Maison d' Olive: Μία κάβα ελαιολάδου στο Κολωνάκι

Το λάδι βρήκε το σπίτι του, στην πρώτη ελληνική Κάβα Ελαιόλαδου.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 24 Νοεμβρίου 2021

Τα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα της χώρας μας ξεχωρίζουν στους διεθνείς διαγωνισμούς, αποσπώντας βραβεία και κερδίζοντας τις εντυπώσεις. Σχεδόν μοιραία λοιπόν προκύπτει η ανάγκη να υπάρξει ένας χώρος που θα συγκεντρώνει αρκετά από τα κορυφαία εξ' αυτών. Και κάπως έτσι, γεννήθηκε το Maison d’ Olive, η πρώτη ελληνική Κάβα Ελαιόλαδου.

100 και πλέον πιστοποιημένα και βραβευμένα ελαιόλαδα σε διεθνείς διαγωνισμούς, από την Ελλάδα και το εξωτερικό περιλαμβάνει η συλλογή του Maison d’ Olive, διαθέσιμα  σε όλους για γευστική δοκιμή. Μεταξύ άλλων, μπορεί κανείς εδώ να βιώσει γευσιγνωσίες ελαιόλαδων με ειδικούς (olive oil tasting with the experts) και ταίριασμα ελαιόλαδου και φαγητού (olive oil pairing).

Πέραν της ολοκληρωμένης γκάμας των ελαιοκομικών προϊόντων σε όλες τις gourmet εκδοχές της, λειτουργεί παράλληλα και ένα εξαιρετικά ενημερωμένο τμήμα delicatessen ψυγείου και ραφιού που υποστηρίζει την κάβα ελαιόλαδου με σπάνιες γαστρονομικές λιχουδιές μικρών παραγωγών από την Ελλάδα αλλά και εισαγωγές από το εξωτερικό καθώς και μια πολύ επιλεκτική κάβα κρασιών (fine wines) και αποσταγμάτων.

> Διάβασε ακόμη: Η σημασία της λίστας ελαιολάδου στα ελληνικά εστιατόρια

Στη συλλογή περιλαμβάνονται ιδιαίτερες δημιουργίες καλλιτεχνών σε αποκλειστική συνεργασία με το Maison d’ Olive καθώς και  custom made καλάθια και συνθέσεις δώρων για προσωπικές και τις επαγγελματικές ιδιαίτερες στιγμές, σύμφωνα πάντα με το γούστο σας και το budget του καθενός.

 


Info

Ξανθίππου 7-9, Κολωνάκι
Τηλ. 211 7353912

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το cool fine dining του Jean Charles Métayer στο Le Pavillon

Ο βραβευμένος σεφ συνεχίζει την εξαιρετικά νόστιμη δουλειά στο κομψό εστιατόριο του Χαλανδρίου.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Naporitan, η ιαπωνική απάντηση στη napolitana

Παραβρασμένα μακαρόνια, λουκάνικα και μανιτάρια, κρεμμύδι και κέτσαπ. Στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου έχουν μία κάπως διαφορετική άποψη για την ιταλική κουζίνα.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Taste of Athens, το γαστρονομικό φεστιβάλ επιστρέφει

Το μεγαλύτερο γαστρονομικό event της χώρας επιστρέφει ανανεωμένο στο Ζάππειο Μέγαρο, πιο νόστιμο, πιο καλοκαιρινό και πιο γεμάτο από ποτέ.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα πιο αγαπημένα εστιατόρια της Αθήνας σύμφωνα με το κοινό

Οι νικητές των Tasty Awards 2022, όπως τους ανέδειξαν οι ψήφοι 60.000 ανθρώπων που κινούνται και τρώνε στην πόλη.

Γραφει Νικος Κοντοπουλος

Η διακριτική γοητεία του να τρως έξω μόνος

Χαλάρωσε και απόλαυσε. Τόσο το φαγητό όσο και τη γαλήνη που αυτό προσφέρει.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

6 νέες γευστικές αφίξεις στην Αθήνα

Τα νέα εστιατόρια στην Αθήνα που αξίζουν την προσοχή σου.