σταθερές κι αγαπημένες προτάσεις όπως το χταπόδι με γκουαντσιάλε και μαυρομάτικα φασόλια.
Τα καπελέτι γεμίζονται πια καπνιστό τυρί, mix θαλασσινών και σάλτσα μπουγιαμπέσας, οι παπαρδέλες φτάνουν με ραγού κόκορα και το ευφάνταστο ριζότο με καπνιστή μελιτζάνα και γλυκάδια αρνιού.
Το ψάρι ημέρας είναι διαρκώς top και σερβίρεται με λαχανικά εποχής. Για εκείνους που θέλουν να δουν και μία vegetarian προοπτική, πολύ αξιόλογο είναι το steak σελινόριζας με ντεμιγκλάς λαχανικών, καραμέλα μαύρου σκόρδου και κραμπλ ξηρών καρπών. Γενικά, έχει δοθεί σημαντική έμφαση στην πρώτη ύλη.
Υπάρχει επιπροσθέτως ένα καινούριο, μίνι degustation μενού με τρία στάδια που αλλάζει ανά εβδομάδα και μπορεί να συνοδευτεί με έξτρα επιλογές σε κρασί και γλυκό.
Στο οινικό κομμάτι, κάθε εβδομάδα ανανεώνεται η γκάμα των επιλογών (10-12) σε ποτήρι ώστε ο επισκέπτης να έχει τη δυνατότητα να δοκιμάζει κάτι διαφορετικό κάθε φορά, με κρασιά κυρίως από την Ιταλία, που εισάγονται κατ' αποκλειστικότητα.
Μία φρέσκια προσθήκη στο Sole Giaguaro είναι τα aperitivo dates: Καθημερινά μέχρι τις 20.30, η κουλτούρα του απεριτίβο αποθεώνεται. Όλα τα cocktails -σε επιμέλεια του Δημήτρη Κιάκου- είναι διαθέσιμα σε μια φιξ τιμή και συνοδεύονται με φροντισμένο finger food-έκπληξη (3 πιατάκια). Μπορείς δηλαδή να ακολουθήσεις αυτόν το δρόμο πριν το φαγητό σου αλλά και να πορευτείς και αποκλειστικά σε αυτό.
Info
Τρώων 66, Άνω Πετράλωνα, τηλ. 210 3478008
Ανοιχτά Τετ. - Κυρ. 18.30 - 23.30
FB: Sole Giaguaro Athens Italian dining house
Ακολούθησε το Esquire σε Facebook, Instagram και Twitter.