Κίμτσι εναντίον κορονοϊού

Μία νέα επιστημονική έρευνα υποστηρίζει πως η κατανάλωση κίμτσι βοηθά στην προστασία απέναντι στον COVID-19.

Την ώρα που σύσσωμη η επιστημονική κοινότητα έχει επικεντρωθεί στη δημιουργία του εμβολίου ή της θεραπείας κατά του κορονοϊού, μία ομάδα ερευνητών από το Yale κατέληξε σε πολύ χρήσιμα συμπεράσματα, καταναλώνοντας διάφορες τροφές και καταγράφοντας τις αντιδράσεις του οργανισμού, θέλοντας να διαπιστώσει ποιες τροφές βοηθούν στην καταπολέμηση του COVID-19. 

Ένα από τα τρόφιμα που κατανάλωσαν, το κίμτσι, μοιάζει να έχει τις περισσότερες πιθανότητες ώστε να βοηθήσει στην άμυνα του οργανισμού απέναντι στον ιό. Η μελέτη εξέτασε τα δεδομένα των ποσοστών θανάτου σε διάφορες χώρες και διαπίστωσε ότι εκείνοι που τρώνε ζυμωμένα λαχανικά σαν το κίμτσι, τείνουν να απουσιάζουν από τις λίστες των εκλιπόντων.

Κίμτσι εναντίον κορονοϊού

Το αξιοσημείωτο είναι πως οι περισσότεροι συμμετέχοντες στην έρευνα δεν προέρχονται από την Ασία αλλά από την Ευρώπη. Το κορεατικό τουρσί λοιπόν (αυτό ακριβώς είναι το κίμτσι) όπως και άλλα λαχανικά που έχουν υποστεί ζύμωση διαθέτει αντιοξειδωτική δράση και μπορεί να αναστείλει την είσοδο του κορονοϊού σε διάφορα σημεία εισόδου αυτού στον οργανισμό.

Θα μπορούσαμε λοιπόν, καταναλώνοντας περισσότερο κίμτσι, να προστατευτούμε από τον κορονοϊό; Λαμβάνοντας υπόψιν τα αποτελέσματα της έρευνας η απάντηση θα μπορούσε να είναι θετική αλλά χρειάζονται πολλά περισσότερα τεστ προκειμένου να προκύψουν περισσότερα δεδομένα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο

Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Chic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza

Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.

10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά

Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα

Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.

Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'

Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.

Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια

Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα