Κίμτσι εναντίον κορονοϊού

Μία νέα επιστημονική έρευνα υποστηρίζει πως η κατανάλωση κίμτσι βοηθά στην προστασία απέναντι στον COVID-19.

Την ώρα που σύσσωμη η επιστημονική κοινότητα έχει επικεντρωθεί στη δημιουργία του εμβολίου ή της θεραπείας κατά του κορονοϊού, μία ομάδα ερευνητών από το Yale κατέληξε σε πολύ χρήσιμα συμπεράσματα, καταναλώνοντας διάφορες τροφές και καταγράφοντας τις αντιδράσεις του οργανισμού, θέλοντας να διαπιστώσει ποιες τροφές βοηθούν στην καταπολέμηση του COVID-19. 

Ένα από τα τρόφιμα που κατανάλωσαν, το κίμτσι, μοιάζει να έχει τις περισσότερες πιθανότητες ώστε να βοηθήσει στην άμυνα του οργανισμού απέναντι στον ιό. Η μελέτη εξέτασε τα δεδομένα των ποσοστών θανάτου σε διάφορες χώρες και διαπίστωσε ότι εκείνοι που τρώνε ζυμωμένα λαχανικά σαν το κίμτσι, τείνουν να απουσιάζουν από τις λίστες των εκλιπόντων.

Κίμτσι εναντίον κορονοϊού

Το αξιοσημείωτο είναι πως οι περισσότεροι συμμετέχοντες στην έρευνα δεν προέρχονται από την Ασία αλλά από την Ευρώπη. Το κορεατικό τουρσί λοιπόν (αυτό ακριβώς είναι το κίμτσι) όπως και άλλα λαχανικά που έχουν υποστεί ζύμωση διαθέτει αντιοξειδωτική δράση και μπορεί να αναστείλει την είσοδο του κορονοϊού σε διάφορα σημεία εισόδου αυτού στον οργανισμό.

Θα μπορούσαμε λοιπόν, καταναλώνοντας περισσότερο κίμτσι, να προστατευτούμε από τον κορονοϊό; Λαμβάνοντας υπόψιν τα αποτελέσματα της έρευνας η απάντηση θα μπορούσε να είναι θετική αλλά χρειάζονται πολλά περισσότερα τεστ προκειμένου να προκύψουν περισσότερα δεδομένα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: Γιατί η υγιεινή διατροφή ξεκινά με τα όσπρια;

Και 5 tips για να εντάξεις τα όσπρια στη διατροφή σου χωρίς φούσκωμα (ναι, γίνεται).

Τα καλύτερα τυλιχτά street food στον πλανήτη - Σε τι θέση είναι το σουβλάκι

Η νέα κατάταξη του TasteAtlas αναδεικνύει τα πιο χαρακτηριστικά wraps παγκοσμίως. Ανάμεσά τους, ο γύρος ξεχωρίζει για τη γεύση και τον ρόλο του στην ελληνική street κουζίνα.

Ο Massimo Bottura έρχεται στην Αθήνα

Ο μύστης της νέας ιταλικής γεύσης και ένας εκ των σημαντικότερων σεφ του πλανήτη καταφθάνει στα μέρη μας και μάλιστα μπορείς να τον δεις από κοντά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τι συμβαίνει όταν ένας σεφ με αστέρι Michelin φτιάχνει πίτσα;

Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi μόλις άνοιξε το νέο του εστιατόριο και όλοι μιλούν για την "πιο τραγανή πίτσα της Αθήνας".

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Αυτά είναι τα καλύτερα burgers στον κόσμο

Προτού αρχίσεις να λες πως παραλείψαμε ένα σωρό συνταγές και ότι είμαστε προκατειλημμένοι, να σε ενημερώσουμε ότι πρόκειται για μία λίστα που έφτιαξε το Taste Atlas χωρίς να μας ρωτήσει.

Γραφει Νικη Κοντομηνα