Στο Λαδόχαρτο, για ναξιώτικη κρεατοφαγία αξιώσεων
Με φόντο το λιμάνι του νησιού, ο σεφ Νίκος Κεραμίδας ποντάρει στην καρνιβορική υπεροχή ντόπιων κρεάτων και διεθνών κοπών.
Ο Νίκος Κεραμειδάς δεν είναι μία τυχαία περίπτωση ανθρώπου της εστίασης. Για πάρα πολλά χρόνια ήταν μέρος της οικογενειακής επιχείρησης, που με φροντίδα και μεράκι, τάιζε επισκέπτες και κατοίκους της Νάξου, σερβίροντας παραδοσιακά ελληνικά φαγητά, ντόπια κρεατικά και καλούδια της θάλασσας. Από το 2011, αποφάσισε να συστήσει στο κοινό το μαγαζί με νέο πρόσωπο, υπηρετώντας στην εντέλεια το κόνσεπτ του κρεατογαφείου και θέτοντας πολύ υψηλά στάνταρ. Στο Λάδοχαρτο λοιπόν η καρνιβορική γαστρονομία προσεγγίζεται με γνώση, προσοχή, ποιότητα και, ασφαλώς, γεύση.



Στον προσεγμένο και φιλόξενο χώρο που επιβλέπει από ψηλά το λιμάνι και το παραλιακό μέτωπο της Χώρας της Νάξου, ο σεφ-πατρόν (και γέννημα-θρέμμα της Νάξου) Νίκος Κεραμειδάς καταθέτει τη δική του γευστική πρόταση, πατώντας με το ένα πόδι στην παράδοση του νησιού και την πολύ πλούσια παραγωγή του, και με το άλλο στις σύγχρονες τάσεις της κρεατοφαγίας και τις εξελίξεις στο ενδεχομένως πιο ζουμερό γαστρονομικό πεδίο.
Στο Λάδοχαρτο επενδύει σε ένα ευρύ φάσμα κρεάτων -από τη ντόπια παραγωγή έως δημοφιλείς αμερικάνικες κοπές- ώστε να ικανοποιήσει ακόμη και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη που αγαπά το εν λόγω "σπορ" αλλά και να μυήσει σε αυτό όλους όσους τώρα ξεκινούν να γνωρίζουν τον κόσμο της ποιοτικής καρνιβορικής γαστρονομίας.
Κάνεις ζέσταμα με ορεκτικά σαν το σαγανάκι με λουκάνικο Νάξου, γραβιέρα, μουστάρδα, πιπεριά και κρεμμμύδι ή την εξαιρετική τριλογία Ναξιώτικων τυριών με δικό του πανάρισμα το καθένα και σπιτική μαρμελάδα ντομάτας προτού επενδύεις σε δροσερές σαλάτες από ολόφρεσκα ντόπια λαχανικά και ευφάνταστες προσαρμογές σαν τα (δικά τους) ντοματίνια με παξιμάδι χαρουπιού, μους φέτας με δυόσμο και καβουρδισμένο κουκουνάρι ή τα ανάμεικτα λαχανικά με σταφύλι, φουντούκι και λούζα Μυκόνου.


Κι έπειτα, καταφθάνουν τα βαριά χαρτιά. Ακριβώς τέτοια είναι το μοσχαρίσιο γεμιστό με γραβιέρα Νάξου μπιφτέκι, τα αρνίσια παϊδάκια -από εκείνες τις προτάσεις που έχτισαν το μύθο του Λαδόχαρτου- και το κοντοσούβλι σχάρας που βασίζεται σε μία συνταγή 30 ετών. Παράλληλα με αυτά, ντόπιες κοπές αλλά και δημοφιλείς προτάσεις από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, σε απόλυτα ορθή προσέγγιση. Όλα, πάντοτε με σταθερή ποιότητα και συνέπεια.



Δίπλα τους, γεμίζεις το ποτήρι σου με κάποια από τις προσεκτικά διαλεγμένες ετικέτες της οινικής λίστας που τιμούν τον ελληνικό αμπελώνα.
Info
Λιμάνι Νάξου
Τηλ. 22850 22178
Καθημερινά από 13.00 (κουζίνα έως 00.00)
FB: Στο Λαδοχαρτο - Sto Ladoxarto
IG: @sto_ladoxarto
Ακολούθησε το Esquire σε Facebook, Instagram και Twitter.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο
Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςChic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza
Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.
10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά
Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΈνα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα
Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.
Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'
Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.
Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια
Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.
Γραφει Νικη Κοντομηνα