Η μητροπολιτική γοητεία του Explorer’s Bar Bistro

Το γευστικό project του NJV Athens Plaza σερβίρει προσεγμένα πιάτα σε έναν από τους πιο ιδιαίτερους χώρους της Αθήνας.

Esquire Team
Γράφει: Μπάμπης Δούκας 21 Φεβρουαρίου 2020

O χώρος στον ημιώροφο του ξενοδοχείου NJV Athens Plaza αποτελεί ένα από τα πιο προνομιακά spots του κέντρου της Αθήνας, προσφέροντας μία unique και άκρως χαρακτηριστική οπτική της ψυχής της πόλης αλλά και της γοητευτικά χαώδους καθημερινότητάς της, ακριβώς εκεί όπου η Σταδίου έρχεται να συναντήσει την πλατεία Συντάγματος.

Η μητροπολιτική γοητεία του Explorer’s Bar Bistro

Πέρα από αυτό όμως, το εσωτερικό του Explorer's είναι εξαιρετικά καλοφτιαγμένο, με ξεχωριστή αισθητική και British Style ατμόσφαιρα που εύκολα -και μοιραία- παραπέμπει σε κλειστό men's club, χωρίς ωστόσο να είναι αυτό η επιδίωξή του. Οι πράσινες Chesterfield πολυθρόνες, η σωστή χρήση του φωτός, η έντονη παρουσία του ξύλου και η γενικότερη αίσθηση είναι στοιχεία που καθιστούν άμεσα γοητευτικό το περιβάλλον, που παραπέμπει αβίαστα σε κάποια ευρωπαϊκή μητρόπολη.  

Το Explorer’s ακολουθεί πια περισσότερο τη λογική του bistro, με τον Ελληνογάλλο σεφ Henri Guibert να βάζει τη σφραγίδα του, με δύο νέα μενού που δημιουργήθηκαν ειδικά για την περίσταση. Ο συνδυασμός των προϊόντων της ελληνικής γης με τη γαλλική τεχνική είναι αυτός που συνοψίζει τη φιλοσοφία του, με απώτερο σκοπό τον εμπλουτισμό της γενικότερης γαστρονομικής εμπειρίας, η οποία προσαρμόζεται επιτυχημένα στην αθηναϊκή κουλτούρα γύρω από το φαγητό. 

EXPLORER'S BAR BISTRO NJV ATHENS PLAZA 1
EXPLORER'S BAR BISTRO NJV ATHENS PLAZA 3
EXPLORER'S BAR BISTRO NJV ATHENS PLAZA 2

Στο Explorer’s Bar Bistro, ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα στο Μενού Ι που περιλαμβάνει λευκή ψαρόσουπα με σχοινόπρασο, σκορδάτα κρουτόν και σάλτσα Harissa, μυλοκόπι κονφί σε αλατισμένο βούτυρο και πουρέ πατάτας με ελληνική τρούφα καθώς και μους σοκολάτας Gauanaja 70% με μαριναρισμένες σε πετιμέζι φράουλες και στο Μενού ΙΙ, με προτάσεις τον τόνο ταρτάρ με γουακαμόλε και μους ούζου, το μοσχαρίσιο φιλέτο σχάρας με πάστα ελιάς Καλαμών και ψητά λαχανικά με θυμαρίσιο μέλι. Για φινάλε, υπάρχει το καρπάτσιο μάνγκο με γλυκό τριαντάφυλλο και παγωτό γιαούρτι. 

Στα προσωπικά μου highlights συμπεριλαμβάνεται σίγουρα το ταρτάρ τόνου, με ωραία υφή, φινετσάτη γεύση και ενδιαφέρουσα επίγευση -χωρίς να σημαίνει πως και οι υπόλοιπες προτάσεις δεν είναι εξίσου αξιόλογες- ενώ ιδιαίτερη μνεία οφείλω να κάνω και στα γλυκά των δύο μενού, τα οποία επιτυγχάνουν απόλυτα τον σκοπό τους.

EXPLORER'S BAR BISTRO NJV ATHENS PLAZA 5

Info

NJV Athens Plaza
Βασιλέως Γεωργίου Α' 2, Πλατεία Συντάγματος
Τηλ. 210 33 52 400
www.njvathensplaza.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας