Γιατί έγινε ξανά της μόδας η ταβέρνα
Οι λόγοι της δημοφιλίας αλλά και πώς θα στηρίξεις τα αγαπημένα σου σποτ του είδους στα Tasty Awards x Esquire Best New Restaurants.
Το φαγητό που δοκιμάζουμε εσχάτως στα καινούργια μαγαζιά της πόλης μένει εντελώς πιστό στο παραδοσιακό συνταγολόγιο, αναδεικνύοντας την κλασική ταβέρνα στο απόλυτο τρεντ της εποχής, έστω και καμουφλαρισμένη ελαφρώς. Στον πυρήνα της όμως, παραμένει τέτοια.
Ολοένα και περισσότερο παρατηρούμε στα τραπέζια της πόλης -ναι, ακόμη και στα πιο Instagramικά αυτής- να σερβίρονται μεταξύ άλλων μουσακάδες και παστίτσια, παϊδάκια στη σχάρα και, γενικότερα, πιάτα που παραπέμπουν στις πιο αγνές και απλές των γαστρονομικών εποχών.
Η ταβέρνα είναι πάλι εδώ -ως νεο-ταβέρνα, ως γαστρο-ταβέρνα, ως γαστρο-οτιδήποτε- και εύκολα αναγνώσιμη επί του πιάτου, τόσο που, την αναγνωρίζουμε ως κομμάτι μια παράδοσης που συνεχίζεται. Και εξελίσσεται.
Αυτά ακριβώς τα νέα αγαπημένα σου μέρη της Αθήνας, μπορείς να τις στηρίξεις με την ψήφο σου, όπως επίσης και τα καινούρια εστιατόρια που συμπαθείς (και άνοιξαν τους τελευταίους 18 μήνες), μέσω του θεσμού των Tasty Awards x Esquire Best New Restaurants.
Τα μοναδικά βραβεία γεύσης που ψηφίζονται αποκλειστικά από το κοινό είναι και πάλι εδώ και μέσω της ηλεκτρονικής έκδοσης του Esquire. Κάθε αναγνώστης μπορεί να ψηφίσει έως και 20 αγαπημένα του μέρη, συνολικά, σε μία λίστα που μετρά 120+ υποψηφιότητες.
> ΨΗΦΙΣΕ ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΣΟΥ ΝΕΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΜΠΑΡ ΕΔΩ
Το ξεχωριστό event της απονομής των Tasty Awards x Esquire/ Best New Restaurants θα λάβει χώρα στις 31 Μαρτίου 2025, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.
Χορηγοί των Tasty Awards x Esquire/ Best New Restaurants
#Esquiregr #BestNewRestaurants #TastyAwards #TastyAwards2025
#abvassilopoulos #vikos #skyspiritscompany #mikolaschvodka #KaiserBeer #vikoscola #Miele
Ακολούθησε το Esquire σε Facebook, Instagram και Twitter.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο
Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςChic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza
Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.
10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά
Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΈνα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα
Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.
Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'
Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.
Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια
Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.
Γραφει Νικη Κοντομηνα