Κι αν το χάρτινο κουτί βλάπτει σοβαρά την υγεία της πίτσας;

Μετά τα χάρτινα καλαμάκια, όλα περνούν από το μυαλό μας.

Γράφει: Τίμος Σαλαμές 21 Σεπτεμβρίου 2023

Σε σχέση με τη δεκαετία του '60, τόσο η τέχνη της μαγειρικής όσο και εκείνη της μάσας έχουν αλλάξει άρδην. Αυτό, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι έχουν μεταμορφωθεί οι ίδιοι οι τρόποι που μαγειρεύουμε και τρώμε αλλά πως η τεχνολογία που χρησιμοποιούμε για να προετοιμάσουμε ένα γεύμα -είτε από την αρχή, είτε απλώς για να ζεστάνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων το junk food της αρεσκείας μας που έχουμε αγοράσει μέσω ενός delivery app- έχει εξελιχθεί μέσα στις δεκαετίες. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει ένα αντικείμενο που σχετίζεται με το φαγητό το οποίο έχει μείνει ίδιο: Το χάρτινο κουτί με το οποίο έρχεται στο σπίτι μας η πίτσα που παραγγέλνουμε απ' έξω. Κι εδώ προκύπτει ένα ερώτημα: Για καλό είναι αυτό ή μήπως για κακό;

Η σωστή απάντηση

Σύμφωνα με ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στην εφημερίδα The Atlantic, το χάρτινο κουτί κάνει κακό στην πίτσα. Τελεία και παύλα. Καταρχήν, δεν τη διατηρεί φρέσκια, κάτι το σοκαριστικό δεδομένου του ότι υποτίθεται πως γι' αυτή τη δουλειά φτιάχτηκε.

Για όλα υπεύθυνος είναι ο ατμός. Αν αρχίσει να φεύγει πολύς από το κουτί, η πίτσα παγώνει, αν εγκλωβιστεί εντός του τότε η πίτσα υγραίνεται και γίνεται μπλιαχ.

Για την ιστορία, το πρώτο κουτί πίτσας δημιουργήθηκε από την Domino’s το 1966 και έκτοτε δεν έχει εκσυγχρονιστεί καθόλου, κάτι το περίεργο αν και η εξήγηση του φαινομένου είναι λογική, καθώς έχει να κάνει με το πιο υψηλό κόστος των υπαρχουσών εναλλακτικών.

Αναμένουμε, λοιπόν, τους τολμηρούς επιχειρηματίες να πάρουν το ρίσκο και να οδηγήσουν το delivery της πίτσας στο επόμενο, πιο γευστικό επίπεδο, που θα μας παραδίδει σπίτι μας το αγαπημένο μας φαγητό φρέσκο, ζεστό και γευστικό σαν να βγήκε μόλις από τον φούρνο ή τον ξυλόφουρνο.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας