Το ρύζι είναι ένας αγαπημένος υδατάνθρακας, γυμναστηριακών και μη. Θα ήταν, μάλιστα, κάτι παραπάνω από χρήσιμο να μπορούμε να το τρώμε, όποτε θέλουμε είτε σαν side, είτε σαν ολοκληρωμένο γεύμα, χωρίς να πρέπει να βράζουμε καινούργια μερίδα κάθε φορά.Ναι η κατάψυξη είναι η προφανής λύση, ωστόσο, η διαδικασία δεν είναι και τόσο εύκολη, τουλάχιστον χωρίς ένα πανέξυπνο τρικ, που μόλις ανακαλύψαμε.
Δες, λοιπόν, πώς μπορείς να μαγειρέψεις το ρύζι και ταυτόχρονα να το αποθηκεύσεις στην κατάψυξή σου, εύκολα και απλά:
Πώς να καταψύξεις το ρύζι
Το κόλπο για να καταψύξεις το ρύζι είναι να το τοποθετήσεις σε ένα επίπεδο, ομοιόμορφο στρώμα πριν το καταψύξεις. Τοποθέτησε ένα κομμάτι χαρτί ψησίματος σε ένα δίσκο. Έπειτα, τοποθέτησε το ρύζι σε ένα ταψί καλυμμένο με χαρτί ψησίματος και σπάσε το λίγο (δεν αρκούν μπαλάκια). Βάλε ολόκληρο το ταψί στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά ή μέχρι να παγώσει. Στη συνέχεια, τοποθέτησε το κατεψυγμένο ρύζι σε μια σακούλα κατάψυξης, σφράγισέ την και άφησέ το στην κατάψυξη μέχρι να το φας.
Πώς να ξαναζεστάνεις το κατεψυγμένο ρύζι
Το κόλπο για την απόψυξη του ρυζιού είναι εξίσου απλό. Αφαίρεσε όλο το ρύζι που θέλεις από τη σακούλα κατάψυξης και τοποθέτησέ το σε ένα μπολ που είναι κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων. Στη συνέχεια, πρόσθεσε μία μικρή ποσότητα νερού στο μπολ, περίπου ένα κουταλάκι του γλυκού νερό για κάθε φλιτζάνι ρύζι. Κάλυψε το μπολ με ένα ανεστραμμένο πιάτο, ένα καπάκι μικροκυμάτων ή άλλο κατάλληλο υλικό. Το καπάκι πρέπει να καλύπτει πλήρως το μπολ αλλά να επιτρέπει τη διαφυγή κάποιου ατμού. Βάλε το ρύζι στον φούρνο μικροκυμάτων για ένα ή δύο λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του κύματος. Ο ατμός θα πρέπει να διαφεύγει όταν αφαιρείς το καπάκι. Αν όχι, βάλε το ξανά στο φούρνο μικροκυμάτων για διαστήματα 30 δευτερολέπτων μέχρι να γίνει μαλακό, γεμάτο ατμό και ζεστό.
Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.