
Olive Garden: Η κλασική γοητεία της ελληνικής κουζίνας
Στο εστιατόριο του ξενοδοχείου ΤΙΤΑΝΙΑ, αγαπημένες ελληνικές γεύσεις πλαισιώνονται με μοντέρνες πινελιές και μία μοναδική θέα της Αθήνας.
Στον 11ο όροφο του ξενοδοχείου ΤΙΤΑΝΙΑ συναντά κάποιος μία από τις πιο κλασικές επιλογές της πόλης για θαυμάσια πιάτα της ελληνικής κουζίνας πλαισιωμένα με μία εξαιρετική θέα που επεκτείνεται από τον Λυκαβηττό και την Ακρόπολη μέχρι τον Υμηττό, το Φάληρο, τη θάλασσα του Πειραιά και την Πάρνηθα. Το Olive Garden και ο executive chef Χρήστος Τζιλήρας υπηρετούν πιστά την ελληνική γαστρονομική παράδοση προσδίδοντας ωστόσο ενδιαφέρουσες πινελιές του σήμερα, μεσογειακή ταυτότητα και κοσμοπολίτικο χαρακτήρα. Τα μενού του εστιατορίου πατούν πάντα πάνω στην εποχικότητα, με ολόφρεσκες πρώτες ύλες που προέρχονται κυρίως από μικρούς Έλληνες παραγωγούς, ενώ σημαντικό ρόλο έχουν και τα προϊόντα Π.Ο.Π. και Π.Γ.Ε.
"Προσπαθούμε να δείξουμε στον επισκέπτη την ποιότητα της ελληνικής κουζίνας, που βασίζεται στις πρώτες ύλες. Έχουμε εστιάσει αρκετά στο κομμάτι της τοπικότητας προς αυτή την κατεύθυνση. Αυτό που θέλουμε να μένει στο τέλος είναι, ασφαλώς, η γεύση αλλά και οι μνήμες που έρχονται μέσω του φαγητού" αναφέρει ο ιθύνων νους της κουζίνας Χρήστος Τζιλήρας.
Παράλληλα και συμπληρωματικά, το προσεγμένο food styling και το αισθητικό κομμάτι ενισχύει τα καλοφτιαγμένα πιάτα, χωρίς ασφαλώς αυτό να επηρεάζει εκείνο που πραγματικά έχει σημασία και δεν είναι άλλο από την αίσθηση που αφήνει αυτό στον ουρανίσκο.



To καλαμάρι σχάρας σε ζεστή σαλάτα από βιολογικές φακές Γρεβενών με σουτζούκι, λαχανικά και βινεγκρέτ με λιαστή τομάτα Ξάνθης και εσπεριδοειδή, το βιολογικό φακόρυζο με πέρλες λαχανικών, μπρόκολο, ελιές και φρέσκα βότανα εποχής, το χειροποίητο λαζάνι γεμιστό με γαρίδες, άγρια μανιτάρια Ελληνικής φύσης, πράσινα σπαράγγια, κρέμα κόκκινης κολοκύθας με λάδι τρούφας και φύτρες, το καλοφτιαγμένο συκώτι από νεαρό μοσχάρι με πουρέ κρεμμυδιού, πράσινα σπαράγγια, πετιμέζι Κρήτης και πίκλες παντζαριού, τα φιλέτα μπαρμπουνιού με καπνιστό πουρέ κουνουπιδιού, βιολογικά μαυρομάτικα φασόλια Φενεού, ζεστή σκορδαλιά παντζαριού με ψητό σκόρδο και λευκό βαλσάμικο και η μπριζόλα μαύρου χοίρου Ολύμπου με κόκκινο λάχανο μπραιζέ, καραμελωμένα κάστανα και σάλτσα μαυροδάφνης Πατρών με πράσινο μήλο είναι μόνο κάποιες από τις πιο αξιόλογες και φυσικά νόστιμες επιλογές, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και οι υπόλοιπες επιλογές του μενού δεν αξίζουν της προσοχής σου.
Η όλη εμπειρία ολοκληρώνεται ιδανικά με γλυκά όπως η bitter σοκολάτα και το τραγανό φουντούκι με χειμωνιάτικο άρωμα.

Το φαγητό στο Olive Garden μπορεί να πλαισιωθεί με κάποια ετικέτα από τις επιλογές της οινικής λίστας ή ακόμη και με κάποιο από τα signature cocktails του μπαρ. Τα τελευταία μπορούν να σου κρατήσουν συντροφιά ακόμη και μετά το πέρας του γεύματος, καθώς ο χώρος του roof garden μένει ανοιχτός μέχρι τις 02.00, για να μπορείς να απολαύσεις μία από τις πιο προνομιακές και όμορφες οπτικές της φωτισμένης Αθήνας.
Info
Olive Garden - Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ, Πανεπιστημίου 52, Αθήνα
Τηλ. 210 3326000
Ώρες λειτουργίας bar & restaurant: 11.00 - 02.00
www.titania.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: Γιατί η υγιεινή διατροφή ξεκινά με τα όσπρια;
Και 5 tips για να εντάξεις τα όσπρια στη διατροφή σου χωρίς φούσκωμα (ναι, γίνεται).
Τα καλύτερα τυλιχτά street food στον πλανήτη - Σε τι θέση είναι το σουβλάκι
Η νέα κατάταξη του TasteAtlas αναδεικνύει τα πιο χαρακτηριστικά wraps παγκοσμίως. Ανάμεσά τους, ο γύρος ξεχωρίζει για τη γεύση και τον ρόλο του στην ελληνική street κουζίνα.
Αυτοί είναι οι 5 Έλληνες σεφ που βραβεύτηκαν στα φετινά Όσκαρ των μαγείρων
Οι γευσιπλάστες από τη χώρα μας που ξεχώρισαν στα φετινά The Best Chef Awards 2025.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΟ Massimo Bottura έρχεται στην Αθήνα
Ο μύστης της νέας ιταλικής γεύσης και ένας εκ των σημαντικότερων σεφ του πλανήτη καταφθάνει στα μέρη μας και μάλιστα μπορείς να τον δεις από κοντά.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤι συμβαίνει όταν ένας σεφ με αστέρι Michelin φτιάχνει πίτσα;
Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi μόλις άνοιξε το νέο του εστιατόριο και όλοι μιλούν για την "πιο τραγανή πίτσα της Αθήνας".
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΑυτά είναι τα καλύτερα burgers στον κόσμο
Προτού αρχίσεις να λες πως παραλείψαμε ένα σωρό συνταγές και ότι είμαστε προκατειλημμένοι, να σε ενημερώσουμε ότι πρόκειται για μία λίστα που έφτιαξε το Taste Atlas χωρίς να μας ρωτήσει.
Γραφει Νικη Κοντομηνα