Μπιφτέκι από μαμούθ, κι όμως γίνεται

Εταιρία καλλιέργειας κρέατος έφτιαξε κρέας από κύτταρα... Μαμούθ.

Γράφει: Esquire Editors 30 Μαρτίου 2023

Τον γύρο του διαδικτύου έχει κάνει ένας κεφτές από... μαμούθ που δημιουργήθηκε από εταιρία καλλιέργειας κρέατος, επαναφέροντας το "κρέας" εξαφανισμένων ζώων μέσα από κύτταρα.

Τι φανερώνει

Το έργο έχει ως στόχο να καταδείξει τις δυνατότητες της καλλιέργειας κρέατος, χωρίς να χρειάζεται η σφαγή των ζώων, και να αναδείξει τη σχέση μεταξύ της μεγάλης κλίμακας κτηνοτροφίας και της καταστροφής της άγριας ζωής, όπως και να δώσει λύσεις στην κλιματική αλλαγή.

Ο κεφτές από μαμούθ παράχθηκε από την Vow Food, μια αυστραλιανή εταιρεία, η οποία ακολουθεί μια διαφορετική προσέγγιση στο καλλιεργημένο κρέας.

Η συνέχεια στο WomanToc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Στο Ammothines στη Μεσσηνία για εκλεπτυσμένες γεύσεις

Το Ammothines - Four Seas, παραμένει και φέτος ο αγαπημένος μας προορισμός στη Μεσσηνία.

Αν η αμαρτία ήταν φαγητό, θα ήταν Sinners Pizza

Εκεί όπου η πίτσα δεν έχει ανανά, δεν τρώγεται διπλωμένη και δε σερβίρεται με μαχαιροπίρουνα.

Τα νέα αστέρια της ελληνικής γαστρονομίας

Γνωρίστε νέους και νέες φερέλπιδες σεφ, που κάνουν αίσθηση στη γευστική μας σκηνή και την ανανεώνουν με τις ιδέες, τις δημιουργίες τους, το στυλ τους.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Naporitan, η ιαπωνική απάντηση στη napolitana

Παραβρασμένα μακαρόνια, λουκάνικα και μανιτάρια, κρεμμύδι και κέτσαπ. Στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου έχουν μία κάπως διαφορετική άποψη για την ιταλική κουζίνα.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η διακριτική γοητεία του να τρως έξω μόνος

Χαλάρωσε και απόλαυσε. Τόσο το φαγητό όσο και τη γαλήνη που αυτό προσφέρει.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Όλη η αλήθεια για την πρωτεΐνη αρακά

Είναι το Next Big Thing της αθλητικής διατροφής;