O Senios μεταμορφώνεται σε Καφενείον ΣΙ ΤΙ ΣΙ

Ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης και η ομάδα του The Clumsies ετοιμάζουν το μάλλον πιο νόστιμο concept του καλοκαιριού.

Η ομάδα που βρίσκεται πίσω από μερικά από τα πιο επιτυχημένα concepts της πόλης (Τhe Clumsies, Theory Bar & More, Odori Vermuteria Di Atene, Frater & Soror και Senios) ενώνει τις δυνάμεις της με τον εκ των κορυφαίων νέων Ελλήνων σεφ και ιδιοκτήτη του εστιατορίου CTC, Αλέξανδρο Τσιοτίνη, σε ένα project που φαντάζει κάτι περισσότερο από πολλά υποσχόμενο. 

Ακούει στο όνομα Καφενείον ΣΙ ΤΙ ΣΙ και από τον ερχόμενο Ιούλιο θα σε υποδέχεται στον πεζόδρομο της Καλαμιώτου και τον χώρο του Senios, έχοντας το concept ενός σύγχρονου αστικού καφενείου, που θα επικεντρώνεται στην ελληνική κουζίνα και στις fine drinking εμπειρίες, με ποτά που θα βασίζονται κυρίως στα αποστάγματα της χώρας μας.

O Senios μεταμορφώνεται σε Καφενείον ΣΙ ΤΙ ΣΙ

"Η συγκεκριμένη λογική σε ένα μαγαζί ήταν κάτι που πάντοτε μου άρεσε και για να σου πω την αλήθεια πάντοτε είχα στο μυαλό μου. Υπάρχει αμοιβαία εκτίμηση με τα παιδιά, οπότε συζητήσαμε και αποφασίσαμε να συνεργαστούμε" λέει στο Esquire ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης, που θα κινεί τα νήματα στην κουζίνα του Καφενείου ΣΙ ΤΙ ΣΙ, αναφέροντας επίσης πως τα πιάτα που θα σερβίρονται θα είναι παραλλαγές σε κλασικές γεύσεις που μπορεί να βρει κάποιος σε μία καλή ταβέρνα, δοσμένες ωστόσο με μία πιο σύγχρονη ματιά και με μπόλικες δημιουργικές πινελιές. Για παράδειγμα, εδώ ο μπακαλιάρος σκορδαλιά θα σερβίρεται σε κροκέτες σε σούπα από αμύγδαλα και σκόνη παστουρμά, τα ρεβύθια φούρνου με περγαμόντο και σάλτσα λιαστής ντομάτας και ένα από τα επιδόρπια θα είναι οι λουκουμάδες μυζήθρας, γεμιστοί με κρέμα passion fruit και namelaka καρύδας.

ΚΑΦΕΝΕΙΟΝ ΣΙ ΤΙ ΣΙ 2
ΚΑΦΕΝΕΙΟΝ ΣΙ ΤΙ ΣΙ 3
ΚΑΦΕΝΕΙΟΝ ΣΙ ΤΙ ΣΙ 4

Μία ακόμη από τις εκπλήξεις που ετοιμάζει ο γνωστός σεφ έχει να κάνει με τα μαγειρευτά της ημέρας, τα οποία δεν θα υπάρχουν. Αντ' αυτών θα μπορεί κάποιος να γευτεί τυλιχτά ημέρας, με μαγειρευτά φαγητά, σαν σουβλάκι. Ετοιμάσου λοιπόν για πίτα με κουνέλι στιφάδο ή μοσχαράκι κοκκινιστό. Καθόλου άσχημα. Βασικά, ήδη μας άνοιξε η όρεξη.


Info

Καλαμιώτου 15, Αθήνα.
 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

5 συνταγές για να φτιάξεις στο air fryer ακόμα κι αν είσαι 'άμπαλος' στο μαγείρεμα

Δε χρειάζεται ούτε masterchef να είσαι, ούτε να ασχολείσαι γενικά με την κουζίνα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Cupola, για dolce vita στο Παγκράτι

Ιταλικές παραδοσιακές γεύσεις, cozy περιβάλλον και feelgood χαρακτήρας λειτουργούν πάντοτε ως αφορµές για να επιστρέφεις στο Cupola.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το κόλπο που εγγυάται την τέλεια καρμπονάρα

Τρία απλά βήματα σε στέλνουν με τις ευλογίες μας, απευθείας στο Masterchef.

Γραφει Γιαννης Σπανος