Καταιγισμός γλυκών αυτή την εποχή, κι οι αντιστάσεις μειώνονται όσο μας συνεπαίρνει το Christma’s mood… Από το κλάσικ παραδοσιακό μελομακάρονο μέχρι το επίσης κλάσικ ευρωπαϊκό Mont Blanc και τον κορμό, από το panettone που καθιερώθηκε πλέον μέχρι τις signature δημιουργίες επώνυμων pastry chefs, η γκάμα στα γιορτινά γλυκά είναι ατελείωτη και κάθε χρόνο πιο ενδιαφέρουσα. Εδώ, λοιπόν, ξεχωρίσαμε μερικά από τα καλύτερα της πόλης, για τους πιστούς κάθε κατηγορίας…
Οι pastry chefs δημιουργούν
Oι καταξιωμένοι και αγαπητοί pastry chefs Ευγένιος Βαρδακαστάνης και Γιάννης Κίκιρας στο πρωτοποριακό ghost-ζαχαροπλαστείο και συγχρόνως εργαστήρι τους Madame Fraise, πιστοί στη φινετσάτη με γαλλική βάση ζαχαροπλαστική τους, έχουν δημιουργήσει για τις γιορτές ιδιαίτερα γλυκίσματα, εντυπωσιακά σε εμφάνιση και γεύση.
Εδώ λοιπόν, έχουμε τρεις κορμούς: τον Mont Blanc, όπου το κάστανο παντρεύεται με ανάλαφρη κρέμα με μαύρο ρούμι, τραγανή μαρέγκα, μαρμελάδα από σμέουρα και απαλή σαντιγί βανίλιας, τον Christmas Black Forest με mousse μαύρης σοκολάτας, μαρμελάδα αγριοκέρασο, χριστουγεννιάτικο τσάι και σαντιγί βανίλιας, καθώς και τον αγαπημένο Amande, με biscuit αμυγδάλου, bavaroise αρωματισμένη με τόνκα, μαρέγκα αμυγδάλου και αχλάδι confit.
Εντυπωσιακή και η Christmas Sphere, που κρύβει στο εσωτερικό της cake σοκολάτας, τραγανή πραλίνα φουντουκιού και κρέμα gianduja! Κυριολεκτικά, δεν ξέρεις ποιον να διαλέξεις… Για αυτό ακρβώς, για όσους επιθυμούν να πάρουν μια συνολική γεύση από όλα όσα περιγράψαμε, προτείνουν τη γιορτινή σύνθεση Selection Madame Fraise, ιδανική για δώρο. (Υμηττού 225 στο Παγκράτι, τηλ. 2114186086)
Η συνέχεια στο Athinorama.gr