Κι αν το χάρτινο κουτί βλάπτει σοβαρά την υγεία της πίτσας;

Μετά τα χάρτινα καλαμάκια, όλα περνούν από το μυαλό μας.

Γράφει: Τίμος Σαλαμές 21 Σεπτεμβρίου 2023

Σε σχέση με τη δεκαετία του '60, τόσο η τέχνη της μαγειρικής όσο και εκείνη της μάσας έχουν αλλάξει άρδην. Αυτό, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι έχουν μεταμορφωθεί οι ίδιοι οι τρόποι που μαγειρεύουμε και τρώμε αλλά πως η τεχνολογία που χρησιμοποιούμε για να προετοιμάσουμε ένα γεύμα -είτε από την αρχή, είτε απλώς για να ζεστάνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων το junk food της αρεσκείας μας που έχουμε αγοράσει μέσω ενός delivery app- έχει εξελιχθεί μέσα στις δεκαετίες. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει ένα αντικείμενο που σχετίζεται με το φαγητό το οποίο έχει μείνει ίδιο: Το χάρτινο κουτί με το οποίο έρχεται στο σπίτι μας η πίτσα που παραγγέλνουμε απ' έξω. Κι εδώ προκύπτει ένα ερώτημα: Για καλό είναι αυτό ή μήπως για κακό;

Η σωστή απάντηση

Σύμφωνα με ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στην εφημερίδα The Atlantic, το χάρτινο κουτί κάνει κακό στην πίτσα. Τελεία και παύλα. Καταρχήν, δεν τη διατηρεί φρέσκια, κάτι το σοκαριστικό δεδομένου του ότι υποτίθεται πως γι' αυτή τη δουλειά φτιάχτηκε.

Για όλα υπεύθυνος είναι ο ατμός. Αν αρχίσει να φεύγει πολύς από το κουτί, η πίτσα παγώνει, αν εγκλωβιστεί εντός του τότε η πίτσα υγραίνεται και γίνεται μπλιαχ.

Για την ιστορία, το πρώτο κουτί πίτσας δημιουργήθηκε από την Domino’s το 1966 και έκτοτε δεν έχει εκσυγχρονιστεί καθόλου, κάτι το περίεργο αν και η εξήγηση του φαινομένου είναι λογική, καθώς έχει να κάνει με το πιο υψηλό κόστος των υπαρχουσών εναλλακτικών.

Αναμένουμε, λοιπόν, τους τολμηρούς επιχειρηματίες να πάρουν το ρίσκο και να οδηγήσουν το delivery της πίτσας στο επόμενο, πιο γευστικό επίπεδο, που θα μας παραδίδει σπίτι μας το αγαπημένο μας φαγητό φρέσκο, ζεστό και γευστικό σαν να βγήκε μόλις από τον φούρνο ή τον ξυλόφουρνο.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το τυρί που θα απογειώσει το κυριακάτικο ΒΒQ σου

Τώρα η ΔΩΔΩΝΗ φέρνει το χαλλούμι, το αγαπημένο τυρί της Κύπρου στο πιάτο σου.

Η ιστορία της αθηναϊκής εστιατορικής σκηνής

Πρόσωπα, τάσεις, μαγαζιά και παράγοντες που συνέβαλαν ώστε σήμερα να τρώμε καλύτερα από ποτέ στα εστιατόρια της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Omurice, η εναλλακτική ιαπωνική ομελέτα

Το απόλυτο comfort food της Άπω Ανατολής, που συνδυάζει πολλά και διαφορετικά στοιχεία.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Πώς να μαγειρέψεις σολομό στο πλυντήριο (!) πιάτων

Μία πατέντα που παραδόξως δε σκαρφίστηκε έλληνας φοιτητής.

Γραφει Γεωργια Πρεζα

Όλοι μιλούν για το Ex Machina του Άνταμ Κοντοβά

Το νέο εστιατόριο του ταλαντούχου σεφ στο Παγκράτι έχει γίνει το talk of the town, απολύτως δικαιολογημένα.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα ελληνικά εστιατόρια του οδηγού Michelin για το 2023

Νέες προσθήκες και σημαντικές γαστρονομικές σταθερές στην πρωτεύουσα από τον περίφημο γαστρονομικό οδηγό.

Γραφει Μπαμπης Δουκας