Μία μίνι ανάλυση των πιάτων του The Menu

Όλα τα στάδια πάνω στα οποία δομείται η γαστρονομική -και όχι μόνο αυτή- εμπειρία της ταινίας του Mark Mylod.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 15 Ιανουαρίου 2023

Δύο μήνες μετά την κυκλοφορία του στους ελληνικούς κινηματογράφους, το γαστροθρίλερ/ μαύρη κωμωδία/ εστιατορική & κοινωνική σάτιρα του Mark Mylod (σκηνοθέτης του εξαιρετικά επιτυχημένου 'Succession' του ΗΒΟ) έγινε διαθέσιμο και στο Disney+ (πάντοτε μιλώντας για τη χώρα μας). Από τις 11 Ιανουαρίου, οι συνδρομητές της δημοφιλούς πλατφόρμας streaming μπορούν να παρακολουθήσουν The Menu ('Το Μενού') και να διαπιστώσουν αν όλα όσα είχαν ακούσει ή διαβάσει έως τώρα για αυτό, ανταποκρίνονται στα της οθόνης. Πριν διαβάσεις τις επόμενες γραμμές και σε περίπτωση που δεν έχεις δει τη διάρκειας 107' ταινίας, καλό θα είναι να γνωρίζεις πως ακολουθούν spoilers.

Το trailer

Long story short και το μενού του 'Μενού'

Η υπόθεση της ταινίας αφορά ένα ιδιαίτερο δείπνο που ετοιμάζει για μόλις 12 εκλεκτούς επισκέπτες, ο σεφ Julian Slowik (Ralph Fiennes), στο απομονωμένο εστιατόριο 'Hawthorne'. Το μενού κοστολογείται προς $1.250/άτομο και όλοι μιλούν για μία εμπειρία που κανείς, ποτέ δε θα ξεχάσει. Και όντως, έτσι γίνεται. 

Εκτός από τον προαναφερθέντα Fiennes και τους Anya Taylor-Joy, Nicholas Hoult, Hong Chau, Janet McTeer, John Leguizamo και Paul Adelstein, στο 'Μενού' πρωταγωνιστούν και τα πιάτα που ο σεφ  Slowik και η ομάδα του ετοιμάζουν για τους επισκέπτες τους.

Τι σερβίρεται λοιπόν στο 'Hawthorne' και ποιο το βαθύτερο νόημα πίσω από κάθε δημιουργία;

H συνέχεια στο Athinorama.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας