Vinoteca Athens, εκεί που η ελληνική δημιουργική κουζίνα υμνεί το εκλεκτό κρασί

Το Vinoteca Athens ετοιμάζεται να μας υποδεχθεί ξανά στο Κολωνάκι την 1η Νοεμβρίου με νέες, φρέσκες ιδέες και γεύσεις.

Γράφει: Esquire Editors 23 Οκτωβρίου 2024

Το Vinoteca Athens είναι ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους το Κολωνάκι ανήκει στις πρώτες μας επιλογές για έξοδο στην πόλη. Άνοιξε πέρυσι, στον χώρο όπου λειτουργούσε επί χρόνια το ιστορικό
Scala, στα σκαλοπάτια της Αναγνωστοπούλου και φέτος, ετοιμάζεται να μας ξαναϋποδεχθεί ανανεωμένο την 1η Νοεμβρίου. 

Vinoteca Athens, εκεί που η ελληνική δημιουργική κουζίνα υμνεί το εκλεκτό κρασί

Από την πρώτη στιγμή, ο νέος του ιδιοκτήτης Παναγιώτης Μπαρμπίτσας εστίασε στην κουζίνα του· συγκεκριμένα, επικεντρώθηκε στη δημιουργική ελληνική γαστρονομία εστιάζοντας στις εγχώριες ποιοτικές πρώτες ύλες, και γι' αυτό φέτος συνεργάζεται με την σεφ Κυριακή Μιχάλη, την ιδιοκτήτρια του φημισμένου εστιατορίου "Νόνας" στην Άνδρο. 

Vinoteca

Η Κυριακή Μιχάλη είναι γνωστή για την αγάπη και το πάθος της για τις ελληνικές γεύσεις, παραμένοντας πιστή στην παράδοση και την υψηλή ποιότητα και εμμένοντας στη χρήση αυθεντικών ελληνικών υλικών, όπως το ελαιόλαδο, το κρασί, οι φρέσκοι ζωμοί, τα εγχώρια ψάρια και κρέατα. Αντιθέτως, αποφεύγει τις υλικά όπως το βούτυρο, η κρέμα γάλακτος και οι έτοιμες σάλτσες, οι οποίες παραπέμπουν στο εξωτερικό και δε συμβαδίζουν με τη μεσογειακή διατροφή που παγκοσμίως υμνείται για τις καθαρές, πλούσιες μα και υγιεινές γεύσεις της, καθώς και για τα οφέλη της που συμβάλλουν στη μακροζωία.

Vinoteca

Ο Παναγιώτης Μπαρμπίτσας, ως έμπειρος σομελιέ σε εστιατόρια και ξενοδοχεία όπως τα Costa Navarino, Astir "Beef Bar", Jul’s Ibiza και Milos London, έχει αναλάβει τη διαχείριση της λίστας κρασιών που αγαπά τον πλούτο του ελληνικού αμπελώνα, τόσο στις γηγενείς ποικιλίες, όπως το ασύρτικο και το ξινόμαυρο, όσο και τις διεθνείς όπως το chardonnay και το syrah, που παράγονται με παγκόσμια αναγνώριση στη χώρα μας. Η αρμονία μεταξύ της δημιουργικής ελληνικής κουζίνας και του ελληνικού κρασιού για το Vinoteca Athens είναι αδιαπραγμάτευτη, προσφέροντας στους επισκέπτες του μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία.

Vinoteca



Στους επαγγελματίες που αποτέλεσαν έμπνευση για την νέα του εποχή, συγκαταλέγονται οι Χρύσανθος Καραμολέγκος και Χριστόφορος Πέσκιας, οι οποίοι αναγέννησαν την ελληνική γαστρονομία και ανέδειξαν τις σπάνιες και θρεπτικές ντόπιες πρώτες ύλες με τη δημιουργικότητά τους. 

Vinotequa Athens

Έτσι, με τη νέα σεζόν, αρχής γενομένης αυτόν τον Νοέμβριο, στο Vinoteca θα βρεις μεταξύ άλλων μερικά highlights που δεν πρέπει να προσπεράσεις: 

Vinotequa Athens

Ossobuco και ribeye, συνοδευόμενα από χειμωνιάτικες
σάλτσες και ζεστούς πουρέδες λαχανικών, τηγανιά φρέσκου τόνου με κρεμμύδι και πράσο, σβησμένη με ασύρτικο. αλμυρό ταρτάκι με ρεγγοσαλάτα και τρίμμα αυγοτάραχου, και πλοκάμι χταποδιού σιγομαγειρεμένο σε οινόμελο, με μαύρο αρωματικό ρύζι. 

Vinoteca Athens, Σίνα 50, Αθήνα, Τηλ.: 210 3610 041

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα

Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Όλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς

Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Αυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο

Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Πίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;

Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Αυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα

Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.

Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις

"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.

Γραφει Νικη Κοντομηνα