Μπιφτέκι από μαμούθ, κι όμως γίνεται

Εταιρία καλλιέργειας κρέατος έφτιαξε κρέας από κύτταρα... Μαμούθ.

Γράφει: Esquire Editors 30 Μαρτίου 2023

Τον γύρο του διαδικτύου έχει κάνει ένας κεφτές από... μαμούθ που δημιουργήθηκε από εταιρία καλλιέργειας κρέατος, επαναφέροντας το "κρέας" εξαφανισμένων ζώων μέσα από κύτταρα.

Τι φανερώνει

Το έργο έχει ως στόχο να καταδείξει τις δυνατότητες της καλλιέργειας κρέατος, χωρίς να χρειάζεται η σφαγή των ζώων, και να αναδείξει τη σχέση μεταξύ της μεγάλης κλίμακας κτηνοτροφίας και της καταστροφής της άγριας ζωής, όπως και να δώσει λύσεις στην κλιματική αλλαγή.

Ο κεφτές από μαμούθ παράχθηκε από την Vow Food, μια αυστραλιανή εταιρεία, η οποία ακολουθεί μια διαφορετική προσέγγιση στο καλλιεργημένο κρέας.

Η συνέχεια στο WomanToc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Cupola, για dolce vita στο Παγκράτι

Ιταλικές παραδοσιακές γεύσεις, cozy περιβάλλον και feelgood χαρακτήρας λειτουργούν πάντοτε ως αφορµές για να επιστρέφεις στο Cupola.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το κόλπο που εγγυάται την τέλεια καρμπονάρα

Τρία απλά βήματα σε στέλνουν με τις ευλογίες μας, απευθείας στο Masterchef.

Γραφει Γιαννης Σπανος