Η μητροπολιτική γοητεία του Explorer’s Bar Bistro

Το γευστικό project του NJV Athens Plaza σερβίρει προσεγμένα πιάτα σε έναν από τους πιο ιδιαίτερους χώρους της Αθήνας.

Esquire Team
Γράφει: Μπάμπης Δούκας 21 Φεβρουαρίου 2020

O χώρος στον ημιώροφο του ξενοδοχείου NJV Athens Plaza αποτελεί ένα από τα πιο προνομιακά spots του κέντρου της Αθήνας, προσφέροντας μία unique και άκρως χαρακτηριστική οπτική της ψυχής της πόλης αλλά και της γοητευτικά χαώδους καθημερινότητάς της, ακριβώς εκεί όπου η Σταδίου έρχεται να συναντήσει την πλατεία Συντάγματος.

Η μητροπολιτική γοητεία του Explorer’s Bar Bistro

Πέρα από αυτό όμως, το εσωτερικό του Explorer's είναι εξαιρετικά καλοφτιαγμένο, με ξεχωριστή αισθητική και British Style ατμόσφαιρα που εύκολα -και μοιραία- παραπέμπει σε κλειστό men's club, χωρίς ωστόσο να είναι αυτό η επιδίωξή του. Οι πράσινες Chesterfield πολυθρόνες, η σωστή χρήση του φωτός, η έντονη παρουσία του ξύλου και η γενικότερη αίσθηση είναι στοιχεία που καθιστούν άμεσα γοητευτικό το περιβάλλον, που παραπέμπει αβίαστα σε κάποια ευρωπαϊκή μητρόπολη.  

Το Explorer’s ακολουθεί πια περισσότερο τη λογική του bistro, με τον Ελληνογάλλο σεφ Henri Guibert να βάζει τη σφραγίδα του, με δύο νέα μενού που δημιουργήθηκαν ειδικά για την περίσταση. Ο συνδυασμός των προϊόντων της ελληνικής γης με τη γαλλική τεχνική είναι αυτός που συνοψίζει τη φιλοσοφία του, με απώτερο σκοπό τον εμπλουτισμό της γενικότερης γαστρονομικής εμπειρίας, η οποία προσαρμόζεται επιτυχημένα στην αθηναϊκή κουλτούρα γύρω από το φαγητό. 

EXPLORER'S BAR BISTRO NJV ATHENS PLAZA 1
EXPLORER'S BAR BISTRO NJV ATHENS PLAZA 3
EXPLORER'S BAR BISTRO NJV ATHENS PLAZA 2

Στο Explorer’s Bar Bistro, ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα στο Μενού Ι που περιλαμβάνει λευκή ψαρόσουπα με σχοινόπρασο, σκορδάτα κρουτόν και σάλτσα Harissa, μυλοκόπι κονφί σε αλατισμένο βούτυρο και πουρέ πατάτας με ελληνική τρούφα καθώς και μους σοκολάτας Gauanaja 70% με μαριναρισμένες σε πετιμέζι φράουλες και στο Μενού ΙΙ, με προτάσεις τον τόνο ταρτάρ με γουακαμόλε και μους ούζου, το μοσχαρίσιο φιλέτο σχάρας με πάστα ελιάς Καλαμών και ψητά λαχανικά με θυμαρίσιο μέλι. Για φινάλε, υπάρχει το καρπάτσιο μάνγκο με γλυκό τριαντάφυλλο και παγωτό γιαούρτι. 

Στα προσωπικά μου highlights συμπεριλαμβάνεται σίγουρα το ταρτάρ τόνου, με ωραία υφή, φινετσάτη γεύση και ενδιαφέρουσα επίγευση -χωρίς να σημαίνει πως και οι υπόλοιπες προτάσεις δεν είναι εξίσου αξιόλογες- ενώ ιδιαίτερη μνεία οφείλω να κάνω και στα γλυκά των δύο μενού, τα οποία επιτυγχάνουν απόλυτα τον σκοπό τους.

EXPLORER'S BAR BISTRO NJV ATHENS PLAZA 5

Info

NJV Athens Plaza
Βασιλέως Γεωργίου Α' 2, Πλατεία Συντάγματος
Τηλ. 210 33 52 400
www.njvathensplaza.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο

Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Chic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza

Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.

10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά

Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα

Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.

Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'

Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.

Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια

Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα