Η μητροπολιτική γοητεία του Explorer’s Bar Bistro

Το γευστικό project του NJV Athens Plaza σερβίρει προσεγμένα πιάτα σε έναν από τους πιο ιδιαίτερους χώρους της Αθήνας.

Esquire Team
Γράφει: Μπάμπης Δούκας 21 Φεβρουαρίου 2020

O χώρος στον ημιώροφο του ξενοδοχείου NJV Athens Plaza αποτελεί ένα από τα πιο προνομιακά spots του κέντρου της Αθήνας, προσφέροντας μία unique και άκρως χαρακτηριστική οπτική της ψυχής της πόλης αλλά και της γοητευτικά χαώδους καθημερινότητάς της, ακριβώς εκεί όπου η Σταδίου έρχεται να συναντήσει την πλατεία Συντάγματος.

Η μητροπολιτική γοητεία του Explorer’s Bar Bistro

Πέρα από αυτό όμως, το εσωτερικό του Explorer's είναι εξαιρετικά καλοφτιαγμένο, με ξεχωριστή αισθητική και British Style ατμόσφαιρα που εύκολα -και μοιραία- παραπέμπει σε κλειστό men's club, χωρίς ωστόσο να είναι αυτό η επιδίωξή του. Οι πράσινες Chesterfield πολυθρόνες, η σωστή χρήση του φωτός, η έντονη παρουσία του ξύλου και η γενικότερη αίσθηση είναι στοιχεία που καθιστούν άμεσα γοητευτικό το περιβάλλον, που παραπέμπει αβίαστα σε κάποια ευρωπαϊκή μητρόπολη.  

Το Explorer’s ακολουθεί πια περισσότερο τη λογική του bistro, με τον Ελληνογάλλο σεφ Henri Guibert να βάζει τη σφραγίδα του, με δύο νέα μενού που δημιουργήθηκαν ειδικά για την περίσταση. Ο συνδυασμός των προϊόντων της ελληνικής γης με τη γαλλική τεχνική είναι αυτός που συνοψίζει τη φιλοσοφία του, με απώτερο σκοπό τον εμπλουτισμό της γενικότερης γαστρονομικής εμπειρίας, η οποία προσαρμόζεται επιτυχημένα στην αθηναϊκή κουλτούρα γύρω από το φαγητό. 

EXPLORER'S BAR BISTRO NJV ATHENS PLAZA 1
EXPLORER'S BAR BISTRO NJV ATHENS PLAZA 3
EXPLORER'S BAR BISTRO NJV ATHENS PLAZA 2

Στο Explorer’s Bar Bistro, ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα στο Μενού Ι που περιλαμβάνει λευκή ψαρόσουπα με σχοινόπρασο, σκορδάτα κρουτόν και σάλτσα Harissa, μυλοκόπι κονφί σε αλατισμένο βούτυρο και πουρέ πατάτας με ελληνική τρούφα καθώς και μους σοκολάτας Gauanaja 70% με μαριναρισμένες σε πετιμέζι φράουλες και στο Μενού ΙΙ, με προτάσεις τον τόνο ταρτάρ με γουακαμόλε και μους ούζου, το μοσχαρίσιο φιλέτο σχάρας με πάστα ελιάς Καλαμών και ψητά λαχανικά με θυμαρίσιο μέλι. Για φινάλε, υπάρχει το καρπάτσιο μάνγκο με γλυκό τριαντάφυλλο και παγωτό γιαούρτι. 

Στα προσωπικά μου highlights συμπεριλαμβάνεται σίγουρα το ταρτάρ τόνου, με ωραία υφή, φινετσάτη γεύση και ενδιαφέρουσα επίγευση -χωρίς να σημαίνει πως και οι υπόλοιπες προτάσεις δεν είναι εξίσου αξιόλογες- ενώ ιδιαίτερη μνεία οφείλω να κάνω και στα γλυκά των δύο μενού, τα οποία επιτυγχάνουν απόλυτα τον σκοπό τους.

EXPLORER'S BAR BISTRO NJV ATHENS PLAZA 5

Info

NJV Athens Plaza
Βασιλέως Γεωργίου Α' 2, Πλατεία Συντάγματος
Τηλ. 210 33 52 400
www.njvathensplaza.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: Γιατί η υγιεινή διατροφή ξεκινά με τα όσπρια;

Και 5 tips για να εντάξεις τα όσπρια στη διατροφή σου χωρίς φούσκωμα (ναι, γίνεται).

Τα καλύτερα τυλιχτά street food στον πλανήτη - Σε τι θέση είναι το σουβλάκι

Η νέα κατάταξη του TasteAtlas αναδεικνύει τα πιο χαρακτηριστικά wraps παγκοσμίως. Ανάμεσά τους, ο γύρος ξεχωρίζει για τη γεύση και τον ρόλο του στην ελληνική street κουζίνα.

Ο Massimo Bottura έρχεται στην Αθήνα

Ο μύστης της νέας ιταλικής γεύσης και ένας εκ των σημαντικότερων σεφ του πλανήτη καταφθάνει στα μέρη μας και μάλιστα μπορείς να τον δεις από κοντά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τι συμβαίνει όταν ένας σεφ με αστέρι Michelin φτιάχνει πίτσα;

Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi μόλις άνοιξε το νέο του εστιατόριο και όλοι μιλούν για την "πιο τραγανή πίτσα της Αθήνας".

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Αυτά είναι τα καλύτερα burgers στον κόσμο

Προτού αρχίσεις να λες πως παραλείψαμε ένα σωρό συνταγές και ότι είμαστε προκατειλημμένοι, να σε ενημερώσουμε ότι πρόκειται για μία λίστα που έφτιαξε το Taste Atlas χωρίς να μας ρωτήσει.

Γραφει Νικη Κοντομηνα