
Οι νόστιμες στάσεις στην Ευριπίδου
Δε γίνεται να μη σταματήσεις για μερικές μπουκιές στο "στομάχι της Αθήνας".
Η οδός Ευριπίδου έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως ο πιο μυρωδάτος δρόμος της Αθήνας. Από άλλους, το "στομάχι της Αθήνας". Απολύτως λογικές και οι δύο παρατηρήσεις καθώς αφενός εκεί άρχισε να συγκεντρώνεται το ενδιαφέρον ήδη από το 1886, με τη λειτουργία της Δημοτικής Αγοράς (εκεί όπου στεγάζονται έως και σήμερα η ψαραγορά και η Βαρβάκειος) και αφετέρου, υπάρχουν ακόμη μπόλικα μπακάλικα και μαγαζιά με μπαχαρικά.
Θα ασχοληθούμε με το πάνω κομμάτι της, με την αφορμή της εμφάνισης του νέου εστιατορίου του Σωτήρη Κοντιζά, "Tanpopo", πριν λίγες εβδομάδες. Που δεν είναι ωστόσο το μόνο φαγάδικο που παρουσιάζει ενδιαφέρον.
"Tanpopo"
Το όνομα της ταινίας του Ιάπωνα σκηνοθέτη Γιούζο Ιτάμι, "Tanpopo", επέλεξε ο Σωτήρης Κοντιζάς για να βαφτίσει το νέο project που επεκτείνει το Nolan-verse (μετά τα "Nolan", "Sweet Nolan" και "Proveleggioς"), άνοιξε πριν λίγες εβδομάδες και ασχολείται σοβαρά με το ράμεν. Η λαχταριστή ιαπωνική νουντλόσουπα σερβίρεται εδώ σε διάφορες εκδοχές, μαζί με gyozas, μοσχαρίσιο ταρτάρ, katsukare και karaage, καθώς και φροντισμένα ποτά από τον Τάσο Κοράκη.
Info: Αριστείδου 1 & Ευριπίδου, τηλ. 210 7000252
Η συνέχεια στο Athinorama.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ
Στο Ammothines στη Μεσσηνία για εκλεπτυσμένες γεύσεις
Το Ammothines - Four Seas, παραμένει και φέτος ο αγαπημένος μας προορισμός στη Μεσσηνία.
Αν η αμαρτία ήταν φαγητό, θα ήταν Sinners Pizza
Εκεί όπου η πίτσα δεν έχει ανανά, δεν τρώγεται διπλωμένη και δε σερβίρεται με μαχαιροπίρουνα.
Τα νέα αστέρια της ελληνικής γαστρονομίας
Γνωρίστε νέους και νέες φερέλπιδες σεφ, που κάνουν αίσθηση στη γευστική μας σκηνή και την ανανεώνουν με τις ιδέες, τις δημιουργίες τους, το στυλ τους.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςNaporitan, η ιαπωνική απάντηση στη napolitana
Παραβρασμένα μακαρόνια, λουκάνικα και μανιτάρια, κρεμμύδι και κέτσαπ. Στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου έχουν μία κάπως διαφορετική άποψη για την ιταλική κουζίνα.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΗ διακριτική γοητεία του να τρως έξω μόνος
Χαλάρωσε και απόλαυσε. Τόσο το φαγητό όσο και τη γαλήνη που αυτό προσφέρει.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΌλη η αλήθεια για την πρωτεΐνη αρακά
Είναι το Next Big Thing της αθλητικής διατροφής;