Olive Garden: Η κλασική γοητεία της ελληνικής κουζίνας

Στο εστιατόριο του ξενοδοχείου ΤΙΤΑΝΙΑ, αγαπημένες ελληνικές γεύσεις πλαισιώνονται με μοντέρνες πινελιές και μία μοναδική θέα της Αθήνας.

Στον 11ο όροφο του ξενοδοχείου ΤΙΤΑΝΙΑ συναντά κάποιος μία από τις πιο κλασικές επιλογές της πόλης για θαυμάσια πιάτα της ελληνικής κουζίνας πλαισιωμένα με μία εξαιρετική θέα που επεκτείνεται από τον Λυκαβηττό και την Ακρόπολη μέχρι τον Υμηττό, το Φάληρο, τη θάλασσα του Πειραιά και την Πάρνηθα. Το Olive Garden και ο executive chef Χρήστος Τζιλήρας υπηρετούν πιστά την ελληνική γαστρονομική παράδοση προσδίδοντας ωστόσο ενδιαφέρουσες πινελιές του σήμερα, μεσογειακή ταυτότητα και κοσμοπολίτικο χαρακτήρα. Τα μενού του εστιατορίου πατούν πάντα πάνω στην εποχικότητα, με ολόφρεσκες πρώτες ύλες που προέρχονται κυρίως από μικρούς Έλληνες παραγωγούς, ενώ σημαντικό ρόλο έχουν και τα προϊόντα Π.Ο.Π. και Π.Γ.Ε.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Titania Hotel Athens (@titaniahotelathens) on

"Προσπαθούμε να δείξουμε στον επισκέπτη την ποιότητα της ελληνικής κουζίνας, που βασίζεται στις πρώτες ύλες. Έχουμε εστιάσει αρκετά στο κομμάτι της τοπικότητας προς αυτή την κατεύθυνση. Αυτό που θέλουμε να μένει στο τέλος είναι, ασφαλώς, η γεύση αλλά και οι μνήμες που έρχονται μέσω του φαγητού" αναφέρει ο ιθύνων νους της κουζίνας Χρήστος Τζιλήρας. 

Παράλληλα και συμπληρωματικά, το προσεγμένο food styling και το αισθητικό κομμάτι ενισχύει τα καλοφτιαγμένα πιάτα, χωρίς ασφαλώς αυτό να επηρεάζει εκείνο που πραγματικά έχει σημασία και δεν είναι άλλο από την αίσθηση που αφήνει αυτό στον ουρανίσκο. 

Olive Garden: Η κλασική γοητεία της ελληνικής κουζίνας
OLIVE GARDEN ΣΥΚΩΤΙ
OLIVE GARDEN ΦΑΚΟΡΥΖΟ

To καλαμάρι σχάρας σε ζεστή σαλάτα από βιολογικές φακές Γρεβενών με σουτζούκι, λαχανικά και βινεγκρέτ με λιαστή τομάτα Ξάνθης και εσπεριδοειδή, το βιολογικό φακόρυζο με πέρλες λαχανικών, μπρόκολο, ελιές και φρέσκα βότανα εποχής, το χειροποίητο λαζάνι γεμιστό με γαρίδες, άγρια μανιτάρια Ελληνικής φύσης, πράσινα σπαράγγια, κρέμα κόκκινης κολοκύθας με λάδι τρούφας και φύτρες, το καλοφτιαγμένο συκώτι από νεαρό μοσχάρι με πουρέ κρεμμυδιού, πράσινα σπαράγγια, πετιμέζι Κρήτης και πίκλες παντζαριού, τα φιλέτα μπαρμπουνιού με καπνιστό πουρέ κουνουπιδιού, βιολογικά μαυρομάτικα φασόλια Φενεού, ζεστή σκορδαλιά παντζαριού με ψητό σκόρδο και λευκό βαλσάμικο και η μπριζόλα μαύρου χοίρου Ολύμπου με κόκκινο λάχανο μπραιζέ, καραμελωμένα κάστανα και σάλτσα μαυροδάφνης Πατρών με πράσινο μήλο είναι μόνο κάποιες από τις πιο αξιόλογες και φυσικά νόστιμες επιλογές, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και οι υπόλοιπες επιλογές του μενού δεν αξίζουν της προσοχής σου. 

Η όλη εμπειρία ολοκληρώνεται ιδανικά με γλυκά όπως η bitter σοκολάτα και το τραγανό φουντούκι με χειμωνιάτικο άρωμα. 

OLIVE GARDEN ΓΛΥΚΟ

Το φαγητό στο Olive Garden μπορεί να πλαισιωθεί με κάποια ετικέτα από τις επιλογές της οινικής λίστας ή ακόμη και με κάποιο από τα signature cocktails του μπαρ. Τα τελευταία μπορούν να σου κρατήσουν συντροφιά ακόμη και μετά το πέρας του γεύματος, καθώς ο χώρος του roof garden μένει ανοιχτός μέχρι τις 02.00, για να μπορείς να απολαύσεις μία από τις πιο προνομιακές και όμορφες οπτικές της φωτισμένης Αθήνας. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Titania Hotel Athens (@titaniahotelathens) on


Info

Olive Garden - Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ, Πανεπιστημίου 52, Αθήνα
Τηλ. 210 3326000
Ώρες λειτουργίας bar & restaurant: 11.00 - 02.00
www.titania.gr

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Cupola, για dolce vita στο Παγκράτι

Ιταλικές παραδοσιακές γεύσεις, cozy περιβάλλον και feelgood χαρακτήρας λειτουργούν πάντοτε ως αφορµές για να επιστρέφεις στο Cupola.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το κόλπο που εγγυάται την τέλεια καρμπονάρα

Τρία απλά βήματα σε στέλνουν με τις ευλογίες μας, απευθείας στο Masterchef.

Γραφει Γιαννης Σπανος