Ο Πλάτανος είναι ο ορισμός της κυκλαδίτικης ταβέρνας

Στην Απείρανθο της Νάξου γνωρίζουν πως να παντρεύουν την παράδοση με τη γεύση.

Σε ένα από τα ομορφότερα χωριά των Κυκλάδων. Ανάμεσα σε στενά καλντερίμια, καμάρες και πλακόστρωτα σοκάκια. Κάτω από τον Ενετικό Πύργο και υπό τη σκιά του αιωνόβιου πλατάνου. Το χωροταξικό πλαίσιο στην ταβέρνα Πλάτανος, στην Απείρανθο της Νάξου, αρκεί από μόνο του για να φτιάξει μία ιδεατή εικόνα από εκείνες που ο καθένας αβίαστα σχηματίζει -αλλά και κατά βάθος επιθυμεί- όταν η κουβέντα πηγαίνει στο δίπολο παράδοση/χωριό.

Ο Πλάτανος είναι ο ορισμός της κυκλαδίτικης ταβέρνας
Η ταβέρνα Πλάτανος στην Απείρανθο της Νάξου 9
Η ταβέρνα Πλάτανος στην Απείρανθο της Νάξου 11

Και αφού ικανοποιεί αυτές ακριβώς τις προϋποθέσεις, ο Πλάτανος περνά στο παρασύνθημα και επενδύει στις αρχές που από γενιά σε γενιά κληροδοτούνται εδώ: Ο χώρος του είναι πάντοτε φροντισμένος, το μενού πατά διαρκώς στην τοπική παραγωγή και την καλύτερη δυνατή πρώτη ύλη, η φιλοξενία θεωρείται δεδομένη για παλιούς και νέους επισκέπτες και όλα σέβονται την παράδοση του τόπου.

Η ταβέρνα Πλάτανος στην Απείρανθο της Νάξου 1

Από το 1982 όταν και άνοιξε η ταβέρνα, οτιδήποτε μπαίνει στην κουζίνα είναι φρέσκο, απευθείας από την τοπική αγορά και τους ντόπιους παραγωγούς και μαγειρεύεται με μεράκι και φροντίδα, πατώντας σε παραδοσιακές συνταγές.

Η ταβέρνα Πλάτανος στην Απείρανθο της Νάξου 4
Η ταβέρνα Πλάτανος στην Απείρανθο της Νάξου 8
Η ταβέρνα Πλάτανος στην Απείρανθο της Νάξου 7
Η ταβέρνα Πλάτανος στην Απείρανθο της Νάξου 2

Μοσχάρι, χοιρινό και αρνί, πατάτες και γραβιέρα, λαχανικά, λάδι και κρασί, όλα καταφθάνουν από μικρή απόσταση για να μετουσιωθούν σε πιάτα που δημιουργούν αναμνήσεις. Ακριβώς τέτοια είναι το ρόστο, η κατσικομακαρονάδα, ο κοκκινιστός κόκορας και τόσα άλλα. Ο επισκέπτης δεν έχει παρά κάθε, μα κάθε, φορά, να τα δοκιμάσει συντροφιά με τη δροσιά που προσφέρει ο πλάτανος και με τη ζεστασιά των ανθρώπων της ταβέρνας.

Η ταβέρνα Πλάτανος στην Απείρανθο της Νάξου 10

Info

Απείρανθος, Νάξος
Τηλ. 2285061192
FB: Platanos Tavern Apeiranthos
IG: @platanos_tavern_apiranthos

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο

Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Chic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza

Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.

10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά

Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα

Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.

Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'

Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.

Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια

Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα