Πώς θα μάθεις όλα τα μυστικά του ψησίματος σε 4 ώρες

Ένα σεμινάριο που θα σε κάνει master ψήστη.

Γράφει: Esquire Editors 01 Φεβρουαρίου 2023

Το ψήσιμο ενώνει. Είναι μια εμπειρία που μας φέρνει κοντά με κοινό παρονομαστή: το καλό φαγητό. Όμως, όσο απλό και αν ακούγεται πολλά μπορούν να πάνε λάθος και να επηρεάσουν το τελικό πιάτο που θα προσφέρουμε. Και είναι λογικό. Ο καλός ψήστης δε γεννιέται, αλλά γίνεται. Το ψήσιμο εκτός από επιδεξιότητα, θέλει και γνώσεις.

Γι’ αυτό δημιουργήθηκε και το Weber Grill Academy, μια Παγκόσμια Ακαδημία Ψησίματος που ήρθε και στο Μαρούσι για να μας μάθει όλα τα μυστικά του "καλού” ψήστη τόσο θεωρητικά, όσο και πρακτικά, κάνοντάς μας Master ψήστες, αλλά και να γεμίσει τα βράδια μας με τρομερές γεύσεις…φτιαγμένες από τα χεράκια μας, αφού ό,τι μαγειρευτεί κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, καταναλώνεται από τους συμμετέχοντες στο τέλος του μαθήματος σε ένα μεγάλο τραπέζι. 

Γεύεσαι, Μαθαίνεις, Διασκεδάζεις 

Το Weber Grill Academy υπάρχει ως θεσμός εδώ και 20 χρόνια, αφού πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2003 και αυτή τη στιγμή υπάρχουν περισσότερα από 100 σημεία που γίνονται τα σεμινάρια σε συνολικά 20 χώρες παγκοσμίως. Πρόκειται για μια τρομερή και άκρως λαχταριστή εμπειρία, όπου οι συμμετέχοντες μαθαίνουν σημαντικά tips, τις ιδανικές αναλογίες συστατικών ανάλογα τον τύπο του φαγητού & πολλά άλλα μυστικά, ετοιμάζουν ένα ολόκληρο μενού με αλμυρά και γλυκά εδέσματα και στο τέλος το απολαμβάνουν όλοι μαζί. Μαθαίνεις, διασκεδάζεις & γεύεσαι. Με λίγα λόγια, ένα well spent απόγευμα. Δεν είναι ένα απλό σεμινάριο, είναι εμπειριάρα.

Βασικός σύμμαχος των σεμιναρίων είναι οι ψησταριές και τα αξεσουάρ κορυφαίας τεχνολογίας της WEBER, του κολοσσού του ψησίματος, τα προϊόντα της έχουν όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που μπορούν να εξυπηρετήσουν από έναν πεπειραμένο ψήστη μέχρι έναν αρχάριο για να φτιάξουν από το τέλειο ribeye και την πιο καλοψημένο tomahawk μέχρι ζουμερά μπιφτέκια για burgers που ανταγωνίζονται άνετα εκείνα των burgerάδικων. Έτσι, όσοι έχουν ήδη προμηθευτεί ήδη μια WEBER, θα μάθουν σημαντικά κόλπα για να την αξιοποιήσουν σωστά, ενώ όσοι ήθελαν να αγοράσουν μια κάποια στιγμή μελλοντικά, θα έχουν τη δυνατότητα να την γνωρίσουν από πριν και να την δοκιμάσουν στην πράξη.

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται από τον καταξιωμένο Weber Grill Master, chef Τίμο Ζαχαράτο και την ομάδα του, οι οποίοι θα διδάξουν ενδιαφέρουσες τεχνικές μαγειρικής και ψησίματος,  όπως το κάπνισμα και το ψήσιμο low & slow και θα τους δείξουν τη μεγάλη ευελιξία του μπάρμπεκιου. Οι συμμετέχοντες θα φτιάξουν πράγματα που ποτέ δεν φαντάζονταν ότι θα μπορούσαν να φτιαχτούν σε ένα μπάρμπεκιου και πόσο μάλλον ότι θα μπορούσαν να γίνουν τόσο, μα τόσο νόστιμα.

 

Τα σεμινάρια είναι κατάλληλα για όλα τα επίπεδα, είτε είσαι αρχάριος, είτε επαγγελματίας. Υπάρχουν διαφορετικά courses με διαφορετικά μενού και επίπεδα δυσκολίας κάθε φορά. 

Διαρκούν 4 ώρες και πραγματοποιούνται κάθε Κάθε Τρίτη & Πέμπτη 18:00-22:00 (μέχρι τις 15 Ιουνίου), ενώ σε κάθε σεμινάριο πραγματοποιούνται 7 συνταγές, αρκετές για να στήσεις το πιο λαχταριστό τραπέζι. Τα μενού των σεμιναρίων αλλάζουν ανάλογα την εποχικότητα ή συγκεκριμένες εορτές και έτσι θα είμαστε πανέτοιμοι για το επόμενο τραπέζωμα.

 
 

Πληροφορίες

*Διεύθυνση: Πεντέλης 25, Μαρούσι (WEBER)
Κλείσε τη θέση σου, συμπληρώνοντας τη φόρμα συμμετοχής που θα βρεις εδώ







 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα

Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Όλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς

Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Αυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο

Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Πίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;

Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Αυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα

Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.

Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις

"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.

Γραφει Νικη Κοντομηνα