4 νέες στάσεις στο 'χωριό' της Κυψέλης

Μπαρ, καφενεία και εστιατόρια που άνοιξαν τις τελευταίες εβδομάδες και ανανεώνουν το ενδιαφέρον σε μια από τις πιο δημοφιλείς γειτονιές της Αθήνας.

Γράφει: Esquire Editors 13 Σεπτεμβρίου 2025

Κάτι περισσότερο από ξεκάθαρο είναι πια, πως στην Κυψέλη επικρατεί μια νόστιμη κινητικότητα, με την ιστορική γειτονιά του κέντρου να προσθέτει διαρκώς νέες και – τις περισσότερες φορές – ιδιαίτερα αξιόλογες αφίξεις στον χάρτη της αθηναϊκής εστίασης.

Σαν τις παρακάτω, που άνοιξαν τις τελευταίες εβδομάδες και έχουν το ενδιαφέρον τους.

"Άτλας"

Στη γειτονιά έρχεται να προστεθεί εδώ και λίγες εβδομάδες ο Άτλας, ένα στέκι με τη χαλαρότητα του καφενείου και τη νοστιμιά του μοντέρνου μεζεδοπωλείου. 4 φίλοι με εμπειρία στην εστίαση αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να παρουσιάσουν ένα μέρος που κάνει γευστικό focus σε μικρά πιάτα που τοποθετούνται στη μέση και μεζεδάκια που μοιράζονται με την παρέα, συνοδεία κρασιού, μπύρας ή αποσταγμάτων


ΑτλαςΛεωνίδας Τούμπανος
ΑτλαςΛεωνίδας Τούμπανος

"Τέλειον"

Για περίπου έναν αιώνα, το ζαχαροπλαστείο Τέλειον αποτελούσε ένα από τα γλυκά τοπόσημα της Κυψέλης, μεγαλώνοντας γενιές και γενιές Αθηναίων. Η ζωή προχωρά, οι γειτονιές αλλάζουν, τα πράγματα διαφοροποιούνται. Κι έτσι το Τέλειον γίνεται Telion σε ένα κόνσεπτ που όμως σέβεται απόλυτα την ιστορία και το legacy του χώρου και θυμίζει τον πρότερο βίο του σημείου.

Συστήνεται ως ένα audiophile/ listening bar και όπως αντιλαμβάνεσαι η μουσική παίζει εδώ σημαντικό ρόλο. Για τα όσα μπαίνουν στο ποτήρι φροντίζει η εξαιρετικά δημιουργική και νόστιμη Πόπη Σεβαστού με ποτά που όλα είναι stirred ή built (ναι, δεν παίζει σέικερ στην όμορφη μπάρα του Telion Bar), σε κλασικές, καλά εκτελεσμένες συνταγές. 

TeleionΛεωνίδας Τούμπανος
TeleionΛεωνίδας Τούμπανος

"¡Topa!"

Είναι ένα από τα πιο σφιχταγκαλιασμένα από τον κόσμο openings της σεζόν το "¡Topa!” κι όχι άδικα: το κρητισπανικό καφενείο της Κυψέλης, που φέρει την υπογραφή της ομάδας του "Oinoscent", τσεκάρει όλα τα σωστά κουτάκια για να γίνει άμεσο σουξέ. Ξεκινά από την casual ατμόσφαιρα και την επιμελώς ατημέλητη αισθητική (σκεφτείτε παλιό μωσαϊκό, πατιναρισμένο ξύλο, περίεργα πλακάκια, καρέκλες καφενείου, καθρέφτες και σκρίνια "της γιαγιάς" κ.ο.κ.), συνεχίζει με τιμές τόσο χαλαρές όσο κι η αύρα του, και δένει το σύνολο το όλον με ένα ακατανίκητο φαγοποτικό concept, που συνδυάζει κρητική κουζίνα, βάσκικα tapas και δουλεμένη λίστα κρασιών, ενισχυμένη από το φόκους της μπάρας στην after office γοητεία του βερμούτ.

TopaΛεωνίδας Τούμπανος
TopaΛεωνίδας Τούμπανος

"Κόκορας"

Ο Κόκορας είναι ένα μπαρ με χαλαρό attitude, ένα καθαρόαιμο ποτάδικο ανοιχτό σε όλους, που τυχαίνει να διαθέτει, για τις πιο θερινές ημέρες του έτους, και μια προνομιακή ταράτσα με ανεμπόδιστη θέα στο αθηναϊκό skyline. Η προοπτική απλώνεται από την Ακρόπολη και τον Ιερό Βράχο έως τη θάλασσα του Πειραιά, επιβλέποντας παράλληλα από ψηλά όλη την Κυψέλη.

Έχει ξεκάθαρη urban αίσθηση και αισθητική, αποτέλεσμα της προσωπικής δουλειάς και της κοσμοθεωρίας των ανθρώπων του. Εδώ θα πιεις κλασικά ποτά με ελαφρά twists, αλλά και μπύρες από μικρές ζυθοποιίες της χώρας. Θα ακούσεις lounge μουσικές τις καθημερινές, ενώ Παρασκευή και Σάββατο τα ντεσιμπέλ ανεβαίνουν κάπως, με πάρτι και μουσικά χαλιά από electro, R'n'B και παρεμφερή μουσικά χαλιά από guest DJs.

ΚόκοραςΛεωνίδας Τούμπανος
ΚόκοραςΛεωνίδας Τούμπανος

Από: athinorama.gr

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: Γιατί η υγιεινή διατροφή ξεκινά με τα όσπρια;

Και 5 tips για να εντάξεις τα όσπρια στη διατροφή σου χωρίς φούσκωμα (ναι, γίνεται).

Τα καλύτερα τυλιχτά street food στον πλανήτη - Σε τι θέση είναι το σουβλάκι

Η νέα κατάταξη του TasteAtlas αναδεικνύει τα πιο χαρακτηριστικά wraps παγκοσμίως. Ανάμεσά τους, ο γύρος ξεχωρίζει για τη γεύση και τον ρόλο του στην ελληνική street κουζίνα.

Ο Massimo Bottura έρχεται στην Αθήνα

Ο μύστης της νέας ιταλικής γεύσης και ένας εκ των σημαντικότερων σεφ του πλανήτη καταφθάνει στα μέρη μας και μάλιστα μπορείς να τον δεις από κοντά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τι συμβαίνει όταν ένας σεφ με αστέρι Michelin φτιάχνει πίτσα;

Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi μόλις άνοιξε το νέο του εστιατόριο και όλοι μιλούν για την "πιο τραγανή πίτσα της Αθήνας".

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Αυτά είναι τα καλύτερα burgers στον κόσμο

Προτού αρχίσεις να λες πως παραλείψαμε ένα σωρό συνταγές και ότι είμαστε προκατειλημμένοι, να σε ενημερώσουμε ότι πρόκειται για μία λίστα που έφτιαξε το Taste Atlas χωρίς να μας ρωτήσει.

Γραφει Νικη Κοντομηνα