Mία υπέροχη "Pizza non Pizza" στο κέντρο της Αθήνας

Ας υποδεχτούμε την λαχταριστή Pizza Dal Professore, το ολοκαίνουργιο, φρέσκο και τραγανό pizza spot της πρωτεύουσας.

Γράφει: Esquire Editors 25 Ιουλίου 2019

Το Pizza Dal Professore είναι ένα ολοκαίνουργιο, φρέσκο και… "τραγανό" pizza spot του Κέντρου της Αθήνας, "παιδί" των Ηλία Ανθίδη, Σπύρου Κερκύρα και Πάτροκλου Κουδούνη. Στενός τους συνεργάτης και εμπνευστής του concept της πρωτότυπης ζύμης της πίτσας δεν είναι άλλος από τον chef patron του trattoria restaurant Dal Professore στο Μαρούσι, Νίκο Δημητροκάλη.

Ο "Καθηγητής", μετά από ταξίδια στην Ιταλία και απανωτούς πειραματισμούς και δοκιμές, κατέληξε στην ιδανική συνταγή με την ανάμειξη 3 διαφορετικών αλεύρων.

Mία υπέροχη "Pizza non Pizza" στο κέντρο της Αθήνας

Πραγματοποιώντας ένα ειδικό άνοιγμα με τα χέρια, το ρουστίκ ζυμάρι με το φυσικό προζύμι, ψήνεται στον ιταλικό φούρνο με πορώδη πέτρα, δημιουργώντας ένα τραγανό, με υφή σχεδόν σφολιάτας, εξωτερικό σώμα που περικλείει ένα ελαστικό, με "κυψέλες” αέρα πυρήνα. Η ελαφριά, τραγανή ζύμη αρτίζεται με εξαιρετικής ποιότητας ολόφρεσκα υλικά και σερβίρεται – ή παραδίδεται στον χώρο σας – ζεστή και λαχταριστή.

Οι "αλμυρές" εκδοχές της συνοδεύονται από δύο γλυκιές συνταγές ενώ αν περάσετε από την Στοά Μπολάνη – και μόνο εκεί - μπορείτε να δοκιμάσετε τα πεντανόστιμα focaccia sandwiches με γέμιση από φρεσκοκομμένα στην συλλεκτική Berkel μηχανή, διαλεχτά αλλαντικά.

Η "Pizza non Pizza" του Dal Professore είναι το μέλλον της street food εκδοχής της πίτσας.  Δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε για να το διαπιστώσετε.

Κολοκοτρώνη 3 (Στοά Μπολάνη), Σύνταγμα.

Τηλ. (Delivery) 21 1182 8508

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Στο Matzenta απολαμβάνεις την αυθεντική ιεροτελεστία του μεξικανικού φούρνου Barbacoa

Από την πολιτεία Hidalgo μέχρι τα Χανιά της Κρήτης μία ιστορία της κουζίνας των Μεξικανών γεμίζει το τραπέζι μας με την πιο αυθεντικά παραδοσιακή γαστρονομική τεχνική.

Η Λίνδος της Ρόδου μέσα από πέντε πιάτα

Γαστρονομική πρωτεύουσα της Ρόδου, με καλοφαγική σκηνή που καλύπτει όλη τη γκάμα από ιστορικές ταβέρνες μέχρι εστιατόρια υψηλού επιπέδου, η Λίνδος είναι ένας αυτόνομος γαστοπροορισμός.

Ο Γκίκας Ξενάκης δημιουργεί με φόντο την Καλντέρα

Στο εστιατόριο Ombra του πανέμορφου boutique hotel Esperas Santorini γευόμαστε signature πιάτα του Γκίκα Ξενάκη με θέα το πιο διάσημο ηλιοβασίλεμα στον κόσμο.

Το Sailinn κάνει νοστιμότερη την Λευκάδα

Το beach club & restaurant στο Νυδρί βάζει ρότα για τις γαστρονομικές θάλασσες της Μεσογείου, υπό την επιμέλεια της Rolling Stove.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Κάτι νόστιμο μαγειρεύουν Γιάννης Κιόρογλου και Αλέξανδρος Τσιοτίνης στην Πάρο

Μία άλλη γεύση της δημοφιλούς Κυκλάδας μέσα από τα μενού των δύο σημαντικών σεφ σε "Parostia" και "Mr. E".

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Ο Γιάννης Λουκάκος κάνει νοστιμότερο το Πόρτο Χέλι

Ο δημοφιλής σεφ σχεδιάζει μοναδικά μενού για τα Riviera στο AKS Porto Heli και Porfyra στο AKS Hinitsa Bay.

Γραφει Μπαμπης Δουκας