Mία υπέροχη "Pizza non Pizza" στο κέντρο της Αθήνας
Ας υποδεχτούμε την λαχταριστή Pizza Dal Professore, το ολοκαίνουργιο, φρέσκο και τραγανό pizza spot της πρωτεύουσας.
Το Pizza Dal Professore είναι ένα ολοκαίνουργιο, φρέσκο και… "τραγανό" pizza spot του Κέντρου της Αθήνας, "παιδί" των Ηλία Ανθίδη, Σπύρου Κερκύρα και Πάτροκλου Κουδούνη. Στενός τους συνεργάτης και εμπνευστής του concept της πρωτότυπης ζύμης της πίτσας δεν είναι άλλος από τον chef patron του trattoria restaurant Dal Professore στο Μαρούσι, Νίκο Δημητροκάλη.
Ο "Καθηγητής", μετά από ταξίδια στην Ιταλία και απανωτούς πειραματισμούς και δοκιμές, κατέληξε στην ιδανική συνταγή με την ανάμειξη 3 διαφορετικών αλεύρων.

Πραγματοποιώντας ένα ειδικό άνοιγμα με τα χέρια, το ρουστίκ ζυμάρι με το φυσικό προζύμι, ψήνεται στον ιταλικό φούρνο με πορώδη πέτρα, δημιουργώντας ένα τραγανό, με υφή σχεδόν σφολιάτας, εξωτερικό σώμα που περικλείει ένα ελαστικό, με "κυψέλες” αέρα πυρήνα. Η ελαφριά, τραγανή ζύμη αρτίζεται με εξαιρετικής ποιότητας ολόφρεσκα υλικά και σερβίρεται – ή παραδίδεται στον χώρο σας – ζεστή και λαχταριστή.
Οι "αλμυρές" εκδοχές της συνοδεύονται από δύο γλυκιές συνταγές ενώ αν περάσετε από την Στοά Μπολάνη – και μόνο εκεί - μπορείτε να δοκιμάσετε τα πεντανόστιμα focaccia sandwiches με γέμιση από φρεσκοκομμένα στην συλλεκτική Berkel μηχανή, διαλεχτά αλλαντικά.
Η "Pizza non Pizza" του Dal Professore είναι το μέλλον της street food εκδοχής της πίτσας. Δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε για να το διαπιστώσετε.
Κολοκοτρώνη 3 (Στοά Μπολάνη), Σύνταγμα.
Τηλ. (Delivery) 21 1182 8508
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο
Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςChic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza
Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.
10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά
Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΈνα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα
Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.
Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'
Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.
Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια
Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.
Γραφει Νικη Κοντομηνα