Κίμτσι εναντίον κορονοϊού

Μία νέα επιστημονική έρευνα υποστηρίζει πως η κατανάλωση κίμτσι βοηθά στην προστασία απέναντι στον COVID-19.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 13 Αυγούστου 2020

Την ώρα που σύσσωμη η επιστημονική κοινότητα έχει επικεντρωθεί στη δημιουργία του εμβολίου ή της θεραπείας κατά του κορονοϊού, μία ομάδα ερευνητών από το Yale κατέληξε σε πολύ χρήσιμα συμπεράσματα, καταναλώνοντας διάφορες τροφές και καταγράφοντας τις αντιδράσεις του οργανισμού, θέλοντας να διαπιστώσει ποιες τροφές βοηθούν στην καταπολέμηση του COVID-19. 

Ένα από τα τρόφιμα που κατανάλωσαν, το κίμτσι, μοιάζει να έχει τις περισσότερες πιθανότητες ώστε να βοηθήσει στην άμυνα του οργανισμού απέναντι στον ιό. Η μελέτη εξέτασε τα δεδομένα των ποσοστών θανάτου σε διάφορες χώρες και διαπίστωσε ότι εκείνοι που τρώνε ζυμωμένα λαχανικά σαν το κίμτσι, τείνουν να απουσιάζουν από τις λίστες των εκλιπόντων.

Κίμτσι εναντίον κορονοϊού

Το αξιοσημείωτο είναι πως οι περισσότεροι συμμετέχοντες στην έρευνα δεν προέρχονται από την Ασία αλλά από την Ευρώπη. Το κορεατικό τουρσί λοιπόν (αυτό ακριβώς είναι το κίμτσι) όπως και άλλα λαχανικά που έχουν υποστεί ζύμωση διαθέτει αντιοξειδωτική δράση και μπορεί να αναστείλει την είσοδο του κορονοϊού σε διάφορα σημεία εισόδου αυτού στον οργανισμό.

Θα μπορούσαμε λοιπόν, καταναλώνοντας περισσότερο κίμτσι, να προστατευτούμε από τον κορονοϊό; Λαμβάνοντας υπόψιν τα αποτελέσματα της έρευνας η απάντηση θα μπορούσε να είναι θετική αλλά χρειάζονται πολλά περισσότερα τεστ προκειμένου να προκύψουν περισσότερα δεδομένα.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Συνταγές

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Κοτόπουλο μπάρμπεκιου στο τηγάνι για νοστιμότερο καλοκαίρι

Η μόνη συνταγή που θα χρειαστείς προσεχώς.

Μπριάμ-Strudel, γιατί όχι;

Μία διαφορετικά νόστιμη συνταγή.