Μία μίνι ανάλυση των πιάτων του The Menu

Όλα τα στάδια πάνω στα οποία δομείται η γαστρονομική -και όχι μόνο αυτή- εμπειρία της ταινίας του Mark Mylod.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 15 Ιανουαρίου 2023

Δύο μήνες μετά την κυκλοφορία του στους ελληνικούς κινηματογράφους, το γαστροθρίλερ/ μαύρη κωμωδία/ εστιατορική & κοινωνική σάτιρα του Mark Mylod (σκηνοθέτης του εξαιρετικά επιτυχημένου 'Succession' του ΗΒΟ) έγινε διαθέσιμο και στο Disney+ (πάντοτε μιλώντας για τη χώρα μας). Από τις 11 Ιανουαρίου, οι συνδρομητές της δημοφιλούς πλατφόρμας streaming μπορούν να παρακολουθήσουν The Menu ('Το Μενού') και να διαπιστώσουν αν όλα όσα είχαν ακούσει ή διαβάσει έως τώρα για αυτό, ανταποκρίνονται στα της οθόνης. Πριν διαβάσεις τις επόμενες γραμμές και σε περίπτωση που δεν έχεις δει τη διάρκειας 107' ταινίας, καλό θα είναι να γνωρίζεις πως ακολουθούν spoilers.

Το trailer

Long story short και το μενού του 'Μενού'

Η υπόθεση της ταινίας αφορά ένα ιδιαίτερο δείπνο που ετοιμάζει για μόλις 12 εκλεκτούς επισκέπτες, ο σεφ Julian Slowik (Ralph Fiennes), στο απομονωμένο εστιατόριο 'Hawthorne'. Το μενού κοστολογείται προς $1.250/άτομο και όλοι μιλούν για μία εμπειρία που κανείς, ποτέ δε θα ξεχάσει. Και όντως, έτσι γίνεται. 

Εκτός από τον προαναφερθέντα Fiennes και τους Anya Taylor-Joy, Nicholas Hoult, Hong Chau, Janet McTeer, John Leguizamo και Paul Adelstein, στο 'Μενού' πρωταγωνιστούν και τα πιάτα που ο σεφ  Slowik και η ομάδα του ετοιμάζουν για τους επισκέπτες τους.

Τι σερβίρεται λοιπόν στο 'Hawthorne' και ποιο το βαθύτερο νόημα πίσω από κάθε δημιουργία;

H συνέχεια στο Athinorama.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: Γιατί η υγιεινή διατροφή ξεκινά με τα όσπρια;

Και 5 tips για να εντάξεις τα όσπρια στη διατροφή σου χωρίς φούσκωμα (ναι, γίνεται).

Τα καλύτερα τυλιχτά street food στον πλανήτη - Σε τι θέση είναι το σουβλάκι

Η νέα κατάταξη του TasteAtlas αναδεικνύει τα πιο χαρακτηριστικά wraps παγκοσμίως. Ανάμεσά τους, ο γύρος ξεχωρίζει για τη γεύση και τον ρόλο του στην ελληνική street κουζίνα.

Ο Massimo Bottura έρχεται στην Αθήνα

Ο μύστης της νέας ιταλικής γεύσης και ένας εκ των σημαντικότερων σεφ του πλανήτη καταφθάνει στα μέρη μας και μάλιστα μπορείς να τον δεις από κοντά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τι συμβαίνει όταν ένας σεφ με αστέρι Michelin φτιάχνει πίτσα;

Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi μόλις άνοιξε το νέο του εστιατόριο και όλοι μιλούν για την "πιο τραγανή πίτσα της Αθήνας".

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Αυτά είναι τα καλύτερα burgers στον κόσμο

Προτού αρχίσεις να λες πως παραλείψαμε ένα σωρό συνταγές και ότι είμαστε προκατειλημμένοι, να σε ενημερώσουμε ότι πρόκειται για μία λίστα που έφτιαξε το Taste Atlas χωρίς να μας ρωτήσει.

Γραφει Νικη Κοντομηνα