O Senios μεταμορφώνεται σε Καφενείον ΣΙ ΤΙ ΣΙ

Ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης και η ομάδα του The Clumsies ετοιμάζουν το μάλλον πιο νόστιμο concept του καλοκαιριού.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 13 Μαΐου 2020

Η ομάδα που βρίσκεται πίσω από μερικά από τα πιο επιτυχημένα concepts της πόλης (Τhe Clumsies, Theory Bar & More, Odori Vermuteria Di Atene, Frater & Soror και Senios) ενώνει τις δυνάμεις της με τον εκ των κορυφαίων νέων Ελλήνων σεφ και ιδιοκτήτη του εστιατορίου CTC, Αλέξανδρο Τσιοτίνη, σε ένα project που φαντάζει κάτι περισσότερο από πολλά υποσχόμενο. 

Ακούει στο όνομα Καφενείον ΣΙ ΤΙ ΣΙ και από τον ερχόμενο Ιούλιο θα σε υποδέχεται στον πεζόδρομο της Καλαμιώτου και τον χώρο του Senios, έχοντας το concept ενός σύγχρονου αστικού καφενείου, που θα επικεντρώνεται στην ελληνική κουζίνα και στις fine drinking εμπειρίες, με ποτά που θα βασίζονται κυρίως στα αποστάγματα της χώρας μας.

O Senios μεταμορφώνεται σε Καφενείον ΣΙ ΤΙ ΣΙ

"Η συγκεκριμένη λογική σε ένα μαγαζί ήταν κάτι που πάντοτε μου άρεσε και για να σου πω την αλήθεια πάντοτε είχα στο μυαλό μου. Υπάρχει αμοιβαία εκτίμηση με τα παιδιά, οπότε συζητήσαμε και αποφασίσαμε να συνεργαστούμε" λέει στο Esquire ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης, που θα κινεί τα νήματα στην κουζίνα του Καφενείου ΣΙ ΤΙ ΣΙ, αναφέροντας επίσης πως τα πιάτα που θα σερβίρονται θα είναι παραλλαγές σε κλασικές γεύσεις που μπορεί να βρει κάποιος σε μία καλή ταβέρνα, δοσμένες ωστόσο με μία πιο σύγχρονη ματιά και με μπόλικες δημιουργικές πινελιές. Για παράδειγμα, εδώ ο μπακαλιάρος σκορδαλιά θα σερβίρεται σε κροκέτες σε σούπα από αμύγδαλα και σκόνη παστουρμά, τα ρεβύθια φούρνου με περγαμόντο και σάλτσα λιαστής ντομάτας και ένα από τα επιδόρπια θα είναι οι λουκουμάδες μυζήθρας, γεμιστοί με κρέμα passion fruit και namelaka καρύδας.

ΚΑΦΕΝΕΙΟΝ ΣΙ ΤΙ ΣΙ 2
ΚΑΦΕΝΕΙΟΝ ΣΙ ΤΙ ΣΙ 3
ΚΑΦΕΝΕΙΟΝ ΣΙ ΤΙ ΣΙ 4

Μία ακόμη από τις εκπλήξεις που ετοιμάζει ο γνωστός σεφ έχει να κάνει με τα μαγειρευτά της ημέρας, τα οποία δεν θα υπάρχουν. Αντ' αυτών θα μπορεί κάποιος να γευτεί τυλιχτά ημέρας, με μαγειρευτά φαγητά, σαν σουβλάκι. Ετοιμάσου λοιπόν για πίτα με κουνέλι στιφάδο ή μοσχαράκι κοκκινιστό. Καθόλου άσχημα. Βασικά, ήδη μας άνοιξε η όρεξη.


Info

Καλαμιώτου 15, Αθήνα.
 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Πιάτα που πρέπει να φας στα εστιατόρια της Νάξου

Σύγχρονες και παραδοσιακές προτάσεις των Ναξιώτικων εστιατορίων που έχουν κάτι να πουν.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

JAYONT, ένας μυστικός παράδεισος στη Μύκονο

Ένας ζωντανός μύθος του νησιού, που μπορείς σήμερα να επισκεφθείς.

Premium κρεατοφαγία και το καλοκαίρι στο Beefbar

All time classic πιάτα, δημοφιλείς κοπές, στιλάτος χώρος, signature cocktails και ωραία θέα συνθέτουν το θερινό μωσαϊκό στη Βουλιαγμένη.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η Lucinda σε βγάζει για πίτσα στον Χολαργό

Αντώνης Δρακουλαράκος, Κυριάκος Λιοδάκης και Δημοσθένης Κουβαράκης υπογράφουν ένα από τα πιο viral εστιατόρια των τελευταίων μηνών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Ο Nobu Matsuhisa μαγειρεύει ακόμη με την καρδιά του

Μία κουβέντα με τον αυτοκράτορα της ιαπωνικής κουζίνας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Στην Αθήνα, για κορυφαίο παγωτό

Τα μέρη που -μετά το brain freeze- θα σε κάνουν να νιώσεις ευτυχισμένος.

Γραφει Μπαμπης Δουκας